MOUNTAINBIKE FRÅN BORMIO TILL BERGAMO

EN CYKELRESA MED START I HÖGALPINA BORMIO, SANTA CATERINA VALFURVA OCH SOM TAR OSS NER MOT TIRANO OCH HEM TILL BERGAMO OCH OROBIEBERGEN

 
 

En magisk resa, en förflyttning och transport av dig och dina vänner - på cykel genom alpmassivet och Stelvios nationalpark med de välkända bergstopparna såsom Bormio, Santa Caterina Valfurva, Passo Zebrù och glaciären Forni. Härifrån tar vi oss ner på cykel hela vägen till dalgången Valtellina och Tirano. Från Tirano tar vi klassiska Bernina express upp mot de schweiziska alperna, stannar strax innan för att ta en av de längsta nedförslutorna vi kan hitta! 
Denna resan är cykelintensiv, heldagar med mycket teknisk cykling. E-bikes av bästa sort, ger oss möjlighet att utnyttja dagarna till fullo och minska på shuttle och liftåkandet. Vi upplever naturen, bergen i sommarskrud där snön fortfarande ligger på de nordliga topparna medans solen bränner på sydsidan. Den lokala maten tar plats och lunch intas på klassiska Rifugio längs med turen. 
Vill du ha ut mesta möjliga av resan så rekommenderar vi att du gillar teknisk stigcykling, utmanar i bikepark eller freeride enduro - det är speciellt, upplevelserikt och helt fantastiskt att cykla i Alperna! 

 

PROGRAM FÖR RESANDag 1, ANKOMST TILL BERGAMO / MILANO FLYGPLATS - TRANSFER TILL SANTA CATERINA VALFURVA
Vi möter upp på avtalade flygplatser och tar er med shuttleservice direkt till Santa Caterina Valfurva och vårt hotell. Avresa från flygplats senast kl 15.00, detaljerade ankomstuppgifter lämnas vid bokning. Vi stannar för mat- och bensträckare på vägen.
Mat inkluderad: Välkomstmiddag med dryck

Dag 2, SANTA CATERINA, GLACIÄR FORNI, PASSO ZEBRÙ
Den ena höjdpunkten efter den andra, shuttle upp, grusväg, stig och långa nedförslutor. Teknisk cykling uppför, nedför och utför - fantastiska vyer som är svåra att smälta! Passo Zebru' ger oss närhet till Gran Zebru' på närmare 4000 meter. vi tar turen till glaciären Forni på nordsidan av alperna, här tar vi oss över vatten med hjälp av hängbroar och rullar tillslut ner i den gamla flodfåran mot torrare marker.
Stenen knastrar under däcken, bäckarna med sitt kristallklara vatten porlar från bergssluttningen och väl nere i dalgången väntar grönare vidder och god lunch. 
Mat inkluderad: Frukost, kvällsmiddag med dryck

Dag 3, VI LÄMNAR SANTA CATERINA OCH BÖRJAR VÅR RESA TILLBAKA MOT BERGAMO
Det är dags att rulla vidare och dagen sparkas igång med fantastiska Bormio 3000! Här nyttjar vi liftsystemet för att nå toppen och har sedan en fantastisk dag framför oss - stigarna tar oss hela vägen ner mot dalgången Valtellina!  Vi cyklar genom vackra dalgångar med betande kor, får och små alpsjöar, Ponte dell' Alpe, Val di Rezzalo och landar tillslut i Tirano.
Mat inkluderad: Frukost, kvällsmiddag med dryck

Dag 4, KLASSISK TÅGTUR BERNINA EXPRESS & LÅNGA TRAILS 
Tåget tar oss upp i bergen igen och vi startar från stationen i Tirano. Utsikten är fantastisk och många av vyerna med tågbana och broar är som klippta ur klassiska resebroschyrer och filmsekvenser. Vi hoppar av, sträcker på benen för att ladda om - nu väntar grymma singletracks och grusväg genom skogspartier och dalgångar som tar oss hela vägen ner mot Tirano igen. Här landar vi senare under eftermiddagen, härligt trötta, vindpinade och hungriga - dags för god mat och att njuta av dagen som varit.
Mat inkluderad: Frukost, kvällsmiddag med dryck

Dag 5, CYKEL-LEDIG DAG MED SOVMORGON, VINGÅRDSLUNCH OCH FÖRFLYTTNING
Idag är det cykelfritt för de som vill vila kropp och knopp och vi tar en senare frukost. Det blir lunch på trevlig vingård i det vintäta området Valtellina, känt för sina viner gjorda på Nebbiolodruvan och mogna på dalgångens solsida mot Schweiz. Härifrån kommer skinkan Bresaola, osten Bitto och den klassiska rätten Pizzoccheri, allt lagat enligt gamla traditioner. Under dagen tar vi oss vidare med shuttlen och närmar oss Valle Brembana som vi når via Passo San Marco. Passet är 2000m och här bor vi två nätter på trevligt Rifugio. 
Har man vilat benen nog, så kan eftermiddagen erbjuda ett race på singletrack cykling ner till Morbengo och shuttle tillbaka upp för de som vill, vågar och kan.

