CYKELRESA TILL ITALIEN


EN VECKA MED HÖJDMETER OCH BACKTRÄNING KOMBINERAT MED GOD MAT, DRYCK OCH RELAX

Kan man njuta av skakande ben och svettdroppar i pannan? Självklart, under en riktigt bra cykelresa till Italien.
De flesta njuter av kombinationen av härliga utmanade cykelturer och god mat, gott att dricka och de sköna sällskapet!

Vi bjuder in er till en cykelresa bland berg och dalar i nära anslutning till Bergamo. Här finns allt! Slingrande vägar utan tung trafik, en och annan ko kanske... men även ett par klassiska stigningar som utgjort etapper i Giro di Italia, som senast 2017 passerade vår dalgång, Valle Brembana och 2023 snirklade runt i Val Imagna alldeles i närheten.
Låt vår guide Marco ta er med på cykelturer där han kan vägar, kurvor och stigningar som i sin egen ficka, Marco bor strax utanför Bergamo och har cyklat många mil runt omkring. Vi kommer att se både Comosjön och Iseosjön och resan inkluderar även en övernattning på vingård där vi njuter av god mat & dryck! 

Välkomna till en härlig tuff, utmanande och smakrik cykelresa!

DATUM: MAJ - OKTOBER
LANDSVÄGSCYKLING
GRUPP: PÅ FÖRFRÅGAN
LÄNGD: 8 DAGAR

NIVÅ: TRÄNINGSRESA
LOKAL CYKELGUIDE
MAT & DRYCK
VINGÅRDSBOENDE

GRUPPRESA ANPASSAD EFTER ERA ÖNSKEMÅL


PROGRAM FÖR RESAN  - CYKELRESA LANDSVÄGSCYKEL I ITALIEN


Dag 1, ANKOMST VALLE BREMBANA OCH SAN PELLEGRINO TERME
Transfer från flygplatserna Orio al serio/Linate/Malpensa ingår på ankomstdagen. Vi checkar in på vårt centrala hotell och samlas för aperitivo och en kort promenad i den historiska kurortsbyn. Är tiden för ankomst på den tidigare delen av dagen så möts ni självklart av Marco för en kort cykeltur. Välkomstmiddag och samtal om dagarna som kommer.
Mat inkluderad: Välkomstmiddag, 2 rätter med vin/öl, vatten och kaffe

Dag 2, VALTALEGGIO, BARZIO OCH EN GLIMT AV COMOSJÖN.
Ca 93 km och 1550 hmt.
Våra guider hjälper oss med cyklar, anpassar, byter pedaler etc och ser så att allt är ok. Vi tar er genom den härliga Valtaleggio-dalen, trångt och med bergen nästan över oss, så snirklar vi oss upp mot passo Culmine San Pietro 1250 hmt och pausar för en lätt lunch. Vi vänder ner mot dalen Valsassina och staden Lecco. Här får vi en glimt av Comosjön innan vi viker av hemåt och upp i vår dalgång Valle Brembana igen.
En första dag för att känna av cyklar, miljöer och höjdmeter. Vi möts av en aperitivo på hotellet och avslutar kvällen med en visning på vårt Ölbryggeri och middag på bryggeriets restaurang.
Mat inkluderad: Frukost, aperitivo, middag på bryggeriets restaurang inkl ölprovning, vatten & kaffe

Dag 3, RUNT BERGAMO OCH AVSLUTANDE GIRO DI ITALIA ETAPP
Ca 70 km och 1300 hmt
Idag utmanar vi benen och tar oss an en del av giro-etapp 21 från 2017 års Giro di Italia. En del av bergsetappen där toppen och delmålet var fullt med folk, picknickande och stämningen var hög. Självklart hejade vi lite extra på Tobias Ludvigsson som susade förbi. Vi cyklar ut ur vår dalgång och mot Bergamo för att få lite mil i benen och vänder åter dalen och i Zogno tar vi den numer klassiska backen upp mot Miragolo San Salvatore. Väl nere i Bracca och skönt rull mot San Pellegrino och hotellet. En aperitivo innan ni har en egen kväll för middag.
Mat inkluderad; Frukost, aperitivo

