TRÄNING, UPPLEVELSER & GEMENSKAP!

Res till Italien med VETENSKAPSHÄLSAN 22-25 Oktober

DATUM: 22-25 OKTOBER
GRUPP: MAX 20 p
LÄNGD: 3 NÄTTER,  + 2 NÄTTER

NIVÅ:  MEDEL / SVÅR
LOKALA GUIDER
SVENSK TURLEDARE

MOUNTAINBIKE-ENDURO STYLE
VANDRING I HÖGA BERGEN

LÖPNING I HÖGA BERGEN
STRETCH & NEDVARVNING

PRIS: 8.800.-
+ YTTERLIGARE NÄTTER

I PRISET INGÅR EJ FLYGRESA

Vetenskapshälsan

Träning för hållbar livsstil - på riktigt!

Sara och Louise driver tillsammans Vetenskapshälsan. De är forskare, personliga tränare, kostrådgivare och löpcoacher, de brinner för träning, hälsa och äventyr. Den här resan kommer garanterat bjuda på både utmaningar och 100% njutning. För Sara och Louise så handlar livet om att levas fullt ut med ett långsiktigt hälsosamt fokus. Denna resan har ett lite utmanade fokus och bjuder in er träningsvana löpare, vandrare och MTB-cyklister!  Här får ni en dos av Italienska bergen i höstskrud med gemenskap på kvällar och olika valda aktiviteter under dagarna.

PROGRAM FÖR RESAN

DAG 1, LÖRDAG - ANKOMST TILL SAN PELLEGRINO TERME

Ni tar er själva från flygplatser / stationer till den mysiga orten San Pellegrino Terme i Valle Brembana. Här möts vi under eftermiddagen, kvällen för en kort trevlig historisk promenad i San Pellegrino Terme med klassisk aperitivo och senare äter ni en gemensam middag
Mat inkluderad: Aperitivo

DAG 2, SÖNDAG - UPP I BERGEN - VANDRA - CYKLA

Idag är det dags att starta vår färd uppåt. Ni packar ihop ert bagage som vi transporterar till nattens Rifugio. Själva har ni en enkel dagryggsäck med det ni behöver.
Vandringsgruppen ger sig av först och ni har dagens picknick, ett ombyte, regnjacka eller poncho i säcken för att få en bra tur hela vägen till nattens härbärge. Stavar och bra vandringskängor är att rekommendera alla. 
Cykelgänget har sitt ombyte, knäskydd, handskar mm i sin ryggsäck och ger sig iväg för dagens härliga cykling i ena änden av dalgången och här tar vi vägen om en lokal restaurang för att äta lunch och vila benen mitt på dagen. 
På eftermiddagen är det gemensamt stretch- och nedvarvningspass och en god rejäl hemlagad måltid med gott att dricka innan vi går och lägger oss med den nattsvarta himlen utanför dörren.

Mat inkluderad: Frukost, picknick / lunchmiddag 2 rätter med dryck

DAG 3, MÅNDAG - TRÄNINGSDAG UPPE I OROBIEBERGEN

Efter frukost, packa ryggsäcken för en dagstur motsvarande gårdagen, resten av bagaget tar vi med oss i vår shuttle och levererar till nästa natts Rifugio.
Idag är det alternativ löpning och vandring då vi delar gruppen i två. Här är lite enklare karaktär då inga större stigningar eller nedåtlut är att vänta.
Cykelgänget får nya trails och trixiga nedförslutor att utmanan med och vi kommer alla att samlas under eftermiddagen för gemensamt stretchpass, kanske en bastu och senare en god måltid. 
Mat inkluderad: Frukost, picknick /lunch, middag två rätter med dryck

DAG 4 - TISDAG - NEDFÖRSTRÄNING OCH ÅTER SAN PELLEGRINO TERME & AVRESA 

Dags att ta oss tillbaka över bergen och ner i dalgången igen, dagryggsäck respektive bagage.
Vandringsgruppen har sin start från rifugiot till fots och de som har suget att öka tempot tar sina löparskor på. Här finns möjlighet att dela gruppen.
Cyklisterna tar dagens utmaning, Monte Sodadura för att sedan snirkla sig ner genom kohagar, små byar, trappor och fantastiska Val Taleggio för att efter grym stigcykling till slut landa på hotellet i San Pellegrino Terme.
Idag äter alla grupper en lunch på lokal restaurang. Vi är tillbaka på hotellet senast kl 15 för dusch och ombyte för avresa (beräknat 19.50 Bergamo flygplats)

Mat inkluderad: Frukost, lunch 

DAG 5, ONSDAG -  VALFRI DAG MED EGNA AKTIVITETER OCH RELAX - TILLÄGG!

En dag för vila och återhämtning och bara njuta av den träning ni har utfört. 
Vetenskapshälsan håller gemensam morning walk samt stretch på förmiddagen och ni själva fyller dagen med ett lugn och vi rekommenderar starkt att njuta av ortens fantastiska spaanläggning SPA QC Terme - det är väl förunnat era kroppar idag. Läs gärna mer om Spa QC Terme
Mat inkluderad: Frukost

DAG 6, TORSDAG – NJUT AV LÅNG FRUKOST OCH AVRESA MED STOPP FÖR VINPROVNING - TILLÄGG

Här kan dagen förgyllas med en skön morgonpromenad, lång frukost för att sedan checka ut från hotellet, vinka av San Pellegrino och bergen för denna gång. Vi har tid för en utflykt till någon av våra närliggande vingårdar för att prova deras utbud och avnjuta en god lunch innan ni blir avlämnade på flygplatsen för avfärd mot Sverige igen. (beräknad avfärd 19.00 Bergamo flygplats)
Mat inkluderat; Frukost, vingårdslunch

RESAN I KORTHET

 • 3 Övernattningar, 1 på hotell, 2 nätter på rifugio i bergen
 • Frukost, lunch & middagar inkl dryck enligt program
 • Louise & Sara från Vetenskapshälsan - stretch & nedvarvningspass
 • Guidade turer med lokala italienska guider samt svensk turledare
 • CYKELGRUPPEN: Hyrcyklar, E-bikes, för MTB ENDURO, 3 dagar (BETALAS SEPARAT)
 • VANDRING/LÖPARGRUPP: Bergsvandring med möjlighet att välja löppass dag 2 & 3, 3 dagar.
 • Dusch & Transfer från SPT till flygplatsen TISDAG em för avresa beräknad 19.50 Orio al Serio
 • TILLÄGG
 • 2 extra nätter på hotell *** i San Pellegrino Terme, inkl frukost
 • Spa QC Terme - bokas & betalas separat
 • Vingårdsutflykt med provning och lunch avresedagen, inkl transfer till flygplats för beräknad avresa 19.00 Orio al Serio
TRÄNINGSRESA, Vetenskapshälsan 22-25 Oktober 2022

PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på hotell*** i San Pellegrino Terme. I bergen bor vi på Rifugio eller B&B. Ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar. Vi bor i flerbäddsrum. Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
FÖRSÄKRINGAR
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk för resan. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan. TITTA ÖVER DINA FÖRSÄKRINGAR ATT DE GÄLLER FÖR DEN / DE AKTIVITETER DU SKALL UTFÖRA & EVENTUELL HYRCYKEL. Om inte er egen personliga försäkring täcker extremsport, hyrcykel eller liknande rekomenderas att köpa ERV´s Extremsportförsäkring som extra skydd. Läs mer om ERV´s försäkringar.
FLYGRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano. Även Lufthansa har flighter till Bergamo. Vi rekommenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekommenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.