VINRESA FRANCIACORTA ITALIEN - MED EVAS VIN & MAT

VI PROVAR OCH JÄMFÖR REGIONENS LYXIGA BUBBLOR - FRAMSTÄLLDA MED SAMMA METOD SOM CHAMPAGNE

 

DATUM: 27-30 APRIL 2023
VINRESA
EGEN BUSS
GRUPP: MAX 18p

LÄNGD: 4 DAGAR
VINGÅRDSBESÖK - FRANCIACORTA
MOSCATO DI SCANZO 
MONTISOLA

SOMMELIER EVA WECKSTRÖM
SMAKA & LÄR DIG MASSOR
LOKAL GOD MAT & DRYCK

PRIS: 11.995.-

FRANCIACORTA är Italiens svar på vinområdet Champagne i Frankrike. Ett ungt spännande område som producerar mousserande vin enligt traditionella metoden med andra jäsningen på flaska och med otroligt höga ambitioner och kvalitet. I norra Italien hittar ni sjöarna Garda, Iseo och Maggiore samt storstaden Milano. Norra Italien och Lombardiet är Italiens ekonomiska nav och producerar allt från marmor, snabba bilar och mode till ost och vin av högsta kvalitet.
De karaktäristiska bergen ger både folk och fä en viss prägel, småskaligt och traditionellt med stor stolthet för sitt område.

 

SarasItaly - vinresa

Sommelier Eva Weckström

Följ med sommelier Eva Weckström på en kunskapshöjande och smakfull resa till norra Italien. Eva Weckström är sommelier med lång erfarenhet av mat & vin och restaurangbranchen.
Bakom sig har hon många år i Stockholms och New Yorks krogvärld. Hon har ansvarat för produktutveckling och försäljning hos Swedish Brand AB och utbildade sig till sommelier på Restaurangakademien i Stockholm. Hon skriver som vinjournalist och innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board.
Att prova vin med Eva är alltid en upplevelse med goda kombinationer och mycket kunskap, allt som ger er en fantastisk resa.

PREL. PROGRAM FÖR RESAN APRIL 2023 - ANMÄL DITT INTRESSE!

Dag 1. ANKOMST EFTERMIDDAG, TRANSFER TILL VINGÅRDEN
Transfer till vår vingård i Franciacorta där vi bor i tre nätter. Gården driver ett agriturismo med fint boende liten pool, lugnt läge och hemtrevliga rum. I restaurangen basar mamma och Fabio och köket serverar god hemlagad mat. Stor frukostbuffe på morgonen. Familjen med syskonen Francesca och Gianluigi i spetsen möter oss och pratar om sin vinproduktion, gårdens historia, visar vinkällare och vi provar deras fina viner innan middagen.

Mat inkl: Middag 3 rätter på vingården Al Rocol

Dag 2. VINHUS FRANCIACORTA & GODA SMAKER UTÖVER DET VANLIGA
Franciacorta-området, mellan Bergamo - Brescia och Iseosjön, ett område likt Champagne i Frankrike, har utmärkta förhållande för att producera mineralrika viner, fräscha bubblor med mycket smak. Hela proceduren, Il metodo classico eller traditionella metoden med andra jäsning på flaska som ger kvalitativa små genuina bubblor i vinet, förbehålls av regionens regler. Vilka druvor, antal druvor per hektar och antal lagringsår - allt för att skapa en högkvalitativ och unik produkt. 
Vi besöker vinhus Franciacorta och mellanlandar för lunch på vägen på MontIsola vår vackra ö i Iseosjön. Eftermiddagen betyder besök på klassiskt vinhus Franciacorta, ett magnifikt besök där vinkällarens flaskor avlöser varandra, meter efter meter. Vår ciceron berättar om den lätt excetriske greven som var med och startade den klassiska vinproduktionen Franciacorta och med sina kontakter spred ryktet och kunskapen i hela området. 
Mat inkl: Frukost, lunch, middag 3 rätter 

