EN VANDRING MOT COMOSJÖN


4 DAGARS VANDRINGSRESA MED BAGAGETRANSPORT TILL VACKRA COMOSJÖN

En vandring som ger dig både höga toppar, vackra vyer och småorternas charm med cafeér och vardagsliv. Vi startar vår vandringstur i den lilla dalgången Val Brembana för att gå upp i bergen och helt enkelt transportera oss till fots, hela vägen mot vackra Comosjön. Att stå på sista bergstoppen och blicka ut över sjön och motsatta sidans branta berg lämnar ingen oberörd!
Vid Comosjön avslutar vi vår fyradagars vandring och ägnar oss åt att njuta av sjön och allt som hör därtill.  
Vandringen är medelsvår och kräver en god kondition och vana att vandra i kuperad terräng minst 4 timmars pass. Vandringen är anpassad för bagagetransport mellan våra boenden utefter vägen så ni packar en dagryggsäck med ett ombyte och dagens picknick, resten av bagaget väntar på vårt nästa boende. 
Det är väl värt att stanna några extra dagar vid vackra Comosjön innan ni vänder hem igen!

DATUM: 20-25 SEPT 2024
4 VANDRINGSDAGAR
GRUPP: MELLAN, MAX 20 
LÄNGD: 5 NÄTTER

NIVÅ: MEDEL 3 : 4
LOKAL BERGSGUIDE
SVENSK TURLEDARE
BAGAGETRANSPORT

ALL INCLUSIVE
HOTEL / B&B
FRUKOST, LUNCH & MIDDAG

PRIS: Från 1590.00€
Pris i SEK sätts vid fakturering.
Möjligt att lägga till nätter vid Comosjön för att njuta lite extra!

PROGRAM FÖR VANDRINGSRESAN TILL COMOSJÖN


Dag 1, - ANKOMST BERGAMO OCH VAL BREMBANA
Transfer från rekommenderade flygplatser ingår i resans pris. Vi samlas på hotellet ca kl 18 för en kort promenad i byn och senare gemensam kvällsmiddag och prat om våra kommande dagar till fots.
Mat inkl: kvällsmiddag, 2 rätter, vin, vatten och kaffe

Dag 2, - VANDRING UPP I DE VACKRA OROBIEBERGEN
Idag är det dags att ge oss av upp i bergen och med riktning mot Comosjön.
Vi har bagagetransport för våra väskor och packar en dagryggsäck med picknick, vatten och ett ombyte. Tillsammans med vår lokala gudie tar vi oss upp i bergen, genom små samhällen, förbi den gamla kyrkan och med berget Monte Sodadura som mål för dagen. Strax där intill ligger vårt vandrarhem, Rifugio. Här välkomnas vi av en aperitivo, något gott att dricka, en rejäl kvällsmiddag och bäddade sängar.
Dagens tur är medel krävande och går mestadels uppåt och har ca 800 meters stigning och tar ca 6 timmar.
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag med vin, vatten & kaffe

Dag 3, - NER MOT DALGÅNGEN VALSASSINA
Efter en god natts sömn och frukost så beger vi oss iväg med vår packning och picnic på ryggen. Vi tar oss ner mot Barzio och trampar in längs med ortens huvudgata, dricker en god kaffe och äter lunch strax utanför. Denna dag går vi mestadels nedför och på platten i dalgången Val Sassina. På vårt boende hotell/B&B väntar vårt bagage och vi övernattar strax innan berget Grigna tar vid. Här äter och sover vi gott.
Dagens tur går mestadels nedåt, ca 900 m och tar ca 5 timmar.
Mat inkl: Frukost, lunch, aperitivo, kvällsmiddag med vin, vatten och kaffe

Dag 4, - VI FÖLJER DALGÅNGEN VALSASSINA OCH TAR OSS UPP PÅ HÖGRA HÖJDER.
Vi går i dalgången och vandrar sakta upp på nästa bergssida, vi passerar nedanför de magnifika Grigna och Grignetta, för att komma över på andra sidan. Härifrån ser vi Comosjön, vi är inte riktigt framme, men den skymtar mellan bergen. Dagen bjuder på lunch på Rifugio eller stadig picknick, beroende på väder och vind, men en paus behöver vi absolut. Vår övernattning har vi på sista dalsänkan ovanför sjön på charmigt Agriturismo. Vi, äter, vilar och njuter efter vår tredje dag till fots.
Dagens vandring är medel krävande och har ca 600 m uppåt och 400 meter nedåt, tar ca 6 timmar
Mat inkl: Frukost, picknick, aperitivo, kvällsmiddag med vin, vatten och kaffe

Dag 5, - VI ÄR FRAMME OCH MÖTS AV VACKRA COMOSJÖN!
Idag har vi en kortare vandringsdag som tar oss hela vägen fram till sjön. Utsikten från toppen av bergen är strålande. Det klarblå nästan turkosa vattnet som går i skarp kontrast mot de sluttande bergen på andra sidan. Vi ser Menaggio, halvön Belaggio och norra delen av sjön där den svänger av mot Morbegno och Valtellina. Till och med klimatet förändras, vi passerar olivträden och de mer klassiska medelhavsväxterna som trivs i närheten av sjön.
Vi bor ett stenkast från sjökanten och det är dags för vår guide att tacka för sig och våra gemensamma dagar till fots.
Dagens vandring går mestadels nedåt ca 500 meter i nivåskillnad och tar ca 4 timmar.
Mat inkl: Frukost, lunch, aperitivo

Dag 6, - NJUT AV COMOSJÖN
Efter frukost är det generell avfart och utcheckning från hotellet.
Vill ni stanna kvar och njuta av ett par stilla dagar, så hjälper vi er gärna med extra nätter och eventuella utflykter, tidtabeller och tips. En dag båtluffandes på sjön är riktigt trevligt.
Mat inkl: Frukost

PRISET INKLUDERAR:

  • Transfer från Milano/Bergamos flygplatser, Bergamo tågstation. Returtransfer bokas separat

  • Del i två- eller trebäddsrum på hotel*** / B&B,  5 nätter inkl frukost.  

  • 4x kvällsmiddagar med aperitivo, vin/öl, vatten & kaffe

  • Picknick- eller lunch vandringsdagarna

  • Bagagetransport mellan boendet, 1 väska / deltagare

  • Lokal vandringsguide & svensk turledare

VANDRA MOT COMOSJÖN 2024

Finstilt & viktigt!

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill vandra i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa ELLER enligt avtalat.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor i dubbel- flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
FÖRSÄKRINGAR
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten bergsvandring ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano.