Valfria aktiviteter - vetenskapshälsan sept 2022

 

Möjliga aktiviteter för er fria dag! 

Lokalbussen till Bergamo stad ca 60.- bussbiljett tur o retur
Bussen går direkt utan byte från San Pellegrino Terme, ca 40 min till stationen i Bergamo. Härifrån kan ni enkelt promenera och utforska den trevliga staden till fots eller med bergbanan, Funicolare. Bergamo har en gammal stadskärna, Citta Alta, uppe på kullarna, omgiven av en 8 km lång venetsiansk mur som numer är UNESCO-certifierad. Den nedre delan, Citta Bassa, är den modernare delen med en härlig blandning av ”vanliga” kvarter, shopping, lunchrestauranger och historiska byggnader. Här har även Mussolini lämnat starka spår efter sig på flertal platser i staden.

Spa hel / halvdag, Spa QC Terme, - entrèavgift fr. 525.-
Ett av Europas finaste och största Spa, relaxavdelning, vattenavdelning, inne och ute samt behandlingar av Spa-terapeuter. Spa QC Terme ligger i San Pellegrino Terme, 5 min promenad från hotellet.
Läs mer: https://www.qcterme.com/en/san-pellegrino/qc-terme-san-pellegrino

Klättring på bergvägg, ca 3 tim, San Pellegrino Terme – från 2p 595.-pp
San Pellegrino har utmärkta förutsättningar för alla, oavsett nivå, att prova på eller utveckla sin klättring. Våra duktiga instruktörer är väl bekanta med ”klippan” som rymmer ett tiotal klätterleder från 1-8 med allt från nybörjare till klipphäng!
Inkluderar guide och säkerhetsutrustning samt klätterskor

Rafting i floden Brembo, ca 3 tim, San Giovanni Bianco – San Pellegrino från 4p – 450,- pp
Brembo är dalgångens kraftfulla flod, det strömmar och virvlar mest hela tiden för att i San Pellegrino bredda ut och lugna ner sig. Rafting sker på gummiflotte och där guiden ser till att samarbetet är på topp för att på ett säkert sätt ta oss ner genom den brusande floden.
Inkluderar guide och säkerhetsutrustning inkl våtdräkt och flytväst

Via Ferrata & Europas längsta hängbro, ca 4 timDossena från 4p – 495.- pp
Europas längsta eller tom världens längsta hängbro är numer stationerad här i Valle Brembana!! Den är 505 meter lång och har en höjd på 120 meter där den svävar fram mellan den gamla gruvan och bergspartiet utanför byn. Med säkerhetsutrustning tar vi oss över, pirr i magen, lite skakiga knän men med en hänförande utsikt!
 Inklusive biltransfer 20 min, guide för gruppen samt utrustning.

Matlagning för den passionerade grönsaksälskaren, ca 5 tim – Serina från 4p – 950.-
Ni blir upphämtade av Nicoletta som tar er på ca 20 minuter till den härliga handelsträdgården. Här går ni tillsammans genom trädgården och plockar grönsaker och förnödenheter till dagens lunch. Med duktig kock lagar ni er gemensamma tre rätters lunch, utomhus om vädret tillåter och avnjuter denna med ett glas vin innan ni, mätta och belåtna, far åter till San Pellegrino Terme.
Inkluderar biltransfer 20 min, trerätters lunch och husets vin.