RES MED SOFIA & NJUT, VANDRA, VIN & SPA I OROBIEBERGEN

 

DATUM: 13-17 JUNI 2024

TVÅ VANDRINGSDAGAR
GRUPP: MINST 15 - MAX 30
LÄNGD: 5 DAGAR

NIVÅ: MEDEL 2:5

VINPROVNING, BERGAMO STAD
LOKAL VANDRINGSGUIDE
SVENSK TURLEDARE

PRIS: 1250.00 € exkl flyg

ALL INCLUSIVE
BOENDE, MAT & DRYCK
TRANSFER

Nyfiken på resan? 

Häng med Sofia & Sara på ett resewebinar där vi beskriver resan, dess upplägg, svårighetsgrader och självklart kan ni ställa frågor. Det hålls via Zoom på Måndag den 13 November kl 19.30 - anmäl dig till sofia.gynge@yahoo.se för länken till webinariet.

Program för resan

Dag 1, - ANKOMST SAN PELLEGRINO TERME - Torsdag 13 Juni FLYG 09.25 från Stockholm - landar 12.05  - se info nedan!
Ankomst San Pellegrino Terme valfri tid, transfer från de närliggande flygplatserna, Orio al serio alternativt Linate Aktiviteter och mat beroende på era ankomsttider
Mat inkluderad: Välkomstmiddag, 2 rätter, vin, vatten och kaffe

Dag 2, - HISTORISK VANDRINGSTUR I VALLE BREMBANA OCH SPAKVÄLL
Vandringen börjar med lokalbussen ett par hållplatser och går sedan
i historiska förtecken och vi följer dalgångens handelsvägar från 1400-talet. Vi besöker den charmiga byn Cornello dei Tasso och får en guidning (engelska) som ger oss en bild av livet i denna lilla by som blev ett handelsstopp och även viktig för postsystemets utveckling i Europa. Efter kaffe går vi över flodenoch upp till nästa charmiga by där vi picknickar för att sedan vandra hela vägen tillbaka till San pellegrino igen.
Dagen avslutas på bästa sätt med Spa-besök på QC Terme.
Mat inkluderad: Frukost, lunch 2 rätter, vin, vatten och kaffe, kvällsbuffé på Spa QC Terme

Dag 3, - MORGON YOGA, BERGAMO STAD OCH BUBBLIGA FRANCIACORTA
Morgonpromenad och ett härligt Yoga/stretchpass innan frukost, sedan tar lokalbussen oss till Bergamo och vi möter vår guide för en vandring i staden. Hon/han (svenska eller engelska) bjuder på historia och anekdoter från både dåtid och nutid. En god lunch i charmiga citta alta innan vi tar oss vidare till vindistriktet Franciacorta. Det är ett fantastiskt område som producerar Italiensk "Champagne" av bästa kvalitet och på druvresterna görs fin fin Grappa. Besök på Grappadestilleri med visning i produktionen och på vingård med visning och provsmakning av gårdens viner. På vingården äter vi kvällens middag innan vi åker tillbaka till San Pellegrino Terme.
Självklart går det att handla med sig de goda produkterna direkt från gårdarna vi besöker.
Mat inkluderad: Frukost, lunch med vin, vatten och kaffe, kvällsmiddag på vingård, 3 rätter med Franciacorta i glasen och vatten, kaffe

Dag 4, - VANDRING UPP I OROBIEBERGEN  
Vi tar på oss rejäla skor, vandringskängor, tar fram våra stavar och packar en liten ryggsäck med vatten och picknick från hotellet samt ett ombyte för en dagstur i bergen. Bussen hämtar oss och vår vandringsguide ca kl 08.00 och vi tar vi oss upp i bergen. I lugnt tempo kommer vi upp till ca 1500-2000 höjdmeter, strålande utsikt och frisk luft. Vi gör ca 8-900 höjdmeter under dagens ca 5 timmar långa vandring. Vi går på smala stigar sk balconyroads med hissnande stup och stenigt underlag, men det är en tur som alla klarar av i lugnt tempo. 
Väl tillbaka i San Pellegrino Terme och hotellet så äter vi en gemensam middag som avrundar vår dag.
Mat inkluderad: Frukost, picnic, pizzakväll med vin/öl, vatten och kaffe.

Dag 5, - MORGON YOGA & AVRESA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME  - flyg avgår Linate 13.00 - landar Arlanda 15.40 - se info om flyg nedan.
Morgonpromenad och Yoga/ stretchpass för er som vill. Avresa valfri tid från San Pellegrino Terme och vi ger er transfer för dagens avresa från rekommenderade flygplatser, Linate alternativt Orio al Serio. För de som vill så tar vi en tur till den lokala ost & charkbutiken där ni kan ta med er lite godsaker hem till Sverige 
Mat inkluderad; Frukost

Sofia & Sara

Med passion för resor och spännande projekt så har våra vägar korsats ett flertal gånger. Sofia drev under många år ett vandrarhem och Bed & Breakfast i Sälen, samtidigt drev Sara ett vandrarhem på västkusten och det var då våra vägar korsades första gången. Under senare år har Sofia jobbat inom matupplevelser samt som frilansskribent. Hon arrangerar nu också resor under namnet "Res med Sofia" där hon valt ut resmål som hon själv varit på och som hon vill att fler ska få upptäcka. Resorna är ofta en kombination av vandring, mat och härliga upplevelser med lokal anknytning och lokala guider. Sara tog tag i drömmar och tankar och flyttade ner till italienska bergen och driver idag en liten resebyrå, SarasItaly med betoning på aktiva resor och en skön touch av njuta och relax. Det skall bli så kul att jobba ihop med Sofia, på riktigt! 
Varmt välkomna till Italien och Orobiebergen på en riktig njuta-resa med rörelse, historia, god mat & dryck och ett fantastiskt Spa-besök! 

Resan i korthet

 • Transfer till och från flygplats Linate
 • Boende 4 nätter, familjärt hotell*** i San Pellegrino Terme
 • Frukost, lunch och kvällsmiddag med dryck - enligt program
 • 2 vandringsdagar med lokal guide
 • MorgonYoga
 • Utflykt Bergamo stad, guidning, Franciacorta vinområde
 • Kvällsentrè till Spa QC Terme ink plocktallrik & bubbel

FLYGINFORMATION
 • Bokas innan 17 november
 • Plats i gruppbokning för bästa pris
 • Avgår Arlanda 09.25 - 13 Juni
 • Ankommer Arlanda 15.40 - 17 juni
 • SAS flight inkl 1 incheckat bagage
 • PRIS: 4215.- pp
 • Fler biljetter i mån av plats & pris!

För frågor och funderingar kontakta Sofia Gynge
Tele: 0724-020423 eller via mail: sofia.gynge@yahoo.se

Vandra & njut med Sofia

Nyttigt & viktigt

BOKNINGSREGLER
Här hittar du bokning- och avbokningsregler för resor med SarasItaly
MINIMIANTAL DELTAGARE

Denna resa har ett minimiantal deltagare för att bli av och gå av stapeln. Sista datum för anmälan och bokning är 1 feb 2024.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på hotell*** i orten San Pellegrino Terme. Hotellen drivs ofta av familjer som bor och verkar i området och i byn San Pellegrino Terme finns all service tillgänglig. Matbutiker, Apotek, post och diverse handel.
FÖRSÄKRINGAR
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna. Vi har möjlighet att få anpassade gruppbiljetter med incheckat bagage, flight SAS, Arlanda - Linate via samarbetspartners KochLjungberg resebyrå. Observera att flygbiljett bokas och betalas separat till KochLjungberg och ingår ej i resegaranti för SarasItaly.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
RESEGARANTI
SarasItaly - SG Turismutveckling AB har ställt resegaranti till Kammarkollegiet -  Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens. Här hittar du mer information >>