Dag 3. VÅRT RÖDA MOSCATO & VINHUS FRANCIACORTA
I utkanten av Bergamo finner vi Scanzorisciate som håller en vinproduktion av högsta klass, DOCG klassificerade Moscato di Scanzo. Ett fantastiskt besök med bubblor, god mat och de söta röda dropparna som dessert. Vi pratar tillverkning, traditioner och varför den röda druvan och det röda Moscato-vinet är så ovanligt men också så fantastiskt gott. Vi pratar växtlighet och väder, passion och familjen - allt som skapar och är traditioner idag. 
Eftermiddagen ger oss återigen dryck av högsta klass hos härliga Andrea som med själ och hjärta visar oss hur deras viner på modernt vis utvecklas med gamla traditioner som grund.
Mat inkl. Frukost, lunch och middag 

 Dag 4. GRAPPADESTILLERI, FRANCIACORTA & AVFART MOT SVERIGE
Grappa - dessa starka men även smakrika droppar! Vi avrundar resan med ett besök på Grappadestilleri där vi följer processen från att pressa druvresterna till att smaka de starka droppar. Vi föjer med till kokningsstationen, ner i lagringkällaren och upp till packningsstationen och hela vägen har vi sällskap av en av familjens 3 kunniga syskon, Paola, Carlo eller Alessandro.  Resan avslutas med lätt lunch och en skål i Franciacorta, innan vi skiljs åt och det är dags att åka hemåt. 
Mat inkl: Frukost, lunch

I RESAN INGÅR

  • 3 övernattningar på vingård
  • Frukost, lunch och middagar inkl dryck enligt programmet
  • 4 besök Franciacorta vinhus med provning
  • Grappa, ost & mycket smaker från norra Italien
  • Moscato di Scanzo & Grappa
  • Transporter, transfer enligt programmet
  • Sommelier & vinexpert Eva Weckström, Evas Vin & Mat
  • Exklusive grupp - max 18 deltagare

MINIMIANTAL DELTAGARE - 12p
Din intresseanmälan är bindande och för att kunna genomföra resan behöver vi vara minst 12 personer. Definitivt besked för resans avgång är den 25 februari 2023. 
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten. För Vinresa samt Mat & smakresan är programmet variabelt efter årstiden
BOENDE
Vi bor på Agriturismo, vingård i Franciacorta vinområde. Här finns bekväma rum i olika storlekar, litet poolområde, djur och natur är nära. Gården drivs av familjen Vimercati och innehar egen produktion av Franciacorta, olivolja, grappa och driver en trevlig restaurang. Gården ligger 10 minuters promenad från det lilla samhället Ome där man kan avnjuta en klassisk gelato eller en italiensk espresso på torget.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar för de aktiviteter som ingår i resan. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA - ANPASSAD TRANSFERTID! Ankomst senast 14.00 torsdag 27 april - Avresa tidigast 16.00 Lördag 30 april
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Gemensam Transfer från Flygplats Bergamo Orio al SerioFlygplats Milano Linate senast kl 14.00, Flygplats Milano Malpensa enligt överrenskommelse.
Vi jobbar med Lingmerths resebyrå för att få bästa möjliga utbud, ankomst och avresetider, 
Notera i anmälningsformuläret om det önskas hjälp med flygbokning.

BOKNING & AVBOKNING SAMT COVID-19
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd och att du ser över din reseförsäkring inför en eventuell avbokad resa pga sjukdom eller liknande. SarasItaly erbjudere inget avbokningsskydd utan rekommenderar era bankkortsavtal alternativt komplettera med ERV.se 's lämpliga reseförsäkringar.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller pga Covid-19, får resan avbokas med full återbetalning. Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

Fullständiga bokningsregler >>>

INTRESSEANMÄLAN VINRESA, 27-30 APRIL 2023 - ANMÄL SENAST DEN 25 FEBRUARI 2023