BERGSVANDRA KORT VECKA I ITALIEN

UPPLEV EN GENUIN DEL AV ITALIEN, TRE VANDRINGSDAGAR ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO

Orobiebergen är kända för sin vackra vyer och stora kontraster med karghet, branta bergsväggar och de grönklädda kulllarna. Det är en härlig utmaning ni har framför er. 
Alperna runt Bergamo är lite av de outforskade områdena med färre turister och mindre tillrättalagt. Vi vandrar med lokal bergsguide och svensk turledare som bor i dalgången. Du bär din packning själv och har väl ingångna vandringskängor, bra ryggsäck och stavar som kommer väl tillpass i den kuperade terrängen. Vi har två övernattningar på italienska Rifugios, vandrarhem, där vi sover i flerbäddsrum och dusch och toalett kan vara i korridoren. Här är kvällens måltid navet i huset, god varm mat och något gott i glaset och snart lägger sig kvällens mörker över huset. Har vi tur så är det stjärnklart och du kan gå ut och njuta av himlens verkliga spektakel innan du kryper ner för natten. 

DATUM: 15-19 AUG
3 VANDRINGSDAGAR I BERGEN
GRUPP: MELLAN, MAX 20
LÄNGD: 5 DAGAR, 4 NÄTTER

NIVÅ: 3 : 5 MEDEL/SVÅR
LOKAL BERGSGUIDE
SVENSK TURLEDARE
FLYGTRANSFER

ALL INCLUSIVE
HOTELL / VANDRARHEM
FRUKOST, LUNCH & MIDDAG

PRIS: Från; 1225.00€ 
NYTT DATUM - 15-19 AUGUSTI!

PRISET SEK SÄTTS VID FAKTURERING

PROGRAM FÖR VANDRINGSRESAN - KORTVECKA


Dag 1, - ANKOMST BERGAMO OCH VAL BREMBANA
Transfer från rekommenderade flygplatser ingår i resans pris. Samlas på hotellet under eftermiddagen för en kort promenad i byn och senare gemensam kvällsmiddag med prat om våra kommande dagar i bergen.
Mat inkl: kvällsmiddag, 2 rätter, vin, vatten och kaffe

Dag 2, - VANDRING UPP I DE VACKRA OROBIEBERGEN
Vi utgår från hotellet och ryggsäcken packas för 2 nätter och 3 vandringsdagar och den bär vi själva. Resten av vårt bagage kan stanna på hotellet tills vi kommer tillbaka. Vår guide möter upp oss och vi startar vår vandring mot nattens Rifugio. Vi har picnic med oss som vi äter som lunch under dagen. Dagens vandring är ca 6-7 timmar inkl paus och vi går ca 1200 höjdmeter för att nå vårt Rifugio på 2000 meters höjd. Här möts vi av god mat och gott att dricka och på kvällen serveras en hemlagad middag. Vi sover i flerbäddsrum, dusch och toalett i korridoren. Det ingår engångslakan och handduk.
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag med vin, vatten och kaffe

Dag 3, - HELDAGSVANDRING I OROBIEBERGEN
Efter en god natts sömn och frukost så beger vi oss iväg med vår packning och picnic på ryggen. Dagens tur tar ca 6 timmar inkl paus och ca 500 höjdmeter. På eftermiddagen välkomnas vi av Rifugiots värdar, en aperitivo med dryck och kvällens goda middag. Vi sover i flerbäddsrum, dusch och toalett i korridoren. Det ingår engångslakan och handduk.
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag med vin, vatten och kaffe

Dag 4, - TILLBAKA NER I DALGÅNGEN OCH TILL HOTELLET
Efter frukost på vårt Rifugio checkar vi ut och tar oss under förmiddagen ner mot vårt hotell i dalgången igen. Dagens tur tar ca 6 timmar och har ca 1000 negativa höjdmeter att gå för att komma fram till hotellet. Denna dag är det skönt att ha stabiliserande knäskydd då benen kan vara lite trötta efter flera dagars vandring. Vi kommer fram under eftermiddagen och har tid för att slappna av och relaxa en stund innan kvällens middag. Här delar vi med oss av våra gemensamma minnen av dagarna i bergen.
Mat inkl: Frukost, picnic, aperitivo, kvällsmiddag med vin, vatten och kaffe

Dag 5, - AVRESA FRÅN VAL BREMBANA
Avresa, transfer från hotellet mot flygplats för flygets avgång. Önskas extra nätter i Valle Brembana, Bergamo eller annan ort så hjälper vi gärna till och tipsar.
Mat inkl: Frukost

PRISET INKLUDERAR:

  • Transfer från och till Milano/Bergamo flygplatserna, Bergamo tågstation.

  • Del i två- eller trebäddsrum på hotel***, 2 nätter inkl frukost.  

  • Del i flerbäddsrum på Rifugio, 2 nätter inkl frukost och middag.

  • 2x kvällsmiddagar med aperitivo, vin/öl, vatten & kaffe

  • Picknick-lunch vandringsdagarna

  • Lokal vandringsguide & svensk turledare

BERGSVANDRA KORTVECKA 2024

Finstilt & viktigt!

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill vandra i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på lokala Rifugio, Italienska vandrarhem med restaurang. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
FÖRSÄKRINGAR
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten bergsvandring ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano.