Åsa 50 år! 

Vad kul att just du vill följa med till Italien och fira min 50-årsdag med god mat, härlig samvaro och fina aktiviteter. Sara hjälper mig på plats i Italien och hon svarar på de flesta frågorna som uppstår. Anmäl er senast 15 juni så vi vet hur många som kommer.
Hoppas vi ses! 

Stor kram - Åsa!
Här hittar ni Sara - info@sarasitaly.com eller +46 705 222376

Välkomna till en fantastisk weekend i vinområdet Franciacorta

Sara och jag har försökt att organisera boende, mat och utflykter så att något passar alla - självklart har vi ett trevligt boende där ni lugnt kan stanna, ta ett dopp i poolen och bara vara! Nedan följer lite info och vad vi har tänkt att hitta på, ni anmäler er och vi ser hur många vi blir på respektive utflykt, löser boendet efter bästa förmåga och anpassar mat & menyer om det behövs.

Boende & fest på Agriturismo Al Rocol i Ome, Franciacorta
Vår favoritgård där vi bor i trevliga rustika rum och lägenheter hos familjen Vimercati, Francesca och GianLuigi. Gården har sin egen vinproduktion av rött, vitt still vin, grappa, olivolja och den finfina Franciacortan - Italiens Champagne.
Gården har pool, egen restaurang och härliga områden, om än lite höjdskillnader, för promenader runt om. 

I boendet ingår frukost, lakan, handdukar, badhandduk och alla rum och lägenheter har ett litet kök och kylskåp.
Här finns plats för husbil om ni önskar att ta med eget boende annars så väljer ni rum eller lägenhet efter ert behov - bo gärna tillsammans med vänner eller familjen så att alla får plats - Tillsammans pusslar vi ihop oss! 

Boende 3 nätter inkl frukostbuffe, moms & turistskatt
2p dubbelrum 4315.-
Lägenhet 3-4 personer 5350.-

Enkelrum 1900.- (enstaka kvar)
Dubbelrum som Enkel 2275.-
Husbil 350.- / natt, frukost kan beställas

När ni har bokat flyg eller bestämt om ni vill resa ner på egen hand så samlar vi ihop alla ankomster och avresor och ordnar transfer för så många som möjligt, ju fler ni är tillsamans ju bättre pris kan vi ordna. Ungefärliga priser såhär:

Transfer Tur & retur 
Flygplats ORIO AL SERIO till Al Rocol, minst 8p 550.- pp, ca 1 timme till Al Rocol
Flygplats MALPENSA alt LINATE till och från Al Rocol, minst 8p 750.- pp, ca 1 1/2 timme till Al Rocol

Mat:
När ni är många i ett sällskap är det enklast att ha en fast meny eller med två alternativ och menyerna anpassar vi gärna efter allergier och specifika önskemål, så skriv gärna detta i anmälan så hjälper Francesca till att ordna så att alla blir mätta och glada.

Aktiviter
För att ni skall få uppleva området Franciacorta och den vackra Iseosjön med ön Monte isola så vore det kul om ni vill följa med på en dagsutflykt under fredagen
Heldag Monte Isola (Fredag) – minst 16p – 1250.- pp
Upphämtning buss Al Rocol kl 9
Besök och provsmak olivolja som tillverkas lokalt runt sjön Iseo. Här bildas ett mikroklimat mellan bergen och vattnet som gör det perfekt för oliver att mogna. Säsongens oliver skördas sent i Oktober men här finns alltid något att smaka på och vi får reda på hur processen går till på en olivoljegård.
Båttur ut till Monte isola
Lunch, förrätt, huvudrätt, vin/öl, kaffe & vatten
Egen tid – bad, vandra runt ön, vandra upp på toppen, äta glass... 
Båt tillbaka – buss tillbaka på Al Rocol ca 16.00

Middag Al Rocol - 2 rätter - ca 350 kr inkl dryck till maten

Lördag – slappa vid poolen, göra en utflykt och ha en kul kväll!

Vill ni bara stanna på Al Rocol, njuta av poolen och ta det lugnt så går det aldeles utmärkt fint och vi har två små samhällen i närheten dit ni kan promenra för att äte lunch eller ta en glass. Ni kan givetvis ta en lätt lunch i er lägenhet eller rum där det finns kokmöjligheter och kylskåp. Francesca kan ordna en lunch i restaurangen för er som vill stanna.

För er som vill se och utforska lite mer av området Franciacorta så har vi några utflyktsförslag för dagen: 

Cykelutflykt med lunch på Agriturismo 990 kr /pp, minst 8p, ca kl 09-15
Cykelguide möter upp på Al rocol med hyrcyklar & hjälm
E-bike tur genom vingårdar och små byar fram till lunch på trevligt Agriturismo
Lunch 2 rätter, vin/öl till maten kaffe & vatten

Vandringsdag i Franciacortaområdet – 650.- pp, minst 8p, ca kl 09-15
Vandringsguide möter upp på Al Rocol kl 09, Heldagsutflykt i vandringskängor med ryggsäck
Stopp för lunch på trevlig lokal restaurang, 2 rätter, vin/öl till maten, kaffe & vatten
 

Besök Grappadestilleri 990.- pp, minst 8p, ca kl 09-15
Buss & turguide hämtar kl 09.00, ca 20 min Besök i produktionen på Distilleria Peroni och provsmak av Grappa och övriga produkter. Familjen som driver destilleriet är fantastiskt generösa och tillmötesgående, ni har med er en svensktalande guide så att ni hänger med i visningen - för det går undan på ett härligt Italienskt sätt =) 
Lunch på Agriturismo, 2 rätter, vin/öl kaffe & vatten till maten

LÖRDAG KVÄLL - FEST & KALAS ⭐
På eftermiddagen bjuder Åsa in till sin favoritvisning, Vingårdsvandring som startar ca kl 16. Här går ni på tur genom Al Rocols marker, stannar och smakar tre olika viner och får höra och se hur det är att vara vinbonde, familjens historia och utvecklingen av vinområdet Franciacorta. Det blir självklart en visning i vineriet på gården där ni ser pressar, ståltankar, tunnorna och de tusentals flaskor ligger i väntan på rätt tillfälle att bjudas ut till hugande spekulanter.
Vingårdsvandringen tar ca 2,5 timme och är medel-ansträngande då vi går uppåt och genom vinraderna och över åkrar. Bra skor behövs. Självklart går det bra att stanna kvar på gården och njuta av de olika vinerna med tilltugg på terrassen, tills de andra kommer tillbaka!

Efter vandringen finns tid att ta på sig högklackat för att runt 19.30 samlas i restaurangen och avnjuta en trerätters middag med skratt och skoj hela kvällen!

Fira med Åsa på Al Rocol i Italien