Mat inkluderad: Frukost, vingårdslunch, kvällsmiddag med dryck

Dag 6, VALLE BREMBANA - DEN LILLA DALGÅNGEN MED DE BRANTA BERGEN - VÄLKOMNA!
Vi har två dagar framför oss med guidernas egna favorit trails - detta är deras hemma-stigar och det finns massor att utforska. Dagen ger er nedförslutor, transport på stig och utmaningar i dalgångens östra sidor. Här är bergen branta och ravinerna avlöser varandra. Vi tar oss ner längs med vandringslederna, lunchar i Piazzatorre för att ta oss upp på vackra Monte Torcole. Här bjuder vi in till grym cykling längs med de gräsbeklädda kullarna eller ett smakprov på vår bikepark för er som är lekfulla.
vi återvänder under eftermiddagen till Passo San Marco för att ladda inför morgondagens sista tur i dalgången. 

Mat inkluderad: Frukost, kvällsmiddag med dryck

Dag 7, AVSLUTANDE CYKELDAG NER I DALGÅNGEN VALLE BREMBANA OCH SAN PELLEGRINO TERME
Idag väljer vi andra stigar och väljer dalgångens västra sida. Cantedoldo, Monte Avaro och tillslut hamnar vi i San Pellegrino Terme - den gamla kurortsbyn från tidigt 1900-tal. Vi checkar in på vårt hotell, kanske en timmas bastu kan hjälpa kroppen till återhämtning? I staden möts vi av småstadens liv och rörelse, en glass i gelaterian, pizzakväll och lite gott att dricka. 
Mat inkluderad: Frukost, aperitivo, kvällsmiddag

Dag 8, AVRESA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Avresa valfri tid, du beställer transfer efter behov till flygplats och station så hjälper vi er. Transfer på ankomst- och avresedagen ingår. Önskar ni extra nätter eller transfer andra dagar så hjälper vi gärna till.  
Mat inkluderad: Frukost

DATUM: 23 JULI 2022
6 CYKELDAGAR
GRUPP: LITEN, MAX 6 p
TOTALT: 8 DAGAR

NIVÅ: SVÅR 5 : 5
SHUTTLE SERVICE
LOKALA CYKELGUIDER
SVENSK TURLEDARE
ALL INCLUSIVE
HOTELL & B&B
FRUKOST & MIDDAG
BAGAGETRANSPORT
HYRCYKEL E-BIKE 

PRIS: 21 495 SEK

 
 

RESAN I KORTHET

  • 7 övernattningar, del i två- trebäddsrum, hotell, B&B och Rifugio
  • Frukost & kvällsmiddag med dryck alla dagar (ej lunch under cykeldagar)
  • Vingårdslunch & provningar
  • Transfer från flygplats Bergamo / Milano till Santa Caterina Valfurva & till flygplats på avresedagen
  • Shuttle service & lokala MTB guider (max 4 gäster/guide)
  • Tågbiljett Bernina Express & Liftkort Bormio 3000
  • Hyrcykel, E-mtb av modellen All Mountain - Enduro
  • VÄRLDENS BÄSTA CYKEL-KAFFE
MTB I ALPERNA - FRÅN BORMIO TILL BERGAMO

MINIMIANTAL DELTAGARE
Vi ställer sällan in resor eftersom vi ordnar dem för att vi själva vill cykla i bergen. Om det mot förmodan skulle ske att vi ställer in en resa kommer resenären att erbjudas att genomföra resan mot pristillägg, välja en annan resa eller avboka resan och få tillbaka alla pengar, inklusive anmälningsavgiften. Om resan ställs in meddelas detta senast 30 dagar före avresa.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell***. I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor damer resp herrar i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
HYRCYKLAR
För den bästa upplevelsen på denna tur använder vi cyklar av typen E-bikes, fulldämpade av märket SCOTT, Santa Cruz, Specialized Levo (eller liknande). Detta ger oss alla förutsättningar att cykla både långt och länge utan att lägga för mycket energi på att komma upp på toppen, men vi har en riktigt bra cykel för våra utmanande nedfarter.  Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Resan till italien ingår ej, du väljer flyg, tåg eller bil från valfri flygplats. till Bergamo orio al Serio flyger bla Ryanair, Milano Linate har många internation avgångar och Milano Malpensa här landar oftast Norwiegan och Easy Jet.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.