TJEJRESA - MOUNTAINBIKE i ITALIENVI UTMANAR, VI LÄR OSS OCH VI HAR VÄLDIGT VÄLDIGT ROLIGT!

Ibland dedikerar vi Mountainbikeresan till enbart tjejer, utmanar oss, lyxar till det och har hur kul som helst!

Ingen blir gladare än jag, Sara, så det kommer ner ett helt gäng sköna tjejer som vill cykla MTB i bergen. Här är fortfarande äventyrsaktiviteter ägnat åt männen och jag är i ensammaste laget på stigarna...dock har jag de bästa bike buddies och vänner man kan tänka sig - för dem spelar det ingen roll hur du ser ut, ålder eller kön - vi cyklar tillsammans för att vi gillar att cykla och gillar varandra helt enkelt!
Vi sover på charmiga B&B eller agriturismo och förflyttar oss med hjälp av cykel och shuttle mellan de allra bästa nedfarterna och bästa utsiktsplatserna i Orobiebergen och dalgången Val Brembana. Här ger vi er långa utförslöporna där fokus ligger på tekniken och utmaningar allt tillsammans med våra duktiga lokala guider och gott om tid. Till dessa äventyrliga dagar adderar vi skönt häng med god mat, god dryck och en välförtjänt avslutning på vårt grandiosa Spa QC Terme i San Pellegrino Terme.
Oftast är delar av stigen rätt brant, stenig och stökig, men kombineras av mer flow, gräsbeklädda berg och stigar som tar oss ner till byarna. Värt att nämna är att vissa stigar kan vara sk Balcony-roads - stigar där man exponeras för hög höjd på en av sidorna.

Du bör ha stor MTB vana och trivas i utmana dig på stigar som finns i t ex Änggården Göteborg, Vallåsens trixiga trails eller är nyfiken på Järvsö och Åre som härliga MTB destinationer - gillar du det - då älskar du Orobiebergen!

DATUM: HÖST -24 FULLBOKAD
TYP: MTB ENDUROSTYLE MED LYX
NIVÅ: 4 : 5
GRUPP: MAX 14

LÄNGD: 5 DAGAR
LOKALA MTB-GUIDER
MTB SHUTTLE
HYRCYKEL MTB E-BIKE 
TRANSFER

ALL INCLUSIVE
HOTELL / B&B /VANDRARHEM
FRUKOST, LUNCH & MIDDAG M DRYCK
SPA KVÄLLDSLUNCH & BERGAMO STAD

PRIS: från 1285.00€ 
PRIS I SEK SÄTTS VID FAKTURERING

PROGRAM FÖR RESAN GIRLS ON THE TRAILS - TJEJRESA


Dag 1, - ANKOMST TILL ITALIEN, BERGAMO / MILANO
Transfer från närliggande flygplatser, Bergamo Orio al Serio, Milano Linate, Milano Malpensa på ankomstdagen ingår i resan. Önskar ni anlända dagen före, annan flygplats eller tågstation så hjälper vi er självklart. 
Vi samlas alla på hotellet och möts över en aperitivo, något gott att dricka, snacks och därefter middag. Självklart blir det briefing om kommande dagar, väder och vind, tider, stigar och höjdmeter - Välkomna till dalgången och bergen i Val Brembana! 
Mat inkl: Aperitivo, kvällsmiddag med dryck

Dag 2, - UPP I BERGEN OCH NERFÖR STIGEN....
Dags att ge oss iväg och utforska stigarna i Orobiebergen! Vår shuttle och guide möter upp, vi hänger på våra cyklar och dagen startar, uppåt, innåt och de små byarna avlöser varandra tills det bara är bergen kvar. 
Vi anpassar våra cyklar och ger oss sedan iväg, idag känner vi in stigar, höjdmeter och utrustning, tar det lugnt och njuter av att vara igång. Cyklingen är tidvis teknisk men ävan flowig över gräsklädda berg, kohagar och med bergstopparna som vacker bakgrund. 
Efter första nedfarten landar vi i byn Valleve och en perfekt paus med gott cykelkaffe eller en dricka. 
Vi fortsätter uppåt och tar oss igenom skidorten Foppolo som snart väntar snö och härliga skidåkare igen. Vi kommer upp till ett Rifugio och här väntar en god stärkande lunch och en stunds vila på terrassen. Efter lunchen är det dags att genom ett flowigt parti med hänförande utsikt och via skogsstigar och grusvägar ta oss ner mot dalen och rulla neråt igen. 
Cykeln får sig en genomgång, cyklisterna duschar och gör sig redo för en god middag på byn. 
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällmiddag med dryck

