VANDRA I VAL BREMBANA, BERGAMO, ITALIEN

VANDRING LÄNGS HISTORISKA VÄGAR, VANDRA MOT COMOSJÖN ELLER EN BERGSVANDRING MED RYGGSÄCK

Vandring för både knoppen och kroppen... 
Att vandra långt och långsamt är mentalt stärkande, fysiskt utmanande och helt naturligt för en mänsklig kropp. I ett väl anpassat tempo efter gruppens nivå tar vi oss upp, fram och ner i den mäktiga bergkedjan Orobiebergen, Bergamoregionens berg. En lillebror till stora Dolomiterna men med en mer utmanade natur, outforskat och lite vildare miljö. Här går vi på mankraft och bär vårt eget bagage, tar med oss picknick och anpassar våra vandringsturer efter väder och vind. 

Lite vildare, lite tystare och fantastiskt vackert. En vandringsresa och upplevelse långt utanför de stora turiststråken!


INSPIRERAS TILL EN VANDRINGSRESA SOM PASSAR DIN GRUPP

SVÅRIGHETER, UTMANINGAR & NIVÅ PÅ VANDRINGSRESAN 

För din säkerhet, för att välja rätt vandringsled efter väder och vind och självklart för ett gott sällskap, så jobbar SarasItaly alltid med professionella guider. På våra vandringsresor kommer du allt som oftast att träffa Mauro Scanzi. Mauro är certifierad Alpinguide, uppvuxen i dalgången Valle Brembana. Hans passion är klättring på världens alla bergstoppar och vintertid åker han så ofta han kan free skiing, alpinism ner för något av alla våra berg i Orobiebergen.
Orobiebergen är karga, branta och lite svårtillgängliga men alldeles fantastiska..... I teamet ingår även Sara Taiocchi vår bergslöpare och utomhus-passionista född och uppvuxen i San Pellegrino Terme och Matteo Zanga från vår granndalgång Val Seriana. Matteo är proffessionell fotograf och kombinerar gärna sina två passioner av utomhusaktiviteter och foto. Matteo tar gärna grupper, skolklasser och barnfamiljer då hans egen som är en sann upptäckare och sprallig kille och gärna tillbringar dagar och nätter med pappa i bergen.

För dig som gäst är det viktigt att du har rätt utrustning, bra och väl ingångna vandringskängor, stavar och en riktigt bra ryggsäck. Självklart kommer avi att "träffas" på zoom innan er resa och prata er detaljer på packningen, men ju mer vältränad och van vandrare du är, desto mer får du ut av resan.
I våra berg, Orobiebergen, möter du mest lokalbor och italienska turister och en hel del kor och hästar som går på bete i bergen.. 

DAGSVANDRINGAR, WALK & TALK...  

Låt utomhusaktivitet bli temat för er resa, vi vandrar bland vingårdar, runt sjön eller upp i bergen för traditionell lunch på Rifugio. Här har vi hotellet som bas och återkommer varje dag. Vi sätter ihop ett variationsrikt och passande program för just din grupp av vänner, familj eller arbetskamrater