UPPLEV ITALIEN - RESOR 2022

AKTIVA RESOR MED SMÅ GRUPPER OCH STORA UPPLEVELSER

RESEKALENDER 2022

JULI 2022

23 JULI -  MOUNTAINBIKE ALPERNA - SANTA CATERINA - BORMIO - VALTELLINA & VAL BREMBANA - SVÅR - 8 DAGAR - 21 495 SEK

Drömresan för en bergstokig mountainbike cyklist! Här plockar vi ut det bästa från området Bormio, Santa Caterina Valfurva, kompletterar med Bernina Express tåget och avslutar i våra hemmaberg - Orobiebergen Val Brembana. Direkt från Bergamo och närliggande flygplatser, upp till Alperna och cykelparadiset runt Bormio. Mellanlandar i Tirano för tågresa och singletrack och avslutar med tekniska nedfarter i Valle Brembana - Häng med på årets resa! 
Läs mer & boka >>

AUGUSTI 2022

6 AUG -  VANDRA I HÖGA BERGEN - STUGA TILL STUGA - SVÅR - 8 DAGAR - 17 990 SEK

Här ger vi oss av på en vandringsresa i de härliga Orobiebergen. En resa och tur där vi går från stuga-till-stuga. Vi blandar smala passager, via Ferrata med vidsträckta vyer oc hgräsklädda kullar. Vi tar er med på soluppgångskaffe på klassiska Pizzo Tre signori och går till sängs med stjärnhimmeln utanför dörren. Längs med vägen checkar vi in på familjära vandrarhem "Rifugio" där kvällen ägnas åt god mat och dryck och trevlig samvaro. Vi vårt bagage själva och kan utmana på upp till 6-8 timmars vandringsdagar.
Läs mer & boka >>

20 AUG -  MOUNTAINBIKE ÄVENTYR, STUGA-TILL-STUGA - SVÅR - 8 DAGAR - 19 495 SEK

En maximal utmaning med 6 dagar i sadeln, ca 200 km och närmare 10.000 höjdmeter! Häng med våra lokala cykelguider och turledare på ett äventyr helt i deras stil, långt, länge och helt fantastiskt! Du tar med dig din egen cykel, fulldämpad MTB all trail/enduro-modell väl anpassad för denna typ av tur och cykling. Vi har självklart full service vid sidan med mat, transport av bagage, trötta cyklister och cyklar i behov av service.       
Läs mer & boka >>

OKTOBER 2021

TJEJERNA TAR TÄTEN I BERGEN och på sitt härliga sätt tar de sig an Orobiebergens utmanande mountainbikestigar. Vi kryddar vi resan med Comosjöns glitter, lite goda viner, båtfärja, linbana och gott kaffe.
Läs mer och boka >>

8 OKT - VANDRINGSRESA - PÅ TVÄRS MOT COMOSJÖN- MEDEL - 7 DAGAR - 14 950 SEK

En vandring som ger dig både höga toppar, vackra vyer och småorternas charm med cafeér och vardagsliv. Vi startar i den lilla dalgången Val Brembana för att gå upp i bergen och helt enkelt transportera oss till fots, hela vägen mot vackra Comosjön. Att stå på sista bergstoppen och blicka ut över sjön och motsatta sidans branta berg lämnar ingen oberörd! 
Läs mer och boka >>

18 OKT - VINPROVNINGSRESA TILL FRANCIACORTA MED SOMMELIER EVA WECKSTRÖM - LÄTT - 5 DAGAR - 12 495 SEK 

Följ med sommelier Eva Weckström på en kunskapshöjande och smakfull resa till norra Italien. Eva Weckström är sommelier med lång erfarenhet av mat & vin och restaurangbranchen. Bakom sig har hon många år i Stockholms och New Yorks krogvärld och arrangerar idag välrenommerade provningar i Stockholm, Västerås och Skåne
Vi besöker ett flertal av Franciacortas spännande vinhus, går från vinranka till buteljering, smakar olika druvsammansättningar och hittar egna favoriter att ta med hem. Därimellan visar Sara ett flertal av sina favoritbesök med Balsamico, Moscato di Scanzo och den spännande Grappatillverkningen. Höstens mest njutbara och lärorika resa! 
Läs mer och boka >>

MOUNTAINBIKERESOR, ENDURO FREERIDE & DOWNHILL
Lite vildare, inte så tillrättalagt och kanske lite svårare än på många av de vanliga reseorterna. Vi anpassar våra resor i olika nivåer och håller små grupper. Du hittar teknisk och fysisk nivåindelning här. Fråga gärna om det är något du undrar. Ofta har vi lagt in flerdagsturer där vi övernattar på en fjällstation, sk Rifugio i bergen, där tystnaden, naturen och självklart god mat förgyller resan.
VANDRINGSRESOR
Tillsammans med likasinnade tar vi oss fram i ett stadigt tempo i bergen. Dagsturer från San Pellegrino eller flera vandringsdagar med övernattning på fjällstationer. Vi kombinerar med Spabesök, guidade turer inom kultur och historia eller en shoppingutflykt till Bergamo, möjligheterna är oändliga.
MAT & SMAKRESOR, EASY ACTIVE
Här är fokus på att se och uppleva, smaka på mat och dryck och lära sig av kulturen och historien. Vi besöker Spa, vingårdar och Valle Brembanas lokala producenter av ost, honung och hantverk. Här är vi inte fysiskt aktiva eller tränar.
LANDSVÄGSCYKEL - EN RESA FÖR BÅDE KROPP OCH SJÄL
Här kombinerar vi kilometer och höjdmeter i sadeln med upplevelser och god mat från regionen. Vi cyklar ett flertal delsträckor och bergsetapper från Giro d'Italias tidigare turer, vi har en övernattning på vingård och njuter av en kväll på härliga Spa QC Terme. Vår cykelguide på landsväg bor i Bergamo och har självklart koll på kurvor och utmanade höjder. Häng med på vår Landsvägscykelresa - det blir en upplevlese och utmaning!
EGEN GRUPPRESA
Vi skapar gärna en egen resa för er grupp. En weekend med tjejerna, träningsresa, födelsedag i familjen eller jobb och avkoppling med arbetskamrater. Boende, utflykter och aktiviteter; ni väljer och vi skapar.

* UPPDATERING BOKNINGSREGLER PGA COVID-19, Coronavirus (2020-07-26)

SG Turismutveckling AB - SarasItaly följer rådande rekommendationer från UD, utrikesdepartementet. Då ni gör en bokning av resa hos SarasItaly gäller då följande:
* Din plats på resan är bekräftad vid erlagd bokningsavgift, full avgift betalas senast 20 dagar innan avresa.
* Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
* Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

ATT RESA HIT
Närmaste flygplats är Bergamo Orio al Serio, hit flyger Ryanair från de flesta europeiska länder till ett överkomligt pris. Lufthansa mfl kan landa här sök gärna på flygresor.se eller liknande samlingssidor.
Milano har ytterligare 2 flygplatser, Linate och Malpensa. Här landar de flesta flygbolagen, men även lågprisbolaget easyjet har valt att flyga hit.
Kommer du med tåg, bil eller buss - hör av dig så möter vi upp och anpassar oss.    
Direkt till Ryanair >>   Direkt till flygresor.se >>   Direkt till easyjet.com >>

SMÅ GRUPPER:
För att hålla god kvalité på upplevelser, säkerhet och produkter och samtidigt vara flexibla och lyhörda har vi valt att jobba i de öppna resorna med mindre antal resenärer. För en outdoor / vandringsresa max 16p och för Enduro/mountainbike max 12p.
ÖPPEN RESA: 
Här bokar du din resa och blir en del av den totala gruppen, delar upplevelser och erfarenheter med likasinnade, resa själv fast inte vara ensam! Vi har åldersgräns på 18 år för öppna resor, 15-17 år med målsman som följer med.
GRUPPRESA:
Vi jobbar gärna med resor där vi anpassar datum, boende och aktiviteter. Finn inspiration i våra öppna resor, skicka ett mail så anpassar vi resan efter er grupp och efter era önskemål. Vi bygger privata resor för fritt antal resenärer.