DATUM: 6-10 SEPTEMBER 2024 -FULLBOKAT!

4 NÄTTER                                                                         
MTB-CYKLING PÅ HÖG HÖJD
NIVÅ: 3/5
GRUPP: MINST 12 - MAX 14

ALL INCLUSIVE

BOENDE & MAT INKL DRYCK
HYRCYKEL e-BIKE ALL MOUNTAIN
LOKALA MTB GUIDER & SVENSK TURLEDARE
TRANSFER FRÅN & TILL FLYGPLATS

PRIS: 1500.00 €  (EXKL RESA) Fullbokat!
Priset sätts i SEK vid faktureringstillfället.


Avresa från Köpenhamn, 6/9 kl 08.25
Ankomst Köpenhamn, 10/9 kl 22.30

Happybikerchicks & SarasItaly

Lisa, Frida & Sara

Vi är två glada cykelnördar som både älskar att cykla och att cykla med varandra och med er alla som hänger med oss på äventyr, kurser och härliga utflykter. Cyklingen är vårt lyckopiller och njutarcykling är vår bästa gren.   Under hela hela vår vistelse i Italien blir vi omhändertagna och guidade av svenska Sara och hennes team av italienska cykelguider. Det kommer packas cyklar på shuttle, lassas bagage och arrangeras båttransfers på Comosjön. Och framför allt så kommer de visa oss de bästa cykelstigarna i området och guldkornen utmed vägen. Sara är från Göteborg och har bott i Italien så mycket det går, sedan 7 år tillbaka. Hon driver Saras Italy - resebyrån med passion för aktiva resor. Här jobbar hon med bland annat med MTB guiden Claudio som cyklar allt och lite till, uppvuxen i bergen och Bergamo och han ser till att vi tar oss dit vi skall och tillbaka igen! Resan är en all-inclusive-resa med transfer, boende, mat & dryck samt hyrcyklar - E-bikes av bästa sort - allt för att vi skall kunna ägna oss åt att cykla och ha riktigt roligt!
Väl mött på en grym cykelresa till Italien, Lombardiet och Orobiebergen!    Lisa, Frida & Sara


Program för resan

Dag 1, - ANKOMST TILL ITALIEN, MILANO-MALPENSA. 10.35
Vi utgår från den charmiga byn Menaggio, där vi också kommer att bo de 2 första nätterna. Hit anländer vi redan mitt på ankomstdagen och börjar med en italiensk lunch vid poolen innan vi tar tar båten över till vackra Bellaggio. Dag 1 har vi tid att både strosa runt i omgivningen och inleda resan i äkta njutartempo.
Mat inkl: Lunch, Aperitivo, kvällsmiddag med dryck 

Dag 2, - SHUTTLE, CYKLAR, FÄRJA OCH VYER MOT SCHWEIZ
Dag två startar vi äntligen med cyklingen och då kommer vi trampa oss upp på höjderna ovanför trädgränsen. Här har vi en vidunderlig (och ibland svindlande) utsikten över Menaggio och Comosjön och uppe vid slutmålet där vi äter lunch ser vi ända till Schweiz och Monte Rosa. Väl hemma efter vår första cykeldag väntar en afterbike vid poolen.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällmiddag med dryck 

Dag 3, - GÄNGET DRAR TILL OROBIEBERGEN MED ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Vi packar ihop oss och det är dags att förflytta oss inåt land och mot Orobiebergen. Vi transporterar oss på tekniska och bitvis utmanande roliga stigar längs bergsväggen för att mötas och äta lunch på Agriturismo innan vi fortsätter och avslutar dagens cykeltur som tar oss upp i bergen dit där vi skall stanna i natt. Vi checkar in på ett klassiskt italienskt Rifugio, omringad av berg, sluttande beteshagar och klingande koskällor. (För den som som vill och orkar finns här möjlighet till fantastiska ”free-ride-åk” nedför pisterna med ett garanterat stort smile ???? Boendet på Rifugio är oftast enklare och vi sover i flerbäddsrum och dusch och toalett kan vara i korridoren
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsmiddag med dryck 

