HÅLLBART RESANDE

Hållbart resande är vår utmaning och ditt val!

 

Hur tänker vi? 

Det är svårt att vara perfekt, men alla kan göra lite och välja så att det känns bra i både hjärta och hjärna. För mig och mina samarbetespartners är det självklart att fortsätta uppleva och dela med oss av livet på plats i italien. Det som för dig är en semester, en weekend eller en dagsutflykt är för andra ett levebröd, en business och ett jobb att gå till. 

För mig som researrangör ligger utmaningen i att serva mina gäster med upplevelser och bekvämligheter samtidigt som vi inte onödigt sliter på naturens resurser. 
  • Transfer sker i minsta möjliga utstreckning - vi utgår så ofta vi kan direkt från boendet & hotellet ni bor - vi bokar ofta boende efter att vi vet vad du och din grupp vill göra under era dagar här hos oss.
  • Du väljer själv hur du vill resa hit, flyg, egen bil eller med tåg. Här tycker vi att de många fördelarna rent tidsmässigt gör det svårt att hela tiden slå ner på flyget som mijöbov och något man bör udvika - men vi håller oss uppdaterade och följer både tågets utökade möjligheter och flygets bränsle-utveckling som är en verkligt spännande just nu! 
  • Kan vi så tar vi lokalbussen både för att uppleva det lokala livet och att minska bilåkandet.
  • Vi transporterar oss gärna till fots eller cykel både när det gäller flerdagsturer i bergen eller en guidad visning i stadens centrum
  • Vi jobbar med lokala entreprenörer som har turism som sin huvudsakliga aktivitet, de har lagt tid och pengar på guide-utbildningar och bor och lever i områdena vi besöker - man kan faktiskt bli kung på hemmaplan! 
  • Vi äter lokalproducerat - så nej, du hittar inte alltid Caprese, med buffel-mozzarella från Napoli på restaurangerna, men däremot Polenta och vildsvinsgryta - för det är typiska lokala maträtter från vår region. 
  • Som resebyrå planterar jag träd - ett 10-tal träd för varje resa som bokas - ett sätt att hjälpa naturen att åter hjälpa oss att rena luften, hålla marken undan errosion och ge arbete åt folk som alltid har jobbat med skog och vad den ger.

One Tree Planted

Tillsammans med organisationen One Tree Planted jobbar vi för att återplantera skog på vår planet och för mig känns det bra att ge tillbaka till naturen som jag som researrangör utnyttjar för dess utmaningar, vackra vyer och goda produkter!


I dagsläget, 2023, har vi tillsammans planterat väl behövda träd:

960