VINRESA MED EVAS VIN & MAT

VI PROVAR OCH JÄMFÖR REGIONENS LYXIGA BUBBLOR - FRAMSTÄLLDA MED SAMMA METOD SOM CHAMPAGNE

 
 

FRANCIACORTA är Italiens svar på vinområdet Champagne i Frankrike. Ett ungt spännande område som producerar mousserande vin enligt champagnemetoden och med otroligt höga ambitioner och kvalitet. I norra Italien hittar ni sjöarna Garda, Iseo och Maggiore samt storstaden Milano. Norra Italien och Lombardiet är Italiens ekonomiska nav och producerar allt från marmor, snabba bilar och mode till ost och vin av högsta kvalitet.
De karaktäristiska bergen ger både folk och fä en viss prägel, småskaligt och traditionellt med stor stolthet för sitt område.


Följ med sommelier Eva Weckström på en kunskapshöjande och smakfull resa till norra Italien. Eva Weckström är sommelier med lång erfarenhet av mat & vin och restaurangbranchen.
Bakom sig har hon många år i Stockholms och New Yorks krogvärld. Hon har ansvarat för produktutveckling och försäljning hos Swedish Brand AB och utbildade sig till sommelier på Restaurangakademien i Stockholm. Hon skriver som vinjournalist och innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board.
Att prova vin med Eva är alltid en upplevelse, goda kombinationer och mycket kunskap ger er en fantastisk resa.


 

PROGRAM FÖR RESAN 23-26 MAJ 2022

Dag 1. ANKOMST EFTERMIDDAG, TRANSFER TILL VINGÅRDEN
Vi har upphämtning på flygplatserna Milano Linate / Bergamo orio al Serio på avtalad tid, senast kl 14.00. Ni äter egen lunch. Transfer till vår vingård i Franciacorta där vi bor i tre nätter. Gården driver ett agriturismo med fint boende liten pool, lugnt läge och hemtrevliga rum. I restaurangen basar mamma och Fabio och köket serverar god hemlagad mat. Stor frukostbuffe på morgonen. Familjen med syskonen Francesca och Gianluigi i spetsen tar oss med på en vingårdspromenad genom deras marker och vinrankor. Al Rocol är en av de få gårdarna som har alla sina druvor odlade precis runt gården. Medans vi promenerar berättar de passionerat om sin produktion och vi får provsmaka gårdens viner längs vägen.

Mat inkl: Middag 3 rätter på vingården

Dag 2. VINHUS FRANCIACORTA & MONTE ISOLA
Idag håller vi oss i Franciacorta-området, mellan Bergamo - Brescia och Iseosjön. Ett område likt Champagne i Frankrike har utmärkta förhållande för att producera mineralrika viner, fräscha bubblor med mycket smak. Hela proceduren, Il metodo classico eller Champagne-metoden som vi säger, förbehålls av regionens regler. vilka druvor antal druvor per hektar och antal lagringsår - allt för att skapa en högkvalitativ och unik produkt. 
Vi besöker två olika vinhus Franciacorta och mellanlandar för lunch på den vackra ön Mont Isola. Kvällen ger tid att njuta av ett dopp i poolen eller en promenad till byn för en glass innan middag.
Mat inkl: Frukost, lunch, middag 3 rätter på vingården

Dag 3. SMÅSKALIGT, NATURNÄRA OCH STADEN BERGAMO
Vi tar ett litet skutt utanför Franciacortas gränser idag och åker mot Bergamo vår charmiga stad på kullarna. På vägen besöker vi Roberta och hennes familj som driver vingård och  balsamicotillverkning där småksaligt, naturnära och hantverk genomsyrar familjens produktion. I Bergamo stad tar vi en kortare stadsvandring för att sedan äta lunch på egen hand i den charmiga staden. Vår buss hämtar upp oss och på vägen hem avslutar vi med sött & starkt, prisbelönt Moscatovin och Grappa.Väl tillbaka på gården väntar en trevlig middag som avslut.
Mat inkl: Frukost, middag 3 rätter på vingården

Dag 4. DEN GODA OSTEN & FRANCIACORTA
Som avslut på resan bjuds vi in till ostens fantastiska värld och gör ett trevligt besök på ett ostmejeri & butik. Hantverket är genuint och de visar stolt sin produktion samt alla de andra lokal goda ostarna i butiken. Vi avrundar resan med ett sista Franciacorta-besök, provning och en trevlig lätt lunch innan det är dags att resa hemåt igen. 

Transfer till flygplatsen 
Mat inkl: Frukost, lunch

 
 

DATUM: 23-26 MAJ
VINRESA
EGEN BUSS
MEDEL, MAX 18

LÄNGD: 4 DAGAR
SOMMELIERE EVA WECKSTRÖM
BOENDE PÅ VINGÅRD
BERGAMO STAD

SOMMELIER EVA WECKSTRÖM
FRANCIACORTA
SMAKA & LÄR DIG MASSOR

PRIS: 10.295 SEK

 
 

I RESAN INGÅR

  • 3 övernattningar på vingård
  • Frukost, lunch och middagar inkl dryck enligt programmet
  • 4 besök Franciacorta vinhus med provning
  • Balsamico, ost, grappa & Moscato - smaker från norra Italien
  • Besök Bergamo stad
  • Transporter, transfer flygplats & besök enligt programmet
  • Sommelier & vinexpert Eva Weckström, Evas Vin & Mat
  • Exklusive grupp - max 18 deltagare

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi älskar att visa er vårt område och njuta av god mat & dryck. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan exklusivt mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten. För Mat & smakresan är programmet variabelt efter årstiden
BOENDE
Vi bor på Agriturismo, vingård i Franciacorta vinområde. Här finns bekväma rum i olika storlekar, litet poolområde, djur och natur är nära. Gården drivs av familjen Vimercati och innehar egen produktion av Franciacorta, olivolja, grappa och driver en trevlig restaurang. Gården ligger 10 minuters promenad från det lilla samhället Ome där man kan avnjuta en klassisk gelato eller en italiensk espresso på torget.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar för de aktiviteter som ingår i resan. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA - ANPASSAD TRANSFERTID
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. 
Gemensam Transfer från Milano LInate senast kl 15.00
Bergamo orio al Serio - möjlig upphämtning
Övriga tider, upphämtningsplatser enligt överrenskommelse.
Vi jobbar med Lingmerths resebyrå för att få bästa möjliga utbud, ankomst och avresetider, vilket styr resan och dess transfer, för resan till Milano Linate erbjuder de följande:
Stockholm, från pris: 2800 SEK
Göteborg, från pris: 3200 SEK

Notera i anmälningsformuläret om det önskas hjälp med flygbokning.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

Fullständiga bokningsregler >>>

BOKA DIN RESA HÄR

VINRESA MED EVAS VIN & MAT