BERGSVANDRA I ITALIEN - GRAND OROBIE TRAIL


EN VECKAS VANDRINGSRESA MED OSLAGBAR NATUR OCH FLERA ÖVERNATTNINGAR I BERGEN

För den erfarna vandraren som söker både fysisk utmaning och natursköna vyer erbjuder vi en stuga-till-stuga vandring i Orobiebergen, längs Grand Orobie Trail, huvudleden i Bergamoregionens alper. Tillsammans med andra vandringsentusiaster får du njuta av naturen och anta den fysiska utmaningen som det innebär att vandra flera dagar i rad.

Under denna resa bär vi vårt bagage själva och sover flera nätter på fjällstationer, så kallade Rifugios. Dessa boenden erbjuder enkel standard med våningssängar och gemensamma utrymmen, vilket ger en autentisk och gemytlig atmosfär. Gruppen leds av en erfaren bergsguide och turledare som säkerställer både säkerhet och en rik upplevelse av området.

Vi avslutar vår vandring med ett besök på det fantastiska Spa QC Terme i vackra San Pellegrino Terme. Här får vi en välförtjänt vila och möjlighet att njuta av spaets alla faciliteter, vilket är en perfekt avslutning på vår äventyrsfyllda vandringsresa.

Följ med på en resa genom historiska handelsvägar och bergspass, där kultur, natur och fysisk utmaning kombineras för en oförglömlig upplevelse.

DATUM: KONTAKTA OSS FÖR DATUM
VANDRA STUGA TILL STUGA
GRUPP: LITEN, MAX 12
LÄNGD: 8 DAGAR

NIVÅ 5 : 5, SVÅR
LOKAL BERGSGUIDE
SVENSK TURLEDARE
BÄR DITT BAGAGE PÅ TUREN

ALL INCLUSIVE
BOENDE HOTELL / VANDRARHEM
FRUKOST, LUNCH & MIDDAG
SPA KVÄLL

PRIS: FRÅN 1990.00€ 
Priset sätts i SEK vid faktureringstillfället

PROGRAM FÖR VANDRINGSRESAN


Dag 1, ANKOMST VALLE BREMBANA OCH VÅRT HOTELL
Transfer från de närmaste flygplatserna är inkluderat i priset, fri ankomsttid under dagen. Vi samlas i på vårt hotell och äter en god middag, samtalar om dagarna som skall komma. Här kan ni packa om ert bagage och lämna en väska för transport till sista nattens hotell i San Pellegrino Terme.
Mat inkl: Välkomstmiddag med dryck.

Dag 2 - START PÅ VANDRINGEN, VI TAR OSS UPPÅT PÅ GRAND OROBIE TRAIL - 101
Efter frukost får vi en picnic med oss och vi har packat om vår ryggsäck som vi bär själva under de 6 vandringsdagarna. Detaljerad packlista kommer innan er avresa till Italien. Detta är en första dag där ett antal höjdmeter skall avverkas, vi tar det lugnt, pausar och njuter av utsikter och den härliga naturen. På eftermiddagen kommer vi fram till vårt första natthärbärge, vårt Rifugio. Vi sover i flerbäddsrum, damer resp herrar. Det serveras en härlig middag på kvällen
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag inkl dryck

Dag 3 - DOLOMITI, PIANI DI BOBBIO OCH GRÖNKLÄDDA BERG
Vår vandring går vidare och vi har ett vackert parti av Dolomiti-berg att passera, vi tar hjälp av via Ferrata och passerar lagom till  lunch Piani di Bobbio och fortsätter sedan på slingrande stigar mot vårt natthärberge, Rifugio Grassi. Med sina blåfärgade fönsterluckor signalerar det ett varmt välkommen då vi fram på eftermiddagen anländer. Med härlig utsikt över Val Inferno tar vi en välförtjänt paus för att sedan bjudas in till kökets mysiga matsal och avnjuta en god middag. 
Enkelt boende i flerbäddsrum med dusch och toalett i korridoren.

Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag inkl dryck

Dag 4 - MORGONSTUND HAR GULD I MUN OCH SOLEN GÅR UPP PÅ PIZZO TRE SIGNORI
Dalgångens mest kända berg, Pizzo Tre Signori dominerar i historieböckerna när det pratas om gränsdragningar och överrenskommelse under 1700-talet då striderna stog mellan Milano, Venedig och kantonerna i Schweitz. Här slöt de fred, de tre Signori, och drog gränser som vi ser spår av än idag. Motståndsrörelsen var stark i bergen och de små byarna kraftsamlade för att hålla tillbaka fienden.
Denna dagen är vår längsta vandringsdag mitt uppe i bergskedjan på snirkliga stigar och brant både upp och ned. Vårt härberge, Rifugio för natten. ligger på Piani dell Avaro, gräsklädda kullar precis under Monte Avaro. 
Mat inkl: Frukost, picknick/lunch, kvällsmiddag inkl dryck

Dag 5 - PASSO SAN MARCO, VÅR VIKTIGASTE UTPOST ÄN IDAG.
Idag följer vi vandringsleden vidare mot passo San Marco som än idag är vår viktigaste punkt i bergsmassivet. Under sommarhalvåret är passet öppet och man kan lättare ta sig till granndalgången Valtellina med Morbegno, Sondrio och vidare upp mot Bormio. passet knyter ihop folk och traditioner och är idag en klassisk passage för motorcyklister. Historiskt har det varit den enda vägen att transportera gods och post via Mercatorum och via Priula. Här finns även resterande skyttegravar ochvårt äldsta Rifugio som stod som djurstall och härberge för soldaterna som låg på pass. Vi vandrar vidare och försvinner snart ut på stigarna igen och tar strax in på kvällens rifugio, dalgångens minsta.
Mat inkl: Frukost, picknick/lunch, kvällsmat med dryck

Dag 6 - VAL TARTANO OCH MONTE PEGHEROLO
Nu närmar vi oss slutet av vår resa genom Orobiebergen och Val Brembana - vandringsleden kommer att fortsätta över till vår granndalgång Val Seriana, men det är en helt annan historia. Vi går utmed Monte Pegherolo, som i folkmun kallas för Bergamos Toblerone, Matterhorn eller Cervino som det heter på italienska. Formen är densamma, strikt kantigt och som en trekant, dock inte lika högt. Idag sover vi på gränsen till Valtellina i Tartano dalen, strax ovanför vår mest kända skidort Foppolo. Boendet är som vanligt enkelt i flerbäddsrum med dusch och toalett i korridoren.
Mat inkl: Frukost, picnic/lunch, kvällsmiddag med dryck

Dag 7 - DAGS ATT SÄGA HEJDÅ TILL BERGEN, TA OSS NER I DALGÅNGEN OCH TILLBAKA TILL SAN PELLEGRINO TERME
Efter en avslutande frukost tar vi våra ryggsäckar och startar vår vandring neråt, framåt lunch kommer vi att vara nere i dalgången, vi äter en lunch och får sedan transfer tillbaka till San Pellegrino Terme och vårt hotell där. Här väntar er väska och en riktigt skön kväll på Spa QC Terme
Mat inkl: Frukost, lunch, aperitivo och kvällstallrik på Spa


Dag 8, AVSLUT RESA TRANSFER TILL FLYGPLATS & TÅGSTATION
Idag är det dags för avresa och att lämna dalgången Valle Brembana och byn San Pellegrino Terme. Transfer till de närmaste flygplatserna/tågstation är inkluderat i resan och samordnas för bästa avresetid.
Mat inkl: Frukost

PRISET INKLUDERAR:

  • Transfer från och till Milano/Bergamo flygplatserna, Bergamo tågstation.

  • Del i två- eller trebäddsrum på hotel*** , 2 nätter inkl frukost

  • Del i flerbäddsrum på Rifugio, 5 nätter inkl frukost och middag med dryck.

  • 1x ankomstmiddag med aperitivo, vin/öl, vatten & kaffe

  • Picknick-lunch vandringsdagarna

  • Lokal vandringsguide & svensk turledare

  • Kvällsentrè till Spa QC Terme

VANDRA GRAND OROBIE TRAIL

Finstilt & viktigt för din resa


MINIMIANTAL DELTAGARE 
För denna resa är minimiantalet 5 gäster, maxantal 20. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 60 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på Rifugio, ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
FÖRSÄKRINGAR
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten bergsvandring ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano. Även Lufthansa har flighter till Bergamo.