OM SARAS ITALY

 

Resebyrån SarasItaly

När aktiviteten styr och är grunden i planeringen, när ni vill uppleva äventyr lite utanför turiststråken och när ni vill hänga med de lokala guiderna ut i bergen - då är ni välkomna till den lilla dalgången Valle Brembana, norr om Bergamo där bergen dominerar och floden Brembo forsar fram.

Våra grupper är små så att det känns lite som "att komma ner och hälsa på". Vi anpassar resan efter era ankomsttider, olika nivåer och med eller utan fysiska utmaningar. Mat är alltid en viktig del i resan, de lokala krogarna, traditionella recepten och den slowfood märkta osten. Vi visar gärna våra favoritplatser, dricker Italienska bubblor från Franciacorta och njuter på vårt grandiosa Spa i San Pellegrino Terme, ja, och härifrån orten kommer det världsberömda vattnet..San Pellegrino, i den gröna flaskan. 
Här finns närhet till Bergamo och storstaden Milano med mode, utställningar, bilar och inte minst fotboll och Zlatan Ibrahimovic. Sjöarna Iseo och vackra Comosjön är bra komplement till bergen.

Tillsammans skapar vi upplevelser och njutbara minnen att ta med hem, möten och människor du sent skall glömma. En dos vanligt italienskt liv som en kaffe på den lokala baren och en aperitivo på torget. Häng med mig och mina vänner ut och upplev livet och upplev en del av Italien - Varmt välkomna! 

Sara i Italien

Med kärleken till bergen, livet utomhus och en vilja att fortsätta jobba med turism, så flyttade jag min verksamhet från Västkusten och Göteborg till Italien, Bergamo och den lilla dalgången Valle Brembana. Största delen av året är jag på plats för att jobba, vandra och cykla MTB i bergen. Tillsammans med mina vänner, guider och lokalborna ger vi er en inblick i livet, godsaker och utmaningar samt den fantastiska naturen.   

Team SarasItaly - MTB

Guide MTB Val Brembana - Claudio Locatelli

Claudio Locatelli är den som tillsammans med mig, organiserar och guidar under MTB-resan. Han har cyklat det mesta som kan cyklas i vår dalgång och dess omnejd, det har blivit många turer tillsammans. Han har gett ut en guidebok och har i flera år ansvarat för det årliga arrangemanget, Orobie Bikefest. Numer ägnar han sig endast åt cykel och driver guideprojekt på Sicilien och representerar MTB-cyklisterna och vår talan inom regionen Lombardiet. Men det absolut bästa han vet är att cykla en helt vanlig dag, på någon av våra hemma stigar och avsluta med en god lunch tillsammans med vänner.
Till vår hjälp har vi ett flertal guider och ni lär säkert träffa Federico, Domenico och Gianni några av våra vänner.

Team SarasItaly - Vandring, klättring & löpning

Mauro Scanzi - Alpinguide

Klättra, vandra eller via Ferrata - möt den starka, trygga och härliga Mauro. Till vardags jobbar han inom räddningstjänsten och helikopteravdelningen, men när han får som han vill så lotsar han gäster och aktiva i bergen. Du träffar honom på våra vandringsturer, flerdagars i höga bergen, en via Ferrata i vårt grannskap eller på er klätterresa. 

Till sin hjälp och för er som gillar terräng och höghöjdslöpning, då ropar vi in Sara Taiocchi, guida media montagna och löpare. Hon springer i Teamet Asics Frontrunner och är passionerad för outdooraktiviteter, vilken som!

Sammarbetspartners & Vänner

Eva, Eva & Helen.... 

Vad vore man utan sina vänner? Ingenting.... och ibland behövs det fler händer och fötter, grupper skall mötas upp på flygplatser och några har en vinresa i siktet... Självklart sammarbetar jag med fler proffsiga aktörer och vänner, och du träffar säkert någon av dem på din resa! 
Eva Weckström är sommelier och verkar i Stockholm med omnejd, hon håller i taktpinnen på vår Franciacortaresa. Helen guidar i hela vårt område, att gå med henne i Bergamo där hon har bott i 40 år, är en riktigt höjdare. Eva Z träffar många när vi behöver hantlangning och dela grupperna, hon är svensk-italienska och bosatt sedan länge i Bergamo. 

Team Sarasitaly - Landsvägscykel

Marco Rossi - landsvägscykel

Marco har cyklat i hela sitt liv och tävlat framgångsrikt som junior i UCI och är numer medlem i amatörlaget UDACE ägnar mer och mer tid till att guida och cykla med gäster. Han har avverkat de flesta olika loppen i landet, cyklat mycket på Gran Canaria både privat och som guide för bl a svenska Cykeltours. Även om Marco har fler goda vänner från Sverige som har cyklat många mil tillsammans så är det vårt med svenskan =) Däremot pratar han utmärkt engelska och Italienska förstås.