MOUNTAINBIKERESA, ENDURO I OROBIEBERGEN, ITALIEN

3 INTENSIVA CYKELDAGAR MED DET BÄSTA TURERNA I VAL BREMBANA

En fantastisk MTB resa i de vackra bergen i norra Italien. Denna resa passar den vana MTB cyklisten som gärna utmanar och är nyfiken på en downhill bana som t ex Järvsö eller Åre bikepark. Du uppskattar att cykla singletracks, slingrande stigar och fantastiska höjder i alperna med massor av utmaningar rent tekniskt. 

Med tre intensiva cykeldagar tillsammans med våra lokala gudier får ni en inblick i bergen, stigarna och de tekniska utmaningarna. Vi har en övernattning i bergen där vi checkar in på familjärt Rifugio, sover i flerbäddsrum och äter en rejäl hemlagad middag. I dalgången bor vi på ett mindre spa-hotell med charmiga rum och nära till byns restaurangen. 

PROGRAM FÖR RESAN


Dag 1, ANKOMST TILL VAL BREMBANA
Transfer från våra närliggande flygplatser på ankomstdagen. Ca 18.00, kort avstämning inför kommande dagar och gemensam middag På någon av byns lokala restauranger.
Mat inkl:  Välkomstmiddag 2 rätter, bordsvin, vatten, kaffe

Dag 2, STIGAR, NEDFARTER OCH KAFFE
Vi möter våra guider, checkar av våra cyklar och ger oss iväg för en dags cykling där vi känner på höjdmeter, slingrande single tracks och landar i byarna för kaffe och god lunch. Vi cyklar på de gamla handelsvägarna och åsnestigar från tidigt 1400-tal och njuter av höjder på 2000 m. Vi delar på gruppen vid behov för att ge er utmaningar efter er egen nivå. Eftermiddag för relax på hotellet och de som vill följer med till byns stolthet, det lilla ostmejeriet för en liten guidning och provsmakning av sortimentet.
Mat inkl: Frukost, kvällsmiddag 2 rätter, bordsvin , vatten, kaffe

Dag 3, OROBIEBERGEN OCH ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Efter frukost packar vi en övernattningsväska, resten av bagaget stannar kvar på hotellet. Vi tar oss upp i bergen för en heldags cykeltur på härliga höjdmeter, stigar och vägar.  Endurocykling  för de som vill och utmanar, white roads med kurvor och mer flyt för de som önskar. Vi utnyttjar naturen på bästa sätt, stigar, betesmarker och vandringsleder. Balconyroads är ett vanligt inslag som kan ge en hissnande känsla i magen. Utmanande underlag som rullgrus och sten är vanligt. På eftermiddagen kommer vi härligt trötta till vår fjällstation, "Rifugio". Vi sover i flerbäddsrum, damer resp herrar. Tid för avkoppling, något gott att dricka och middag på kvällen.
Mat inkl:  Frukost, aperitivo, kvällsmiddag 2 rätter, bordsvin, vatten, kaffe

Dag 4, NER TILL DALGÅNGEN OCH SKÖN RELAX
Vi vaknar med  bergen utanför dörren och med cyklarna redo så tar vi oss an ytterligare en härlig cykeldag. Utmaningar på olika nivåer, balconyroads, singletracks och dessa fantastiska vyer. Nedfarterna är branta och utmanande men utsikten bedövande vacker. Vi cyklar hela dagen, hela vägen fram till hotellet. Vår shuttle finns med oss och sjussar de som vill vila benen och vårt bagage. Här har ni en eftermiddag med lite gott att äta och en skön stund på hotellets relaxavdelning innan det serveras en god och välförtjänt middag.
Mat inkluderad: Frukost, aperitivo, kvällsmiddag 3 rätter, bordsvin, vatten, kaffe

Dag 5, AVRESA OCH TRANSFER TILL FLYGPLATS OCH TÅGSTATION
Efter frukost på hotellet checkar ni ut och åker i god tid till flygplatsen för hemfärd. Transfer till närliggande flygplatser ingår på avresedagen. Önskar ni extra nätter eller andra alternativ på er resa så hjälper vi er gärna.
Mat inkluderad: Frukost

DATUM: 4-8 OKT 2023
MTB FREERIDE ENDUROSTYLE
3 INTENSIVA CYKELDAGAR

LÄNGD: 4 NÄTTER
GRUPP: MAX 12

NIVÅ: 4 : 5
MTB ENDURO
TEKNISKA TRAILS
LOKALA GUIDER
MTB SHUTTLE

ALL INCLUSIVE 
LUNCH & MIDDAG m. DRYCK
HOTELL/VANDRARHEM
TRANSFER
HYRCYKEL

PRIS: Från 13 425 SEK
2 platser kvar!

DETTA INGÅR

  • Transfer från och till rekommenderade flygplatser eller station.

  • Del i två- trebäddsrum, hotell***, 3 nätter inkl frukost.  

  • Del i flerbäddsrum på vandrarhem, Rifugio, 1 natt inkl frukost.

  • 4x kvällsmiddag med dryck, aperitivo & cykelkaffe.

  • Svensk turledare & lokala MTB Guider med Shuttle service

  • Hyrcykel, e-BIKE ENDUROSTYLE, 3 dagar

MINIMIANTAL DELTAGARE
MTB WEEKEND 4-8 Oktober är öppen för enskilda bokningar - välkomna!

Ni bestämmer antal resenärer, vi anpassar och rekommenderar antal för att fylla vår MTB shuttle och antal guider som hänger med er ut i bergen.  För bästa upplevelse är det 1 guide på 4 gäster en bra nivå och ger möjlighet att dela gruppen för olika svårighetsnivåer.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
HYRCYKLAR
För den bästa upplevelsen på denna tur använder vi cyklar av typen E-bikes, fulldämpade av märket Specialized Levo (eller liknande). Detta ger oss alla förutsättningar att cykla både långt och länge utan att lägga för mycket energi på att komma upp på toppen, men vi har en riktigt bra cykel för våra utmanande nedfarter. I Valle Brembana finns inga liftsystem att nyttja - vi cyklar ofta upp i bergen. Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. Ni erbjuds innan er avresa från Sverige en cykelförsäkring från vår cykelbutik. Gäller ej stöld.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Resan till italien ingår ej, du väljer flyg, tåg eller bil från valfri flygplats. till Bergamo orio al Serio flyger bla Ryanair, Milano Linate har många internation avgångar och Milano Malpensa här landar oftast Norwiegan och Easy Jet.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.


MOUNTAINBIKERESA KORTVECKA - FULLBOKAD, KONTAKTA OSS GÄRNA FÖR VÄNTELISTA