VANDRA I OROBIEBERGEN, ITALIEN - GRAND OROBIE TRAIL

EN UTMANING MED RYGGSÄCK OCH FLERA ÖVERNATTNINGAR - STUGA TILL STUGA

En utmanande vandringsresa - stuga till stuga - med fem övernattningar i bergen. Kan detta vara sommarens upplevelse?
En vandringsresa för den erfarna vandraren som tillsammans med andra vill njuta av naturen, vyerna och anta den fysiska utmaningen som det innebär att vandra flera dagar i rad. Grand Orobie Trail är huvudleden i Orobiebergen och hör till Bergamoregionens alper.
Vi bär vårt bagage själva och sover flera nätter på fjällstationer, sk Rifugios. Här är standarden enklare, rummen har våningssängar. Gruppen leds av bergsguide och turledare. Vi avslutar vår vandring på fantastiska Spa QC Terme i San Pellegrino Terme, ett paradis för trötta kroppar och tunga ben.

PROGRAM FÖR RESAN


Dag 1, ANKOMST VALLE BREMBANA OCH VÅRT HOTELL
Transfer från de närmaste flygplatserna är inkluderat i priset, fri ankomsttid under dagen. Vi samlas i på vårt hotell och äter en god middag, samtalar om dagarna som skall komma. Här kan ni packa om ert bagage och lämna en väska för transport till sista nattens hotell i San Pellegrino Terme.
Mat inkl: Välkomstmiddag med vin, vatten och kaffe.

Dag 2 - START PÅ VANDRINGEN, VI TAR OSS UPPÅT PÅ GRAND OROBIE TRAIL - 101
Efter frukost får vi en picnic med oss och vi har packat om vår ryggsäck som vi bär själva under de 6 vandringsdagarna. Detaljerad packlista kommer innan er avresa till Italien. Detta är en första dag där ett antal höjdmeter skall avverkas, vi tar det lugnt, pausar och njuter av utsikter och den härliga naturen. På eftermiddagen kommer vi fram till vårt första natthärbärge, vårt Rifugio. Vi sover i flerbäddsrum, damer resp herrar. Det serveras en härlig middag på kvällen
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag inkl dryck

Dag 3 - 6, SLINGRANDE STIGAR I OROBIEBERGEN
Dessa dagar kommer vi att gå den klassiska Grand Orobie Trail. Dagsturerna är lite olika långa beroende på väder och vind och turens svårigheter. Ca 5-6 timmar, med lunchpaus, någon dag längre någon dag kortare. På eftermiddagen anländer vi till vårt Rifugio för natten och bjuds på en aperitivo, har lite tid för relax och senare på kvällen serveras en god middag.
Efter frukost på morgonen får vi en picnic av Rifugiot och startar vår dagstur mot nya vyer, berg och utmaningar.
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag inkl dryck

Dag 7, NER FRÅN BERGEN OCH TILLBAKA TILL DALGÅNGEN OCH KURORTEN SAN PELLEGRINO TERME
Idag är det dags att ta oss ner mot dalgången igen och den väntande transfern till San Pellegrino. Vi checkar in på hotellet där ni också hittar era väskor, transporterade från ert första hotell. Nu väntar fantastiska Spa QC Terme med pooler av olika slag och bastuar för alla sinnen, en perfekt avslutning för trötta kroppar. På kvällen serveras en fin plockbuffé i den fina matsalen. Ni har möjlighet att innan er resa beställa personliga behandlingar.
Mat inkl: Frukost, picnic/lunch, kvällsbuffé på Spa QC Terme

Dag 8, AVSLUT RESA TRANSFER TILL FLYGPLATS & TÅGSTATION
Idag är det dags för avresa och att lämna dalgången Valle Brembana och byn San Pellegrino Terme. Transfer till de närmaste flygplatserna/tågstation är inkluderat i resan och samordnas för bästa avresetid.
Mat inkl: Frukost

RESEDATUM:

TYP AV RESA:
AKTIVITETSNIVÅ:
GRUPP:

NYTT DATUM SOMMAR 2022

VANDRA "STUGA TILL STUGA"
4 : 4  LÄS MER OM NIVÅ >>
LITEN MIN 4 - MAX 12

LÄNGD: 7 NÄTTER

BERGSGUIDE
B&B / VANDRARHEM
SPA KVÄLL

PRIS: 1650.00 €

PRISET INKLUDERAR:

  • Transfer från och till Milano/Bergamo flygplatserna, Bergamo tågstation.

  • Del i två- eller trebäddsrum på hotel*** , 2 nätter inkl frukost

  • Del i flerbäddsrum på Rifugio, 5 nätter inkl frukost och middag.

  • 1x ankomstmiddag med aperitivo, vin/öl, vatten & kaffe

  • Picknick-lunch vandringsdagarna

  • Lokal vandringsguide & svensk turledare

  • Kvällsentrè till Spa QC Terme inkl plockbuffè

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill vandra i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på Rifugio, ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
FÖRSÄKRINGAR
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten bergsvandring ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano. Även Lufthansa har flighter till Bergamo.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

BOKA DIN RESA HÄR

VANDRA GRAND OROBIE TRAIL