MTB ENDURO i ITALIEN, PRIVAT GRUPP, EGEN CYKEL OCH GODA VÄNNER


ETT BERGSÄVENTYR PÅ MOUNTAINBIKE, STUGA TILL STUGA - 6 DAGAR I SADELN - 200 KM - 10.000 HÖJDMETER

DATUM: JUNI, JULI, AUG 2024
UTMANADE ÄVENTYR MTB ENDURO
6 CYKELDAGAR - STUGA TILL STUGA
LÄNGD: 7 NÄTTER
MIN 6 pers - MAX 14 pers

NIVÅ: 5 : 5
EGEN CYKEL, MTB ALL MOUNTAIN
LOKALA MTB-GUIDER
SHUTTLE SERVICE

ALL INCLUSIVE
HOTELL & VANDRARHEM

MAT & DRYCK ENL PROGRAM
TRANSFER

PRIS: FRÅN 2300.00€
MINST 6 personer, vi anpassar resan efter era ankomsttider och önskemål!

EN UTMANING & ETT CYKELÄVENTYR PÅ MOUNTAINBIKE GENOM OROBIEBERGEN

DETTA ÄR EN UTMANANDE CYKELRESA MED TUFFA DAGSTURER, FÖR GRUPPER SOM ÄR SAMSPELTA OCH KÄNNER VARANDRA!  MÅNGA HÖJDMETER OCH LÅNGA DAGAR - PASSAR DE CYKLISTER SOM UTMANAR SIG MED FLER-DAGARS MOUNTAINBIKE SEMESTER I ALPERNA.

vägar som har trampats av åsnor och människor i urminnes tider, charmiga byar, familjära boende och en utsikt som är väl värd besväret! 

Från stuga-till-stuga på Mountainbike, familjeägda hotell, charmiga B&B och Rifugios uppe i bergen. Möt människorna, naturen och njut av god hemlagad mat.
Träffa våra vänner och bekanta, låt guiderna visa sina favoritstigar, tekniska nedfarter och slingrande flowiga trails i god kombination. Hitta känslan på deras hemmastigar där de har plockat ut godbitar och utmaningar som de med stolthet delar med sig av. 
Vi äter traditionsenlig mat från bergen och dricker världens godaste cykel-kaffe i några av de charmiga kaffebarerna vi passerar.
Ni har support av vår MTB-shuttle som transporterar ert bagage och finns vid behov när backen är för lång.

Ni trampar alla med egen cykel, önskas hyra MTB så behöver det förbokas - din cykel skall vara av modellen All Mountain - Enduro style - det går både uppåt och nedåt, underlaget är stenigt och tekniskt både på uppväg och nedväg. Resan kan självklart göras med E-mtb om det är överenskommet i gruppen.

PROGRAMFÖRSLAG FÖR RESAN ETT BERGSÄVENTYR PÅ MOUNTAINBIKE - vi anpassar programmet efter gruppen!


DAG 1, ANKOMST SAN PELLEGRINO TERME 

Vi hämtar er och cyklarna på flygplatsen och ni är välkomna till San Pellegrino Terme. Här checkar vi in på hotellet och vi förvarar våra cyklar i låst utrymme i källaren. Här finns möjlighet beroende på er ankomsttid att komma ut på cyklarna för en eftermiddagstur stigcykling i dalgången. På kvällen samlas vi för en gemensam middag och pep-talk inför kommande äventyr.
Mat inkluderad: Kvällsmiddag med dryck

DAG 2, MONTE ARERA, BLOMSTERSTIGEN OCH CHARMIGA BYAR - Ca 37 km, 1900 klättring, 2490 utför 
Godmorgon och dags att ge oss iväg! Efter frukost lastar vi på våra cyklar och vårt bagage på shuttlen. Vi har ca 30 minuters biltur till starten för vårt äventyr. Starten går på toppen av berget Arera och därefter snirklar vi oss nerför och uppför på stigarna. Vi har lunch på Rifugio innan vi tar oss an den tekniska blomsterstigen. Dagen avslutas med en nedförsluta genom byarna och vi möter upp vår shuttle för att ta oss upp asfaltsvägen till vår nästkommande dags startpunkt. 
Mat inkluderad: Frukost, kvällsmiddag med dryck

DAG 3, FRÅN DALGÅNGEN UPP TILL PASSO SAN MARCO - Ca 35 km, 2700 klättring, 2150 utför 
Idag är en utmanande dag men om vi vill så startar vi med liften upp till 1500 m höjd där de böljande gräskullarna och utsikten tar vid och vi trampar vidare mot de större bergen. Här väntar tekniska nedförslutor, några lyft och smala passager. En paus i byn med kaffe ger en välbehövlig energipåfyllning. Idag passerar vi vår högsta punkt på turen, passo Forcella rossa och en picknick-lunch blir ett utmärkt tillfälle att njuta av utsikten. Efter lunch tar vi oss ner längs med bergssidan och har vår sista uppstigning för dagen - 10 kurvor, alla numrerade och vi räknar dem tillsammans.... Målet, vårt övernattningsställe, Rifugio Passo San Marco, välkomnar oss med god middag och sköna sängar. 
Mat inkluderad: Frukost, lunch, kvällsmiddag med dryck

DAG 4, VAL MORESCA-DALEN OCH UTMANADE FREERIDE  - Ca 40 km, 1966 klättring, 2992 utför 
Efter en god frukost väntar en av våra bästa nedfarter, precis utanför dörren! Vi möter de betande korna och passerar fjällstugan Cantedoldo som markerar starten för den tekniska delen. Här snirklar vi oss ner i branta partier, switch backs och steniga sekvenser - men lugn - vi tar det i den takt vi behöver och alla skall med. Vi samlar ihop oss i byn Averara inför dagens riktiga klättring. Vi tvärsar längs med bergsväggen för att i det sista trampa oss upp mot Piani dell' Avaro på asfaltsvägen. Lunch på klassiskt Rifugio och sedan bär det av nedför igen. Skogsvägar med hissnande balcony roads, drops och varierande underlag som avslutas med flowiga stigar. 
Mat inkluderad: Frukost, lunch, kvällsmiddag med dryck

DAG 5, VILODAG ELLER KORTARE CYKELDAG

Här anpassar vi ert behov av hel vila beroende på status och väder och vind. Vilodag kan bli utflykt mot Bergamo, Spadag i San Pellegrino eller annan gemensam aktivitet.
DAG 6, ÖVER BERGEN MED EN GLIMT AV COMOSJÖN - Ca 30 km, 1400 klättring 2230 utför 
 Dags att ge oss upp och över bergskedjan där vi får en glimt av den vackra Comosjön och är vädret fint ser vi topparna på Monte Rosa. Vi tar oss upp till Piani di Bobbio och sedan ner mot charmiga Moggio via en teknisk nedfart med utamnande underlag i alla dess former. För vår andra stigning för dagen tar vi hjälp av liften och vi kommer upp lagom till lunch till Piani di Artavaggio. 
Mat inkluderad: Frukost lunch och kvällsmiddag med dryck

DAG 7, TILLBAKA TILL SAN PELLEGRINO TERME - Ca 30 km, 500 klättring, 1500 utför 
Är ni pigga i benen så startar vi med en topptur och rundning av vårt favoritberg, Monte Sodadura och en av de härligaste stigarna utför vi har, flowigt, knixigt och en grym avslutning ner genom byarna till dalgången Valtaleggio. Det är dags att sluta cirkeln och återvända till vår startpunkt, San Pellegrino Terme. Kvällen kan avslutas med ett par timmar på Spa eller gemensam middag ni väljer själva.. 
Mat inkluderad; Frukost, lunch med dryck


DAG 8, TRANSFER TILL FLYGPLATS - Avresedag
Beroende på era avgångstider så ser vi till att ni och era cyklar kommer i god tid för incheckning på rätt flygplats.  
Mat inkluderad: Frukost

DETTA INGÅR

  • Transfer för dig och din cykel från och till rekommenderade flygplatser. (Bergamo, Orio al Serio)

  • Del i två- trebäddsrum, hotell, rifugio eller i stuga 7 nätter inkl frukost.  

  • 6x lunch 

  • 6x kvällsmiddag med dryck & cykelkaffe.

  • Lokala Italienska MTB guider (engelsktalande) 1 guide / 4-5 gäster

  • Shuttle service för bagage och trötta ben.

  • Svensk turledare

  • Personlig anpassning av programmet beroende på er grupp, ankomsttider, nivå och svårighetsgrad

 

ANTAL DELTAGARE & GUIDER
Denna resan bokar du som grupp och det rekommenderada antalet är från 4-14 cyklister. För att upprätthålla både säkerhet och valmöjlighet av nedfarter så jobbar vi enligt standard 1 guide på 4-5 gäster.Detta är en MTB-resa med nivå 5 av 5, den är lång, utmanande och kan jämföras med tävlingarna Trans Alp och liknande cykeltävlingar i alp-miljö.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Under denna turen bor vi på olika hotell, stugor och Rifugio längs med vår cykeltur. Ibland är boendet av enklare klass med flerbäddsrum, våningssängar och delad toalett i korridoren. Det ingår alltid lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
CYKEL
För den bästa upplevelsen på denna tur tar du med dig din egen cykel. En fulldämpad cykel lämpad för enduro / freeride. Då vi avverkar många kilometer och timmar i sadeln är det bra att du är van vid din cykel och den har inställningar som passar dig. Glöm inte de vanligaste reservdelarna och de delar som är direkt specifika för just din cykel. Du bokar plats för din cykel på flyget och vi hämtar dig och cykeln på flygplatsen.  Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
HYRCYKEL
Detta är en resa där du bör ta med dig din egen cykel för din komfort under den utmanande cyklingen. Vill du trots allt hyra cykel nere på plats, så kontaktar du oss i god tid och vi bokar en bra cykel för ändamålet och din storlek.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på din cykel och att försäkrnignen gäller för dig och aktivteten som du skall genomföra. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan om det skulle behövas ett besök för omplåstring på sjukhuset.
FLYGRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd. 
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

FÖRFRÅGAN MTB-ÄVENTYR, STUGA-TILL-STUGA 2024