PÅ LANDSVÄGSCYKEL TILL ROM FRÅN SAN PELLEGRINO TERME

ETT ÄVENTYR PÅ CYKELSADEL GENOM NORRA ITALIEN TILL ITALIENS VACKRA HUVUDSTAD

RESEDATUM: MAJ-OKT
TYP AV RESA: LVG, DISTANS
AKTIVITETSNIVÅ: MED/SVÅR
GRUPP: EGEN

RESANS LÄNGD: 10 NÄTTER
ITALIENSK GUIDE (ENG)

CYKELANPASSADE HOTELL
SHUTTLESERVICE

PRIS: KONTAKTA FÖR OFFERT

DETTA ÄR EN RESA FÖR GRUPPER SOM ÖNSKAR EN SPECIELL UPPLEVELSE OCH UTMANING!

En träningsresa, ett äventyr och ett minne för livet! Att cykla med destination Rom - Italiens huvudstad - betyder att du ger dig ut på ett äventyr där du vet vart du hamnar men inte har en aning om vägen dit!


Det har däremot vår guide Marco. Han har gjort denna resan förut och har den som en av sina favoriter. Resan har det mesta, platta snabba dagsturer kombinerat med bergsetapper över Appeninerna och rundtur på vackra ön Elba. Att komma fram och in i mångmiljonstaden Rom är en egen historia, men Marco lotsar er säkert och i lugnt tempo in i huvudstaden för att slutföra cyklingen på bästa möjliga sätt - på Petersplatsen!

PROGRAM FÖR RESAN - CYKLA TILL ROM


Dag 1, Ankomst Bergamo och kurorten San Pellegrino Terme
Det är transfer från flygplatsen till San Pellegrino Terme och hotellet tar emot oss med cyklar, tillbehör och alla våra väskor för resan. Beroende på tid för er ankomst, så möter Marco upp för en kortare eftermiddagstur för att känna på cyklar och ben och andas lite bergsluft.
Gemensam middag på kvällen för att dryfta de kommande dagarna
Mat inkl: middag 2 rätter inkl dryck (eller enligt önskemål)

Dag 2, Turen mot Rom startar!
Vi äter frukost på hotellet och packar in bagaget i vår tranferbuss. Första dagen blir en bra start med mestadels platt cykling söderut, strax väster om Bergamo och vidare mot dagens slutmål, Piacenza.
Dagens tur är ca 110 km
Mat inkl; frukost, middag 2 rätter med dryck

Dag 3, På väg mot kusten.
Från starten i Piacenza har vi närmare 7 timmar i sadeln framför oss. Dagens tur tar oss ut mot havet och kusten strax söder om Rapallo. Vi har närmare 1500 höjdmeter som utmaning och vi passerar ängar och bördiga åkrar för att sedan snirkla oss över Appeninerna för att sikta havet utanför Genovas kust och nattens sovplats i Sestri Levante.
Dagens tur är ca 15 mil
Mat inkl: Frukost, middag 2 rätter inkl dryck

Dag 4, Vackra kuststräckan söder ut
Idag bjuds ni på både berg, vyer över havet och ett längre avsnitt utefter kusten. Vi passerar på insidan om Cinque Terrre, här får vi ävendagns höjdmeter i benen, närmare 2000 meter skall vi klättra. Cinque Terre är ett av Italiens absolut största och vackraste turistmål och ni förstår varför när ni ser det dominerande havet och de fantastiska byarna som verkligen klättrar upp på bergsväggarna. Njut av havet, imorgon beger vi oss in mot klassiska staden Siena.
Dagens tur är ca 125 km
Mat inkl: Frukost, middag 2 rätter inkl dryck

Dag 5, Vi välkomnar Toscana och välkomnas av Siena.
Toscana är välkänd cykelmark och vi passerar Pisa och följer de fantastiska böljande vägarna kantade av pinjeträd och kullarna som alla verkar ha en charmig by som tronar på toppen. Vi styr kosan mot Siena, en av de mest klassiska toscanska orterna med arv från medeltiden och en mycket charmig innerstad. Även om Toscana är fritt från de brantaste bergen hinner vi trots allt samla på oss närmare 1600 höjdmeter under dagen.
Dagens tur är ca 155 km
Mat inkl: Frukost, middag 2 rätter med dryck

Dag 6, Havet och ön Isola d'Elba är målet för trötta ben.
Dags att ta oss ut mot havet igen, dagens tur är lite kortare och avbryts av en färje-överfart, för idag skall vi ut på den vackra ön Elba. Här väntar en ledig dag för avkoppling, sol och bad och välbehövlig vila för trötta ben
Från Siena där dagen startar är det lite plattare för att sedan bjuda in till en backträning, ca 1950 höjdmeter, för att nå toppen och med havsutsikt rulla ner mot havet och hamnen där färjan väntar.
Från färjelägret har vi en transportsträcka på en knapp mil innan vi är framme på hotellet där vi kommer att stanna tre nätter. Fri middag på kvällen
Dagens tur är ca 120 km
Mat inkl: Frukost

Dag 7, Ledig dag på ön isola d'Elba
Idag njuter ni av en hel ledig dag, på stranden, hotellet, kanske en utflykt med buss eller välbehövlig massage.
Vi möts på kvällen för en kort avstämning inför morgondagens tur runt ön.
Mat inkl: Frukost

Dag 8, Dagstur, bergsetapp runt ön, Isola d' Elba

Den lilla ön bjuder in till riktigt bra cykling, till största delen precis längs med havet men de ständigt närvarande bergen ger dagens tur en verklig utmaning, närmare 2100 höjdmeter!
Dagens tur är ca 120 km
Mat inkl; Frukost, middag 2 rätter inkl dryck

Dag 9, tillbaka till fastlandet och fortsatt tur mot Rom
Färjan väntar och vi går på för att ta oss till fastlandet och fortsatt tur söder ut mot Rom. Idag håller vi oss längs med kusten och har en riktigt platt sträcka framför oss. Vi räknar med ca 675 höjdmeter allt som allt. vi tillbringar natten i Ortabello och laddar inför sista etappen mot huvudstaden
Dagens tur är ca 120 km
Mat inkl: Frukost, middag 2 rätter med dryck

Dag 10. Alla vägar bär mot Rom!
Dagen är här, dagen då vi till cykel äntrar den stora och välkända huvudstaden Rom. Vi har ca 1000 höjdmeter att avverka för att komma in mot staden, som ligger en bit in från kusten. Visst blir det lite stökigt med trafik ju närmare vi kommer Rom, men Marco guidar er i lugn och ro hela vägen in.
I Rom har ni sedan valfria antal dagar att njuta av den vackra storstaden innan ni vänder hemåt igen.
Dagens tur är ca 140 km
Mat inkl; Frukost, avslutningsmiddag 3 rätter med dryck till maten

CYKLA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME TILL ROM

Finstilt & viktigt!

MINIMIANTAL DELTAGARE
Detta är en resa för cykelgänget eller kanske klubbens jubileumsresa. vi skapar resan efter era förutsättningar såsom resedagar, flyg, buss eller egen bil och anpassar lediga dagar efter era önskemål. Rom är en fantastiskt vacker huvudstad och vi ordnar gärna guidade turer och utflykter.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på hotell*** där cykeln är inräknad och väl omhändertagen, möjligheter till frukost efter våra behov och tider.
HYRCYKLAR / EGEN CYKEL
För den bästa upplevelsen på denna tur är det bäst att ta med sig sin egen cykel, vid behov av hyrcykel, kontakta oss så hjälper vi till.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten cykling ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.