TJEJRESA MOUNTAINBIKE OROBIEBERGEN i ITALIEN

TJEJERNAS TUR I BERGEN, VI UTMANAR, VI LÄR OSS OCH VI HAR VÄLDIGT VÄLDIGT ROLIGT!

En gång om året dedikerar vi resan till enbart tjejer, vi gör som vi vill och vi har hur kul som helst!
Du bör ha stor MTB vana och trivas i utmana dig på stigar som finns i t ex Änggården Göteborg, Vallåsens trixiga trails eller är nyfiken på Järvsö och Åre som härliga MTB destinationer - gillar du detta - då älskar du Orobiebergen!

Vi sover på charmiga B&B eller agriturismo och förflyttar oss med hjälp av cykel och shuttle mellan de allra bästa nedfarterna och bästa utsiktsplatserna i Orobiebergen och dalgången Val Brembana Här ger vi er långa utförslöporna där fokus ligger på tekniken och utmaningar allt tillsammans med våra sköna lokala guider och gott om tid. Till dessa äventyrliga dagar adderar vi skönt häng med god mat, god dryck och en välförtjänt avslutning på vårt grandiosa Spa QC Terme i San Pellegrino Terme.

PROGRAMFÖRSLAG FÖR RESAN


Dag 1, - ANKOMST TILL ITALIEN, BERGAMO ELLER MILANO
Transfer till Valsassina och vårt charmiga B&B / Agriturismo. En aperitivo och incheckning. Kvällen avslutas med god gemensam middag där vi snackar om dagarna som kommer. 
Mat inkl: Aperitivo, kvällsmiddag med dryck

Dag 2, - UPP I BERGEN OCH NERFÖR STIGEN....
Vi hämtas upp av av guider och ger oss ut för vår första cykeldag - Fantastisk natur och böljande kullar med strålande utsikt. Vi ser bergstopparna över Schweiz och Monte Rosa om vi har tur med vädret. Efter lunch på Rifugio och två varianter av nedfarter så väntar färjan och tar oss tillbaka till charmiga byar där en kaffe på hamnstråket är obligatoriskt innan vi far tillbaka till vårt B&B och god mat för kvällen. 
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällmiddag med dryck

Dag 3, - ÄVENTYRET I OROBIEBERGEN MED ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Dagens cykeltur tar oss upp i bergen och där skall vi stanna i natt. Vårt bagage fraktas på shuttle medans vi trampar oss fram under dagen. Vi tar oss fram med cykeln genom dalgångar och utmanande nedfarter och avslutar med en uppförslöpa och checkar in på klassiskt Italienskt Rifugio där mörkret och tystnaden sluter sig kring huset medans vi äter god middag och somnar trötta. Boendet på Rifugio är oftast enklare och vi sover i flerbäddsrum och dusch och toalett kan vara i korridoren
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsmiddag med dryck

Dag 4, - GRYMMA NEDFARTER OCH SKÖN RELAX PÅ SPA
Ytterligare en härlig dag i bergen och vi drar oss cyklandes mot San Pellegrino Terme. Här går nerfarterna i utmanade slingor eller enklare XC-stil och vi trillar ner i byn sottochiesa för en kaffe innan vi rullar genom Valtalleggio - dalgångens smalaste dal och kan vara en av de häftigaste asfaltsvägarna som vi stigcyklister tar oss an. Lunch och sedan stigcykling av världsklass för att avsluta på hotellet i San Pellegrino terme.
Väl framme i San Pellegrino Terme är vårt bagage på plats på hotellet, vi tar en drink och skålar för våra guider innan vi skiljs åt. Kvällen är dedikerad till vårt fantastiska Spa QC Terme, 5 minuters promenad från hotellet. Ett grym avslutning för trötta kroppar med 4 våningar av vattenbehandlingar, pooler inne och ute samt relaxrum att koppla av i.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsplockmat på Spa QC Terme inkl Prosecco

Dag 5, - AVFART FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Efter en lugn och skön frukost är det dags att packa ihop väskorna och checka ut från hotellet. Vi har flexibel dag framför oss och beroende på er avresetid så ordnar vi transfer, en dag i Bergamo eller shopping på flygplatsens shoppingcenter
Mat inkl: Frukost

DATUM: VÅR, SOMMAR, HÖST 2023
TYP: MTB ENDUROSTYLE MED LYX
NIVÅ: 4 : 5
GRUPP: MAX 12 

LÄNGD: 5 DAGAR
LOKALA MTB-GUIDER
MTB SHUTTLE
HYRCYKEL E-BIKE ENDUROSTILE
TRANSFER

ALL INCLUSIVE
HOTELL / B&B /VANDRARHEM
FRUKOST, LUNCH & MIDDAG M DRYCK
SPA KVÄLL
VINPROVNING

PRIS: från 12 750 SEK

INGÅR I PRISET

  • 4 nätter hotell / Rifugio / B&B, del i flerbäddsrum

  • Hyrcykel E-MTB, fulldämpad endurocykel, 3 dagar

  • 1 kvällsentrè till Spa QC Terme

  • Alla frukostar, luncher & middagar med dryck

  • Transfer från och till flygplatsen (Orio al Serio, Linate, Malpensa)

  • 3 dagar cykling med lokala guider & shuttle service

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill cykla i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på charmiga B&B eller Agriturismo, samt hotell. I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
HYRCYKLAR
För den bästa upplevelsen på denna tur använder vi cyklar av typen E-bikes, fulldämpade av märket Specialized Levo (eller liknande). Detta ger oss alla förutsättningar att cykla både långt och länge utan att lägga för mycket energi på att komma upp på toppen, men vi har en riktigt bra cykel för våra utmanande nedfarter. I Valle Brembana finns inga liftsystem att nyttja - vi cyklar ofta upp i bergen. Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. Ni erbjuds innan er avresa från Sverige en cykelförsäkring från vår cykelbutik. Gäller ej stöld.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Resan till italien ingår ej, du väljer flyg, tåg eller bil från valfri flygplats. till Bergamo orio al Serio flyger bla Ryanair, Milano Linate har många internation avgångar och Milano Malpensa här landar oftast Norwiegan och Easy Jet.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

ANMÄL DIN GRUPP & BOKA DIN RESA!

GIRLS ON THE TRAILS