MOUNTAINBIKE & ENDURO I OROBIEBERGEN

MOUNTAINBIKE FREERIDE KALLAR VI DET....
Naturligt, precis som det är... stigar, vägar, vandringsleder. Här har vi få skyltade leder med svårghetsmarkeringar eller stora liftsystem som enkelt tar dig upp i bergen. Vi cyklar ändå. Vi använder vår MTB-shuttle och tar oss upp i bergen så långt det går.
Stigarna är tekniska, steniga och branta blandat med flowiga skogspartier när vi närmar oss dalgångarna. De leder oss igenom byarna där vi snirklar oss ner för trappor och vidare mot vårt mål som ofta är en kaffe på lokala baren.
Höjdmeter finns det gott om, våra stigar startar ofta på 1800-2000 meter och därmed är nedfarterna långa. Att fokusera och hålla i hela vägen ner får en egen dimension. Uttrycket "balcony roads" kommer väl till pass när stigen slingrar sig runt berget och stupen kan vara hissnande - man vänjer sig! .

Från stuga till stuga i Orobiealperna
En vecka bland kullar, berg & Comosjön
Tjejerna intar bergen för en helt egen resa!

Upplev Bormio, Bernina Express och Santa Caterina Valfurva

Tre utmanande dagar i Orobiebergen!
Mixa som ni vill - Bikepark och freeride...

VÄLJ EN MOUNTAINBIKRESA SOM PASSAR DIG!

5 DAGAR VARAV 3 INTENSIVA CYKELDAGAR I BERGEN - E-BIKE

 

EN TRANSFER FRÅN DE ITALIENSKA ALPERNA SANTA CATERINA VALFURVA VIA VALTELLINA OCH TIRANO, BERNINA EXPRESS OCH MYCKET MER....

 

8 DAGAR VARAV 5 DAGAR PÅ CYKEL - E-BIKE

5 DAGAR VARAV 3 INTENSIVA CYKELDAGAR - E-BIKE

CYKLAR & UTRUSTNING!
Vi väljer att cykla på E-MTB av bästa sort - Specialized Levo och Kenevo. Varför E-bikes?
Jo, i Valle Brembana finns inga väl utvecklade liftsystem att nyttja som cyklist och våra berg är branta och häftigt otillgängliga för bilar. Vi väljer att cykla E-MTB för att kunna komma upp och fram dit vi vill och att utnyttja kraften och energin till ett flertal nedfarter under en dag.
Vill ni ta mer er egna cyklar? Kontakta oss så ordnar vi det.
På cyklarna sitter det enklare platta pedaler så ta med dig egna flatpedals med piggar eller dina pedaler med clips om du vill ha det - vi byter pedaler på din cykel.
Ta med er egen hjälm, (öppen / integralhjälm), ryggskydd, armbågsskydd, handskar, skor och pedaler.