EASY ACTIVE -YOGA, CYKLA, VANDRA, SMAKA & NJUT PÅ SPA

DATUM:  24-28 OKT
AKTIV HÄLSORESA
GRUPP: MELLAN, MAX 20
LÄNGD: 5 DAGAR

NIVÅ: LÄTT AKTIV 
YOGA
DAGSVANDRING
UTFLYKTSCYKLING

ALL INCLUSIVE
MAT & BOENDE
SPAKVÄLL
UPPLEVELSER

PRIS: 1295.00€
PRIS I SEK SÄTTS VID FAKTURERING

En resa för alla som gillar att vara ute och röra på sig men även njuta av den goda maten, upptäcka den italienska champagnen Franciacorta och lära er om historien för området med en guidad visning i Bergamo.
 
Denna resan bjuder till och ger er lite av varje, vi vandrar från San Pellegrino Terme en dag med picknick i ryggsäcken, vi cyklar e-bikes i vår dalgång med stopp för kaffe och guidning i den lilla postbyn Cornello dei Tasso. Morgon Yoga, utomhus om vädret tillåter och en njutningsfull kväll på Spa QC Terme där du kan boka behandlingar eller bara njuta i den vackra kurortsbyggnaden. Sist men inte minst har vi en fin utflykt till vinområdet Franciacorta & den charmiga staden Bergamo.
Lite av varje, mycket av Italien - resan är perfekt för grupper & sällskap eller för er som vill röra på er utomhus utan svårigheter!

PROGRAM FÖR RESAN


Dag 1, - ANKOMST SAN PELLEGRINO TERME
Ankomst San Pellegrino valfri tid, transfer från de närliggande flygplatserna och tågstationer. Ca 18.00 samlas vi för kort guidad tur i historiska San Pellegrino Terme och vi äter gemensam middag och stämmer av de kommande dagarna.
Mat inkluderad: Välkomstmiddag beroende på er ankomsttid

Dag 2, - HISTORISK CYKELTUR I VALLE BREMBANA OCH SPAKVÄLL
Idag har vi hyrcyklar och vår lokala guide följer med oss på en härlig cykeltur längs med floden och upp i bergen. Enkelt och möjligt för alla då vi använder stabila E-bikes. Du bör vara van vid växlar och endast handbromsad cykel. Cykelturen går i historiska förtecken och vi följer dalgångens handelsvägar från 1400-talet, vi besöker den charmiga byn Cornello dei Tasso och får en guidning (engelska) som ger oss en bild av livet i denna lilla by som blev ett handelsstopp och även viktig för postsystemets utveckling i europa. Efter kaffe cyklar vi upp i bergen på snirkliga asfaltsvägar och ca 600 höjdmeter. Vi äter lunch med utsikt innan vi återvänder ner till San Pellegrino, blandat grus och asfalt. Dagen avslutas på bästa sätt med Spa-besök på QC Terme.
Mat inkluderad: Frukost, lunch 2 rätter, vin, vatten och kaffe, plocktallrik på Spa QC Terme

Dag 3, - MORGON YOGA, BERGAMO STAD OCH BUBBLIGA FRANCIACORTA
Morgonpromenad och ett härligt Yogapass innan frukost, sedan tar lokalbussen oss till Bergamo och vi möter vår guide (sv/eng) för en vandring i staden. Guiden bjuder på historia och anekdoter från både dåtid och nutid. En god lunch i charmiga citta alta innan vi tar oss vidare till vindistriktet Franciacorta. Det är ett fantastiskt område som producerar Italiensk "Champagne" av bästa kvalitet och på druvresterna görs fin fin Grappa. Besök på vingård med visning och provsmakning av gårdens viner. På vingården äter vi kvällens middag innan vi åker tillbaka till San Pellegrino Terme.
Självklart går det att handla med sig de goda produkterna direkt från gårdarna vi besöker.
Mat inkluderad: Frukost, lunch med vin, vatten och kaffe, kvällsmiddag på vingård, 3 rätter med Franciacorta i glasen och vatten, kaffe

Dag 4, - VANDRING UPP I OROBIEBERGEN & PIZZAKVÄLL
Vi tar på oss rejäla skor, vandringskängor, tar fram våra stavar och packar en liten ryggsäck med vatten och picknick från hotellet samt ett ombyte för en dagstur i bergen. Med vår vandringsguide tar vi oss upp i bergen. I lugnt tempo kommer vi upp till ca 1200 höjdmeter, strålande utsikt och frisk luft. Vi gör ca 8-900 höjdmeter under dagens ca 6 timmar långa vandring. Vi går på smala stigar sk balconyroads med hissnande stup och stenigt underlag, men det är en tur som alla klarar av i lugnt tempo.
Väl tillbaka i San Pellegrino och hotellet så äter vi en gemensam middag - pizzakväll om så önskas - på lokal restaurang.
Mat inkluderad: Frukost, picnic, pizzakväll med vin, vatten och kaffe.

Dag 5, - MORGON YOGA & AVRESA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Morgonpromenad och Yogapass för er som vill. Avresa valfri tid från San Pellegrino Terme och vi ger er transfer för dagens avresor från rekommenderade flygplatser. För de som vill så tar vi en tur till den lokala ost & charkbutiken där ni kan ta med er lite godsaker hem till Sverige, har ni sen avresa kan lokalbussen till Bergamo ge er en trevlig dag i den charmiga staden,med 10 minuters resa bussresa till flygplatsen. Vi hjälper er gärna att ge er resa en extra krydda beroende på era flygtider.
Mat inkluderad; Frukost 

DETTA INGÅR

  • Transfer från och till rekomenderade flygplatser eller station.

  • Del i två- trebäddsrum, hotell***, 4 nätter inkl frukost.  

  • 1x middag med dryck

  • 1x kvällsmiddag på vingård i Franciacorta

  • 2x lunch med dryck till maten.

  • Heldag vandring med guide & picknick

  • 2x Morgonpromenad & yoga pass,  utomhus

  • Cykelutflykt med guide, E-bike

  • Alla utflykter och besök, provningar och smakningar

  • Svensk turledare & guider på våra utflykter

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi älsakr att visa er vårt område och njuta av god mat & dryck. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan exklusivt mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten.
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell*** i charmiga San Pellegrino Terme. Ni har gångavstånd till Spa QC Terme och i orten finns ett normalt service utbud och lokalbussen från Bergamo är direktbuss och tar ca 35 min.
HYRCYKLAR
För bästa upplevelsen använder vi hyrcyklar, E-bikes på denna tur. Sportig modell med endast handbroms och växlar.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar för de aktiviteter som ingår i resan. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano. Även Lufthansa har flighter till Bergamo.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

EASY ACTIVE - LITE AV VARJE MYCKET AV ITALIEN 2024