Dag 3, - ÄVENTYRET FORTSÄTTER I OROBIEBERGEN MED ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Idag har vi en lång härlig cykeldag med några av dalgångens bästa stigar och nedfarter, ihopbyggda med lunch-stopp på en av våra favoritrestauranger. Här blir vi glatt mottagna oavsett väderlek och smutsnivå =) Dagens cykeltur tar oss upp i bergen och där skall vi stanna i natt. Vårt bagage fraktas på shuttle medans vi trampar oss fram under dagen. Cyklandes anländer vi till nattens härberge, vårt Rifugio. Boendet på Rifugio är oftast enklare och vi sover i flerbäddsrum (4-6p) och dusch och toalett kan vara i korridoren. Kvällsmiddag serveras med något gott att dricka och när mörkret sluter sig kring bergen är det gott att krypa till kojs. 
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsmiddag med dryck

Dag 4, - GRYMMA NEDFARTER OCH SKÖN RELAX PÅ SPA
Att starta uppe i bergen när morgondimmorna lättar är en vacker start och vi rullar igång våra cyklar och kroppar. Väl nere har vi kaffepaus innan vi taR oss upp för en sista stigning och vårt avslutande berg att bestiga. Lunchen behövs då vi idag skall rulla hela vägen ner och fram till hotellet i San Pellegrino Terme - er slutort och sista natt. 
Väl framme i San Pellegrino Terme är vårt bagage på plats på hotellet, vi tar en drink och skålar för våra guider innan vi skiljs åt. Kvällen är dedikerad till vårt fantastiska Spa QC Terme, 5 minuters promenad från hotellet. Ett grym avslutning för trötta kroppar med 4 våningar av vattenbehandlingar, pooler inne och ute samt relaxrum att koppla av i.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsplockmat på Spa QC Terme inkl Prosecco

Dag 5, - AVFART FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Det är dags att säga hej då till bergen och San Pellegrino Terme. 
Beroende på era avresetider så hjälper jag er att fylla dagen med aktivitet, ta lokalbussen till Bergamo, boka besök på vingård eller shoppa lokala produkter. 
Här planerar vi in bästa lösningen för er dag så att ni hinner njuta av Italien ordentligt.

Mat inkl: Frukost

INGÅR I PRISET

  • 4 nätter hotellRifugio / B&B, del i tvåbädds eller flerbäddsrum 

  • Transfer från och till flygplatsen (Orio al Serio, Linate, Malpensa)

  • Hyrcykel E-MTB, fulldämpad endurocykel, 4 dagar

  • 1 kvällsentrè till Spa QC Terme 

  • Alla frukostar, luncher & middagar med dryck

  • Lokala MTB guider & shuttle service

GIRLS ON THE TRAILS - OROBIEBERGEN

Finstilt & viktigt

FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina personliga försäkringar och om du hyr cykel, en sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. ERV's försäkringar av typen "extremsport" är ofta ett bra komplement till er vanliga hem- och reseförsäkring.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten landsvägscykling ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
BOKNING & AVBOKNING
Vid bokning faktureras 10% i bokningsavgift, ej avbokningsbar. Resterande summa faktureras och betalas senast 30 dagar innan ankomst. Fullständiga avbokningsregler finner du här >>

MINIMIANTAL DELTAGARE - GIRLS ON THE TRAILS - 5p
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill cykla i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten