TJEJRESA MOUNTAINBIKE COMOSJÖN OCH OROBIEBERGEN ITALIEN

TJEJERNAS TUR I BERGEN, VI UTMANAR, VI LÄR OSS OCH VI HAR VÄLDIGT VÄLDIGT ROLIGT!

En gång om året dedikerar vi resan till enbart tjejer, vi gör som vi vill och vi har hur kul som helst!
Du bör ha stor MTB vana och trivas i utmana dig på stigar som finns i t ex Änggården Göteborg, Vallåsens trixiga trails eller är nyfiken på Järvsö och Åre som härliga MTB destinationer - gillar du detta - då älskar du Orobiebergen!

Vi sover på charmiga B&B eller agriturismo och förflyttar oss med hjälp av cykel och shuttle mellan Comosjön, Valsassina, Orobiebergen och dalgången Val Brembana Här kommer vi att blanda sjöutsikt och frisk luft från bergen med de långa utförslöporna där fokus ligger på tekniken och utmaningar allt tillsammans med våra sköna guider och gott om tid. Till dessa äventyrliga dagar adderar vi skönt häng med god mat, god dryck och en välförtjänt avslutning på vårt grandiosa Spa QC Terme i San Pellegrino Terme.

PROGRAM FÖR RESAN


Dag 1, - ANKOMST TILL ITALIEN, BERGAMO ELLER MILANO
Transfer till Valsassina och vårt charmiga B&B / Agriturismo. En aperitivo och promenad i omgivningarna eller kul aktivitet på gården. Kvällen avslutas med god gemensam middag där vi snackar om dagarna som kommer. Här finns boende för 2-5 personer i vart rum eller lägenhet.
Mat inkl: Aperitivo, kvällsmiddag med dryck

Dag 2, - FÄRJAN ÖVER COMOSJÖN OCH VÄRLDENS MINSTA LIFT....
Vi hämtas upp av av guider och ger oss ut för vår första cykeldag - Comosjön, båttur och den minsta liftkuren ni har sett upp till Venini .... Fantastisk natur och böljande kullar med strålande utsikt över Comosjöns vatten. Vi ser bergstopparna över Schweiz och Monte Rosa om vi har tur med vädret. Efter lunch på Rifugio och två varianter av nedfarter så väntar färjan och tar oss tillbaka till charmiga Varenna där en kaffe på hamnstråket är obligatoriskt innan vi far tillbaka till vårt B&B och god mat för kvällen.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällmiddag med dryck

Dag 3, - VALSASSINA OCH UPP I OROBIEBERGEN ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Dagens cykeltur tar oss upp i bergen och där skall vi stanna i natt. Vårt bagage fraktas på shuttle medans vi trampar oss fram under dagen. I natt är det övernattning på klassiskt Italienskt Rifugio där mörkret och tystnaden sluter sig kring huset medans vi äter god middag och somnar trötta. Boendet på Rifugio är oftast enklare och vi sover i flerbäddsrum och dusch och toalett kan vara i korridoren
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsmiddag med dryck

Dag 4, - GRYMMA NEDFARTER OCH SKÖN RELAX PÅ SPA
Ytterligare en härlig dag i bergen och vi drar oss cyklandes mot San Pellegrino Terme. Här går nerfarterna i utmanade slingor eller enklare XC-stil och vi besöker den gamla byn Cornello dei Tasso och följer vår historiska handelsväg via Mercatorum upp och ner längs med dalgångens sidor.
Väl framme i San Pellegrino Terme är vårt bagage på plats på hotellet, vi tar en drink och skålar för våra guider innan vi skiljs åt. Kvällen är dedikerad till vårt fantastiska Spa QC Terme, 5 minuters promenad från hotellet. Ett grym avslutning för trötta kroppar med 4 våningar av vattenbehandlingar, pooler inne och ute samt relaxrum att koppla av i.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och fingerfood buffe på Spa QC Terme inkl Prosecco

Dag 5, - AVFART FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Efter en lugn och skön frukost är det dags att packa ihop väskorna och checka ut från hotellet. Vi har flexibel dag framför oss och beroende på er avresetid så ordnar vi transfer, en dag i Bergamo eller shopping på flygplatsens shoppingcenter
Mat inkl: Frukost

RESEDATUM:

TYP AV RESA:

AKTIVITETSNIVÅ:
GRUPP:

SÄSONGEN 2022

MTB ENDURO

3 : 4
LITEN, MIN 4-MAX 7

LÄNGD: 4 NÄTTER

MTB GUIDER

HOTELL / B&B /VANDRARHEM
SHUTTLE SERVICE

PRIS: 1045.00€

INGÅR I PRISET

  • 1 natt hotell San Pellegrino Terme, del i två-bäddsrum
    3 nätter Rifugio / B&B, del i flerbäddsrum

  • Hyrcykel E-MTB Specialized Levo, fulldämpad endurocykel, 3 dagar

  • 1 kvällsentrè till Spa QC Terme

  • Alla frukostar, luncher & middagar med dryck

  • Vin & matprovningar

  • Transfer från och till flygplatsen (Orio al Serio, Linate, Malpensa)

  • 3 dagar cykling med lokala guider & shuttle service

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill cykla i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B Villa Chiara (eller liknande). I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
HYRCYKLAR
För den bästa upplevelsen på denna tur använder vi cyklar av typen E-bikes, fulldämpade av märket Specialized Levo (eller liknande). Detta ger oss alla förutsättningar att cykla både långt och länge utan att lägga för mycket energi på att komma upp på toppen, men vi har en riktigt bra cykel för våra utmanande nedfarter. I Valle Brembana finns inga liftsystem att nyttja - vi cyklar ofta upp i bergen. Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. Ni erbjuds innan er avresa från Sverige en cykelförsäkring från vår cykelbutik. Gäller ej stöld.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Resan till italien ingår ej, du väljer flyg, tåg eller bil från valfri flygplats. till Bergamo orio al Serio flyger bla Ryanair, Milano Linate har många internation avgångar och Milano Malpensa här landar oftast Norwiegan och Easy Jet.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

BOKA DIN RESA!

GIRLS ON THE TRAILS