Dag 4, - GRYMMA NEDFARTER OCH SKÖN RELAX PÅ SPA
Vi har ytterligare en härlig cykeldag. Först dröjer vi kvar en stund i bergen, innan vi styr kosan ner mot dalgången. Roligare, kittlande och pirrig men också magiskt njutbar cykling får man sällan vara med om. Innan vi når slutmålet San Pellegrino Terme hinner vi med både ett lunchstopp, några klassiska italienska landsvägsutförslöpor (vi passerar dalgångens smalaste dal - Val Taleggio) som kan vara den häftigaste asfaltsväg som vi stigcyklister tar oss an. Väl framme i San Pellegrino Terme skålar vi för våra cykelguider och dedikerar kvällen till den anrika spa-anläggningen Spa QC Terme - en grym avslutning för trötta cykelkroppar, Spa QC Terme, 5 minuters promenad från hotellet. Ett Spa med 4 våningar av vattenbehandlingar, pooler inne och ute samt relaxrum att koppla av i.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsplockmat på Spa QC Terme inkl Prosecco 

Dag 5, - AVFART FRÅN SAN PELLEGRINO TERME, VINGÅRDSBESÖK, FLYG FRÅN MALPENSA KL 20.05
Efter en lugn och skön frukost är det dags att packa ihop väskorna och checka ut från hotellet. Vi har en riktig skön dag framför oss - vingårdsbesök & lunch där ni kan njuta av maten och drycken som ett gott avslutande minne av Happybikerchicks resa till Italien. Avfart från Bergamo mot flyget vid ca 16.00
Mat inkl: Frukost, lunch och vinprovning

Att cykla i Italienska bergen! 

Här är resan för de livsglada tjejerna som gillar att utmana sig själv på cykeln. Vi cyklar fulldämpade E-bikes av all mountain style som ger oss alla förutsättningar att hålla ihop gruppen och ge er en härlig resa både uppför och nedför. Det är önskvärt att du har provat någon form av Bikepark, downhillbana eller provat på lite hopp och drop på en teknikkurs.
Vi cyklar på naturliga trails, vandringsleder och stigar i bergen. Underlaget är allt från gräs och grusvägar till steniga stigar med drops och knixiga kurvor. Stigarna ringlar sig runt våra berg och kan ge sk Balcony-roads, där det stupar kraftigt på utsidan av berget. 
Vi använder utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, bra handskar och en anpassad MTB-hjälm, även full-face om ni är vana vid det. Ett ryggskydd är att föredra, integrerat i ryggsäcken eller löst under tröjan.Cyklarna är utrustade med platta pedaler, ta gärna med dina egna om du önskar cykla med clips eller har pedaler som du trivs med - vi byter lätt pedaler på din hyrcykel.

resan i korthet
  • Mat & boende hela resan
  • Hyrcykel E-MTB all mountain
  • Lokala MTB guider & MTB shuttle
  • En dos Happybikerchicks-anda!
  • Prova Franciacorta!
  • Utflykt vid Comosjön
  • Spa-kväll QC Terme
  • Vingårdsbesök
  • Flygresa faktureras separat (3500.- tom 31 mars)
Happybikerchicks goes Italy 2024 - 1 plats kvar!!

Finstilt & viktigt!

FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina personliga försäkringar och om du hyr cykel, en sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Här kan vi rekommendera ERV's "Sportutrustning" eller  ERV's försäkringar av typen "extremsport" är ofta ett bra komplement till er vanliga hem- och reseförsäkring.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB cykling ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
BOKNING & AVBOKNING
Vid bokning faktureras 10% i bokningsavgift, ej avbokningsbar. Resterande summa faktureras och betalas senast 30 dagar innan ankomst. Fullständiga avbokningsregler finner du här >>
RESEGARANTI
SarasItaly - SG Turismutveckling AB har enligt lag, ställt resegaranti till Kammarkollegiet.