DATUM: 8-12 SEPTEMBER 2023

4 NÄTTER                                                                          MTB-CYKLING PÅ HÖG HÖJD
NIVÅ: 3/5
GRUPP: MINST 12 - MAX 18

ALL INCLUSIVE

BOENDE & MAT INKL DRYCK
HYRCYKEL e-BIKE ALL MOUNTAIN
LOKALA MTB GUIDER & SVENSK TURLEDARETRANSFER FRÅN & TILL FLYGPLATS

PRIS: 15 350.- (EXKL RESA) FULLBOKAT! 

REGISTRERA ER GÄRNA FÖR VÄNTELISTA!
Avresa från Köpenhamn, 8/9 kl 08.25
Ankomst Köpenhamn, 12/9 kl 22.30

Happybikerchicks & SarasItaly

Lisa, Frida & Sara

Vi är två glada cykelnördar som både älskar att cykla och att cykla med varandra och med er alla som hänger med oss på äventyr, kurser och härliga utflykter.
Cyklingen är vårt lyckopiller och njutarcykling är vår bästa gren. Nu har vi bestsämt oss för att kombinera det bästa vi vet, njuta, skratta, cykla och resa och därmed ger vi er möjligheten att följa med till Italien på en äkta Happybikerchicks-resa med just detta - NJUTACYKLING på hög höjd och med härliga utmanade trails i vår egen takt!
I Italien träffar vi ytterligare en cykelnördig njutar-tjej - Sara. 
Göteborska som befinner sig i Italien och bergen så mycket hon kan och här kommer hon och den ständige vapendragaren Claudio att visa oss hur man njuter & cyklar på italienskt vis, kaffe på stående fot, utsikter, chinotto och rejäl lunch är bara några ingredienser. 
Väl mött på en grym cykelresa till Italien, Lombardiet och Orobiebergen!

Program för resan

Dag 1, - ANKOMST TILL ITALIEN, MILANO-MALPENSA. 10.35
Jag möter er på flygplatsen och vi har en transfer till vackra Comosjön och den charmiga byn Mandello del Lario. vi lämnar in våra väskor och äter lunch.
Sedan tar vi båten över till vackra Bellaggio, en halv-ö som delar Como-sjön i sitt karakteristiska upp-och-ned-vända Y och som bebos av en hel del celebriteter med vackra villor.
Här finns tid att strosa i byn och vi samlas igen för en klassisk italiensk Aperitivo - småplock med våra fina bubblor från Franciacorta. På kvällen är vi tillbaka i Mandello och äter en god kvällsmiddag innan det känns gott att krypa ner för natten. 
Mat inkl: Lunch, Aperitivo, kvällsmiddag med dryck 

Dag 2, - SHUTTLE, CYKLAR, FÄRJA OCH VYER MOT SCHWEIZ
 Vi hämtas upp av guide och cyklar för att ta oss till färjelägret och ge oss ut för vår första cykeldag. Vi tar färjan över vattnet för att sedan passerar de lyxiga villorna, fantastiska trädgårdar och vi cyklar längs med Comosjöns västra kant för att sedan ta ”världens minsta lift” upp i bergen. Efter ytterligare trampande kommer vi äntligen upp på höjderna ovanför trädgränsen, här ser vi bergstopparna över Schweiz och Monte Rosa om vi har tur med vädret. Efter lunch på Rifugio och blir det gräs-sluttnings-cykling och switchback-kurvor heeeela vägen ner. Här väntar färjan som tar oss tillbaka till våra charmiga byar där en kaffe på hamnstråket är obligatoriskt innan vi far tillbaka till vårt B&B och god mat för kvällen.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällmiddag med dryck 

Dag 3, - GÄNGET DRAR TILL OROBIEBERGEN MED ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Vi packar ihop oss och det är dags att förflytta oss inåt land och mot Orobiebergen. Vi transporterar oss på tekniska roliga stigar längs bergsväggen för att mötas och äta lunch innan vi fortsätter och avslutar dagens cykeltur som tar oss upp i bergen och där skall vi stanna i natt. Vårt bagage fraktas på shuttle medans vi trampar oss fram under dagen. Vi checkar in på klassiskt Italienskt Rifugio, vandrarhem, där mörkret och tystnaden sluter sig kring huset medans vi äter god middag och somnar trötta. Boendet på Rifugio är oftast enklare och vi sover i flerbäddsrum och dusch och toalett kan vara i korridoren
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsmiddag med dryck 

Dag 4, - GRYMMA NEDFARTER OCH SKÖN RELAX PÅ SPA
Ytterligare en härlig dag i bergen och vi drar oss cyklandes mot San Pellegrino Terme. Här går nerfarterna i utmanade slingor eller enklare XC-stil och vi trillar ner i byn Sottochiesa för en kaffe innan vi rullar genom Valtaleggio - dalgångens smalaste dal och kan vara en av de häftigaste asfaltsvägarna som vi stigcyklister tar oss an. Väl framme i San Pellegrino Terme är vårt bagage på plats på hotellet, vi tar en drink och skålar för våra guider innan vi skiljs åt. Kvällen är dedikerad till vårt fantastiska Spa QC Terme, 5 minuters promenad från hotellet. En grym avslutning för trötta kroppar med 4 våningar av vattenbehandlingar, pooler inne och ute samt relaxrum att koppla av i.
Mat inkl: Frukost, cykelkaffe, lunch, aperitivo och kvällsplockmat på Spa QC Terme inkl Prosecco 

Dag 5, - AVFART FRÅN SAN PELLEGRINO TERME, VINGÅRDSBESÖK, FLYG FRÅN MALPENSA KL 20.05
Efter en lugn och skön frukost är det dags att packa ihop väskorna och checka ut från hotellet. Vi har en riktig skön dag framför oss - vingårdsbesök & lunch där ni kan njuta av maten och drycken som ett gott avslutande minne av Happybikerchicks resa till Italien. Avfart från Bergamo mot flyget vid ca 16.00
Mat inkl: Frukost, lunch och vinprovning

Att cykla i italienska bergen! 

Här är resan för de livsglada tjejerna som gillar att utmana sig själv på cykeln. Vi cyklar fulldämpade E-bikes av all mountain style som ger oss alla förutsättningar att hålla ihop gruppen och ge er en härlig resa både uppför och nedför. Det är önskvärt att du har provat någon form av Bikepark, downhillbana eller provat på lite hopp och drop på en teknikkurs.
Vi cyklar på naturliga trails, vandringsleder och stigar i bergen. Underlaget är allt från gräs och grusvägar till steniga stigar med drops och knixiga kurvor. Stigarna ringlar sig runt våra berg och kan ge sk Balcony-roads, där det stupar kraftigt på utsidan av berget. 
Vi använder utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, bra handskar och en anpassad MTB-hjälm, även full-face om ni är vana vid det. Ett ryggskydd är att föredra, integrerat i ryggsäcken eller löst under tröjan.Cyklarna är utrustade med platta pedaler, ta gärna med dina egna om du önskar cykla med clips eller har pedaler som du trivs med - vi byter lätt pedaler på din hyrcykel.

resan i korthet
  • Mat & boende hela resan
  • Hyrcykel E-MTB all mountain
  • Lokala MTB guider & MTB shuttle
  • En dos Happybikerchicks-anda!
  • Prova Franciacorta!
  • Utflykt vid Comosjön
  • Spa-kväll QC Terme
  • Vingårdsbesök
  • Flygresa faktureras separat (3400.- tom 31 mars)
Happybikerchicks goes Italy! - FULLBOKAT, registrera er gärna för väntelista!

Finstilt & viktigt!

FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina personliga försäkringar och om du hyr cykel, en sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. ERV's försäkringar av typen "extremsport" är ofta ett bra komplement till er vanliga hem- och reseförsäkring.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB cykling ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
BOKNING & AVBOKNING
Vid bokning faktureras 10% i bokningsavgift, ej avbokningsbar. Resterande summa faktureras och betalas senast 30 dagar innan ankomst. Fullständiga avbokningsregler finner du här >>
RESEGARANTI
SarasItaly - SG Turismutveckling AB har enligt lag, ställt resegaranti till Kammarkollegiet.