VINRESA MED EVAS VIN & MAT

VI PROVAR OCH JÄMFÖR REGIONENS LYXIGA BUBBLOR - FRAMSTÄLLDA MED SAMMA METOD SOM CHAMPAGNE

 

DATUM: 18-22 OKTOBER 2022
VINRESA
EGEN BUSS
MEDEL, MAX 18

LÄNGD: 5 DAGAR
BOENDE PÅ VINGÅRD
BERGAMO STAD
GRAPPADESTILLERI

SOMMELIER EVA WECKSTRÖM
FRANCIACORTA VINHUS
LOKAL MAT, GOD OST
SMAKA & LÄR DIG MASSOR

PRIS: 13.990 SEK

FRANCIACORTA är Italiens svar på vinområdet Champagne i Frankrike. Ett ungt spännande område som producerar mousserande vin enligt champagnemetoden och med otroligt höga ambitioner och kvalitet. I norra Italien hittar ni sjöarna Garda, Iseo och Maggiore samt storstaden Milano. Norra Italien och Lombardiet är Italiens ekonomiska nav och producerar allt från marmor, snabba bilar och mode till ost och vin av högsta kvalitet.
De karaktäristiska bergen ger både folk och fä en viss prägel, småskaligt och traditionellt med stor stolthet för sitt område.

 

Eva Weckström

Följ med sommelier Eva Weckström på en kunskapshöjande och smakfull resa till norra Italien. Eva Weckström är sommelier med lång erfarenhet av mat & vin och restaurangbranchen.
Bakom sig har hon många år i Stockholms och New Yorks krogvärld. Hon har ansvarat för produktutveckling och försäljning hos Swedish Brand AB och utbildade sig till sommelier på Restaurangakademien i Stockholm. Hon skriver som vinjournalist och innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board.
Att prova vin med Eva är alltid en upplevelse med goda kombinationer och mycket kunskap, allt som ger er en fantastisk resa.

PREL. PROGRAM FÖR RESAN OKTOBER 2022

Dag 1. ANKOMST EFTERMIDDAG, TRANSFER TILL VINGÅRDEN
Vi har upphämtning på flygplatserna Milano Linate / Bergamo Orio al Serio på avtalad tid, senast kl 14.00. Ni äter egen lunch. Transfer till vår vingård i Franciacorta där vi bor i fyra nätter. Gården driver ett agriturismo med fint boende liten pool, lugnt läge och hemtrevliga rum. I restaurangen basar mamma och Fabio och köket serverar god hemlagad mat. Stor frukostbuffe på morgonen. Familjen med syskonen Francesca och Gianluigi i spetsen möter oss och pratar om sin vinproduktion, gårdens historia, visar vinkällare och vi provar deras fina viner innan middagen.

Mat inkl: Middag 3 rätter på vingården Al Rocol

Dag 2. VINHUS FRANCIACORTA 
Idag håller vi oss i Franciacorta-området, mellan Bergamo - Brescia och Iseosjön. Ett område likt Champagne i Frankrike som har utmärkta förhållande för att producera mineralrika viner, fräscha bubblor med mycket smak. Hela proceduren, Il metodo classico eller Champagne-metoden som vi säger, förbehålls av regionens regler. Vilka druvor, antal druvor per hektar och antal lagringsår - allt för att skapa en högkvalitativ och unik produkt. 
Vi besöker två olika vinhus Franciacorta och mellanlandar för lunch på vägen. 
Mat inkl: Frukost, lunch, middag 3 rätter på vingården Al Rocol

Dag 3. LÅNGFRUKOST, BESÖK I BERGAMO & FESTLIG KVÄLLSMIDDAG
Idag tar vi en lugn lång frukost, kanske en morgonpromenad runt vingården för att starta dagen strax innan lunch. Vi styr kosan mot
 Bergamo stad, där väntar en trevlig linch för att sedan flanera i staden med den imponerande stadsmuren, gamla stan och de charmiga bergsbanorna och kullerstensbelagda gatorna. Sara tar er med på en enkel stadsvandring och visar det allra mest typiska för den gamla staden.
Efter en kort stadsvandring är det fri tid tills vi möts för en aperitivo och styr kosan mot Franciacorta men vi stannar på vägen för att avnjuta lite bubblor och god mat på ett av vra Franciacorta vinhus.
Mat inkl. Frukost, lunch och middag med Franciacrta-provning vingård

 Dag 4. SMÅSKALIGT, NATURNÄRA OCH STADEN BERGAMO
Idag träffar vi Roberta och hennes familj som driver vingård och balsamicotillverkning där småksaligt, naturnära och hantverk genomsyrar familjens produktion. Lunchen intar vi på lokal restaurang och vi avslutar dagen med ett gott Franciacorta vingårdsbesök och kling i glasen. 
Vi äter avslutande kvällsmiddag på gården

Mat inkl: Frukost, lunch, middag 3 rätter på vingården Al Rocol

Dag 5. STARKA DROPPAR, GOD OST & LUNCH
Som avslut på resan bjuds vi in till Grappans underbara värld. Destilleriet ger oss en inblick hur resterna av vinproduktionen går vidare och destilleras till Grappa och lagras, smaksätts eller hålls "ren" och stark. i avrundar med en god lunch och självklart skålar vi i ett glas Franciacorta och förbereder oss på hemfärd. 
Transfer till flygplats, tågstation för avgångar tidigast kl 16.  

Mat inkl: Frukost, lunchI RESAN INGÅR

  • 4 övernattningar på vingård
  • Frukost, lunch och middagar inkl dryck enligt programmet
  • 4 besök Franciacorta vinhus med provning
  • Besök på Grappadestilleri
  • Balsamico, ost & mycket smaker från norra Italien
  • Besök Bergamo stad
  • Transporter, transfer enligt programmet
  • Sommelier & vinexpert Eva Weckström, Evas Vin & Mat
  • Exklusive grupp - max 18 deltagare

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi älskar att visa er vårt område och njuta av god mat & dryck. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan exklusivt mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten. För Mat & smakresan är programmet variabelt efter årstiden
BOENDE
Vi bor på Agriturismo, vingård i Franciacorta vinområde. Här finns bekväma rum i olika storlekar, litet poolområde, djur och natur är nära. Gården drivs av familjen Vimercati och innehar egen produktion av Franciacorta, olivolja, grappa och driver en trevlig restaurang. Gården ligger 10 minuters promenad från det lilla samhället Ome där man kan avnjuta en klassisk gelato eller en italiensk espresso på torget.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar för de aktiviteter som ingår i resan. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA - ANPASSAD TRANSFERTID
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. 
Gemensam Transfer från Milano LInate senast kl 15.00
Bergamo orio al Serio - möjlig upphämtning
Övriga tider, upphämtningsplatser enligt överrenskommelse.
Vi jobbar med Lingmerths resebyrå för att få bästa möjliga utbud, ankomst och avresetider, 

Notera i anmälningsformuläret om det önskas hjälp med flygbokning.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

Fullständiga bokningsregler >>>

VINRESA MED EVAS VIN & MAT, 18-22 OKTOBER 2022