Dag 4, KORTARE FLEXIBEL CYKELDAG
Ca 36 km och 930 hmt
Idag är det flexibel halvdag cykling för att skapa lite vila och ladda inför morgondagen och veckans längsta cykling. Vi tar vägen uppför berget via Ambria, Serina och sedan Dossena. Dossena var en gång i tiden en av de största orterna i dalgången och den välkända gruvan utgjorde levebrödet för de flesta på orten. En bra tur och vi bestämmer självklart längden efter humör och benstyrka.
På kvällen tar vi oss med transfer upp i vår dalgång (20 min) och besöker Agriturismo Ferdy där vi får en insikt i den traditionella osttillverkningen och familjens passion att laga mat med naturliga råvaror hämtade från sin egen gård.
Mat inkluderad: Frukost, aperitivo, ostprovning, kvällsmiddag 4 rätter & väl valda viner

Dag 5, LÅNGTUR ÖVER PASSET OCH MOT ISEOSJÖN, ÖVERNATTNING PÅ VINGÅRD
Ca 110 km och 1700 hmt
Vi packar en övernattningsväska som vi skickar med transfer till gården, idag bär det iväg mot Iseosjön och vidare ner till vårt vinområde Franciacorta. Vi tar oss ut från Valle brembana via Dossena och Passo Zambla som är ca 2000 meter, som är ett av de mest beryktade passen för våra cyklister. Vi kommer ner i dalgången Valseriana och passerar Clusone för att snedda neråt över de nu lätt böljande landskapen tills vi ser Iseosjön. Staden Lovere vid sjön stod värd för starten av etapp 16 av Giro d Italia 2019. Denna etapp utgjordes av 226 km och hela 5700 hmt!!!
På vingården checkar vi in i bekväma rum, skålar självklart i bubbel, äter en bit och tar ett dopp i poolen. Kvällen bjuder på visning av gårdens vinproduktion och en riktigt god middag med goda viner.
Mat inkl; Frukost, aperitivo och kvällsmiddag med vinprovning

Dag 6, ÅTER MOT SAN PELLEGRINO TERME - DEN PLATTA VÄGEN HEM
Ca 80 km och 500 hmt
Avfart mot Bergamo och vår dalgång Valle Brembana. Passerar Bergamo och får lite platta mil i benen. Vi njuter en lunch i någon av de omkringliggande byarna vi passerar med utsikt över staden. Aperitivo på hotellet vid ankomst.
Väl tillbaka i San Pellegrino Terme, relax på hotellet och fri middag
Mat inkl: Frukost, aperitivo

 Dag 7, VALLE IMAGNA AVSLUTAR VÅR CYKELVECKA
Ca 93 km och 2240 hmt
Vi cyklar söderut och tar oss an vår minsta dalgång, Valle Imagna. Här kommer vi att snirkla längs med hela dalgångens bergväggar, genom de små byarna för att sedan komma på vägen mot dalgången Valtaleggio där vi cyklade första dagen. Idag får vi den som nedförsbacke och vi rullar mot San Pellegrino Terme.
Matig aperitivo vid hemkomst till San Pellegrino, vi tackar våra guider för turerna, lämnar cyklar och tar ett glas tillsammans. Kvällen bjuder in er till Spa QC Terme med allt vad trötta cykelkroppar behöver!
Mat inkluderad: Frukost, aperitivo, kvällsbuffé på Spa QC Terme

Dag 8, AVRESA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Dagen anpassas efter era avresetider mot flygplatserna
Mat inkl: Frukost

DETTA INGÅR

  • Transfer från och till rekommenderade flygplatser eller station.

  • Del i två- trebäddsrum, hotell***, 6 nätter inkl frukost.  

  • Del i flerbäddsrum på Agriturismo/vingård, 1 natt inkl frukost.

  • 5x kvällsmiddag med dryck, aperitivo & cykelkaffe.

  • Alla utflykter och besök, provningar och smaker

  • Kvällsentrè på Spa QC Terme

  • Lokal cykelguide alla cykeldagar

  • Svensk service & support

LANDSVÄGSCYKEL I LOMBARDIET

Finstilt & viktigt!

MINIMIANTAL DELTAGARE
Denna resan anpassas efter er grupp i antal, fartgrupper, guider och nivå på cyklingen
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på cykelanpassat hotell *** i San Pellegrino Terme. Alternativa nätter på Agriturismo eller vingård.
CYKLAR
Du tar med dig din egen "väl incyklade" cykel för att få den bästa av upplevelser. Självklart finns cyklar att hyra om det skulle passa dig bättre. Vi jobbar med Wilier eller KTM cyklar. Hyr du cykel är det bra om du tar mid dig privat utrustning såsom cykeldator, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. Ni erbjuds innan er avresa från Sverige en cykelförsäkring från vår cykelbutik. Gäller ej stöld.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten du skall utföra ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA / TÅGRESA / BUSSRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano. Även Lufthansa har flighter till Bergamo.