MOUNTAINBIKE ENDURO KORT VECKA

TRE INTENSIVA CYKELDAGAR i ITALIEN MED DET BÄSTA STIGARNA I VALLE BREMBANA, BERGAMO

Tekniskt, brant och massor av höjdmeter...detta i god kombination av vackra vyer och pittoreska byar.
En fantastisk MTB resa i de vackra Orobiebergen i norra Italien. Här bor jag, Sara, för bergens och cyklingens skull och tillsammans med mig och mina likasinnade vänner så tar vi er med på våra favoritstigar. Med tre intensiva cykeldagar tillsammans med våra lokala gudier får ni en inblick i bergen, stigarna och de tekniska utmaningarna. De flesta stigarna startar på 1500-2000 meter och har en fallhöjd nämre 1000 höjdmeter. Det är cykling på naturliga trails och vandringsleder, få turister har utmanat bergen och vi beblandar oss med de lokala MTB cyklisterna.

Vi har en övernattning i bergen där vi checkar in på familjärt Rifugio, sover i flerbäddsrum och äter en rejäl hemlagad middag. I dalgången bor vi klassiska familjehotell.

Denna resa passar den vana MTB cyklisten som gärna utmanar och är nyfiken på en downhill bana som t ex Järvsö eller Åre bikepark. Du uppskattar att cykla singletracks, slingrande stigar och fantastiska höjder i alperna med massor av utmaningar rent tekniskt. 

DATUM: 26 - 30 SEP
3 INTENSIVA CYKELDAGAR

LÄNGD: 4 NÄTTER
GRUPP: MAX 14

NIVÅ: 4 : 5
MTB ENDURO
TEKNISKA TRAILS
LOKALA MTB-GUIDER 
MTB SHUTTLE SERVICE

ALL INCLUSIVE 
FRUKOST, LUNCH & MIDDAG m. DRYCK
HOTELL & RIFUGIO
TRANSFER FR & TILL FLYGPLATS
HYRCYKEL, E-MTB

PRIS: FRÅN 1275.00€ 
Priset sätts i SEK vid faktureringstillfället. 

PROGRAM FÖR RESAN MTB ENDURO I BERGAMO


Dag 1, ANKOMST TILL VAL BREMBANA (2024 har vi ett flertal sena ankomsttider från Göteborg, Stockholm och Köpenhamn) 
Transfer från våra närliggande flygplatser på ankomstdagen. Det är ett flertal sena ankomster för de olika flighterna från Gbg, Stockholm och Köpenhamn under säsongen 2024 - därav räknar vi inte med någon större aktivitet denna ankomstdag utan vi som är på plats äter middag tillsammans och vi startar all cykling dag 2.

Mat inkl:  -

Dag 2, STIGAR, NEDFARTER OCH KAFFE 
Vi möter våra guider, checkar av våra cyklar och ger oss iväg för en dags cykling där vi känner på höjdmeter, slingrande single tracks och landar i byarna för kaffe och god lunch. Vi cyklar på de gamla handelsvägarna och åsnestigar från tidigt 1400-tal och njuter av höjder på 2000 m. Vi delar på gruppen vid behov för att ge er utmaningar efter er egen nivå. 

Mat inkl: Frukost, kvällsmiddag 2 rätter, bordsvin , vatten, kaffe

Dag 3, OROBIEBERGEN OCH ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO

Efter frukost packar vi en övernattningsväska, resten av bagaget stannar kvar på hotellet. Vi tar oss upp i bergen för en heldags cykeltur på härliga höjdmeter, stigar och vägar.  Endurocykling  på naturliga trails för de som vill och utmanar, vi utnyttjar naturen på bästa sätt, stigar, betesmarker och vandringsleder. Balconyroads är ett vanligt inslag som kan ge en hissnande känsla i magen. Utmanande underlag som rullgrus och sten är vanligt. På eftermiddagen kommer vi härligt trötta till vår fjällstation, "Rifugio". Vi sover i flerbäddsrum, damer resp herrar. Tid för avkoppling, något gott att dricka och middag på kvällen.
Mat inkl:  Frukost, aperitivo, kvällsmiddag 2 rätter, bordsvin, vatten, kaffe

Dag 4, NER TILL DALGÅNGEN OCH SKÖN RELAX

Vi vaknar med  bergen utanför dörren och med cyklarna redo så tar vi oss an ytterligare en härlig cykeldag. Utmaningar på olika nivåer, balconyroads, singletracks och dessa fantastiska vyer. Nedfarterna är branta och utmanande men utsikten bedövande vacker. Vi cyklar hela dagen, hela vägen fram till hotellet. Vår shuttle finns med oss och sjussar de som vill vila benen och vårt bagage. Här har ni en eftermiddag med lite gott att äta och en skön stund på hotellets relaxavdelning innan det serveras en god och välförtjänt middag.
Mat inkluderad: Frukost, aperitivo, kvällsmiddag 3 rätter, bordsvin, vatten, kaffe

Dag 5, AVRESA OCH TRANSFER TILL FLYGPLATS OCH TÅGSTATION

Efter frukost på hotellet checkar ni ut och åker i god tid till flygplatsen för hemfärd. För er som har sen avresa kan det kompletterasmed en halvdag cykelutflykt i vår dalgång, stigcykling alternativt annan aktivitet såsom via Ferrata, vandring, klättring. Här kan en dag spenderas i Bergamo stad med god lunch och promenad för att upptäcka den fina Gamla Stan, eller Citta Alta. Transfer till närliggande flygplatser ingår på avresedagen. Önskar ni extra nätter eller andra alternativ på er resa så hjälper vi er gärna.
Mat inkluderad: Frukost

DETTA INGÅR

  • Transfer från och till rekommenderade flygplatser eller station, Bergamo Orio al Serio

  • Del i två- trebäddsrum, hotell***, 3 nätter inkl frukost.  

  • Del i flerbäddsrum på vandrarhem, Rifugio, 1 natt inkl frukost.

  • 4x kvällsmiddag med dryck, aperitivo & cykelkaffe.

  • Lokala MTB Guider med Shuttle service

  • Hyrcykel, E-BIKE All mountain Enduro, 3 dagar


MOUNTAINBIKERESA KORTVECKA

Finstilt & viktigt!

MINIMIANTAL DELTAGARE
MTB WEEKEND har ett minimiantal på 6 deltagare - vi gör gärna resan för dig och dina vänner, oavsett antal!  Ni bestämmer antal resenärer, vi anpassar och rekommenderar antal för att fylla vår MTB shuttle och antal guider som hänger med er ut i bergen. För bästa upplevelse är det 1 guide på 4-5 gäster en bra nivå och ger möjlighet att dela gruppen för olika svårighetsnivåer.

PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
HYRCYKLAR
För den bästa upplevelsen på denna tur använder vi cyklar av typen E-bikes, fulldämpade av märket Specialized Levo (eller liknande). Detta ger oss alla förutsättningar att cykla både långt och länge utan att lägga för mycket energi på att komma upp på toppen, men vi har en riktigt bra cykel för våra utmanande nedfarter. I Valle Brembana finns inga liftsystem att nyttja - vi cyklar ofta upp i bergen. Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. 
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Resan till italien ingår ej, du väljer flyg, tåg eller bil från valfri flygplats. Till Bergamo Orio al Serio flyger bla Ryanair, Milano Linate har många internationella avgångar och Milano Malpensa är flygplatsen längst bort.