MOUNTAINBIKEVECKA ENDUROSTYLE - COMOSJÖN OCH OROBIEBERGEN, ITALIEN

UTMANANDE NEDFARTER, BÅT ÖVER COMOSJÖN OCH UTSIKT MOT SCHWEIZ - EN VECKAS ÄVENTYR PÅ CYKEL

FORMA DIN EGEN BÄSTA CYKELVECKA!
En vecka med grym MTB Enduro cykling, singletracks, drops och utmanande höjder. Vi har två övernattningar i bergen, en helledig dag och massor av god mat och nya upplevelser.

Totalt fem grymma cykeldagar med 7 nätter. Tillsammans med våra lokala guider kommer vi att röra oss i vår dalgång Val Brembana men även blicka ut över Comosjön och hälsa på i dalgången Valtellina. Här har vi tid att utforska fler områden med olika typer av cykling.  En hel-ledig dag där ni kan ta bussen till charmiga Bergamo eller vandra i de närliggande områdena. Spa QC Terme kan bli en skön heldagsvila för trötta kroppar.
Vi har alltid två guider med på våra turer för att kunna dela gruppen vid behov & vi älskar god mat, kaffepauser, fotostopp och glada skratt på våra turer!

PROGRAMFÖRSLAG FÖR RESAN - ANPASSAS EFTER ER GRUPP


Dag 1, ANKOMST TILL SAN PELLEGRINO TERME
Välkomna till San Pellegrino Terme valfri tid under dagen. Transfer från flygplatserna i vår närhet ingår på ankomstdagen. Vi checkar in på vårt trevliga hotell*** och samlas för en kort promenad på byn. Välkomstmiddag på hotellet och samtal om dagarna som kommer.
Mat inkluderad: Välkomstmiddag med dryck

Dag 2, VAL BREMBANA, SLINGRANDE STIGAR, SMÅ BERGSBYAR OCH UTSIKT ÖVER DALGÅNGEN
Våra guider hjälper oss med cyklar, anpassar och ser till så att allt är ok. Vi cyklar en härlig tur mellan små byar, gamla åsnestigar och vandringsleder. Under turen äter vi lunch och dricker kaffe. En första dag för att känna av cyklar, miljöer och höjdmeter. Middag i San Pellegrino
Mat inkluderad: Frukost, lunch, kvällsmiddag med dryck

Dag 3, OROBIEBERGEN, BALCONY ROADS OCH ÖVERNATTNING PÅ RIFUGIO
Efter frukost packar vi en övernattningsväska, resten av bagaget stannar på hotellet. Vi lastar cyklarna på vår shuttle och beger oss upp i bergen. Här cyklar vi på höga höjder med strålande utsikt, single tracks och sk balcony roads. Det är imponerande, mäktigt och utmanande. Med trötta ben kommer vi fram till nattens Rifugio, vår fjällstation, som huserar oss under natten. Här serveras det en aperitivo, något gott att dricka och vi kan njuta av bergen och dagens tur. På kvällen blir det en god middag ofta tillagad av produkter från området. Rumsstandarden är enklare, men det är det värt - att vakna med bergen precis utanför dörren!
Vi sover i flerbäddsrum damer resp herrar, lakan & handdukar ingår.
Mat inkluderad: Frukost, lunch, aperitivo, kvällsmiddag med dryck

Dag 4, MERA BERG OCH UTMANADE NEDFARTER, TILLBAKA TILL SAN PELLEGRINO TERME
Vi checkar ut från vårt Rifugio och har ytterligare en dag att njuta av bergen och de slingrande endurostigarna. Efter en god tur på utmanande stigar, upp- och nerfarter och självklart kaffe och lunch och mer cykel så är vi tillbaka i San Pellegrino Terme och hotellet. Efter dusch så är det dags att besöka byns lokala ölbryggeri för att sedan avsluta kvällen med valfri middag.
Mat inkluderad: Frukost, lunch

Dag 5, LEDIG DAG
Idag är det cykelfritt för de som vill vila benen. Strosa runt i byn San Pellegrino, ta lokalbussen till Bergamo och några timmars stadsliv. Ät god glass och njut av er ledighet. Här kan du ha en heldag på SPA QC Terme eller så tipsar vi er om en trevlig dagstur per fot i de närmsta omgivningarna. Det finns alltid en och annan lokal marknad eller trevligt utflyktsmål i närheten.
Mat inkluderad: Frukost

Dag 6, MOT COMOSJÖN, BÅTTUR OCH UTSIKT MOT SCHWEIZ
Vi packar vår övernattningsväska och lastar på våra cyklarna på vår shuttle. Idag åker vi mot Comosjön för att njuta av fantastiska vyer över vattnet och några klassiska små charmiga orter längs med strandkanten. Lunch och kaffe intas på Rifugio eller trevlig lokal restaurang. På kvällen har vi checkat in på charmigt B&B eller rifugio för en härlig middag och en god natts sömn.
Vi sover i flerbäddsrum, damer resp herrar, lakan & handdukar ingår.
Mat inkluderad: Frukost, lunch, kvällsmiddag med dryck

Dag 7, FRÅN VALTELLINA TILLBAKA TILL VAL BREMBANA
Efter en frukost tar vi oss hem till rätt dalgång igen och åker över pass på 2000 meters höjd, njuter av utsikter, lunch och härliga endurostigar innan vi är tillbaka i San Pellegrino Terme. En aperitivo innan vi äter middag på byn och samlar ihop våra intryck och njuter av alla utmaningar och meter vi har avverkat tillsammans.
Mat inkluderad: Frukost, lunch, aperitivo, kvällsmiddag

Dag 8, AVRESA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Avresa valfri tid, du beställer transfer efter behov till flygplats och station så hjälper vi er. Transfer på ankomst- och avresedagen ingår. Önskar ni extra nätter eller transfer andra dagar så hjälper vi gärna till.  
Mat inkluderad: Frukost

DATUM: MAJ-OKTOBER 2023
TYP: MTB FREERIDE - ENDUROSTYLE

NIVÅ: 4 : 5
GRUPP: MAX 12

LÄNGD: 8 DAGAR
5 CYKELDAGAR, 1 LEDIG DAG
LOKALA GUIDER
MTB SHUTTLE

ALL INCLUSIVE
HYRCYKEL

HOTELL & VANDRARHEM
LUNCH & MIDDAGAR
TRANSFER

PRIS: fr. 17 995 SEK

DETTA INGÅR

  • Transfer från och till rekommenderade flygplatser eller station.

  • Del i två- trebäddsrum, hotell***, 5 nätter inkl frukost.  

  • Del i flerbäddsrum på vandrarhem, Rifugio, 2 nätter inkl frukost.

  • 5x lunch på cykeldagarna, 5x kvällsmiddag med dryck, apritivo & cykelkaffe.

  • Alla utflykter och besök, provningar och smaker.

  • Hyrcykel, E-MOUNTAINBIKE ENDUROSTYLE, 6 dagar

  • Lokala MTB-guider & shuttle service

MINIMIANTAL DELTAGARE - NI BESTÄMMER SJÄLVA!
Ett optimalt antal för en resa som den här veckoresan MTB-enduro style, ligger runt 6-7 stycken, då fyller vi en minibuss och cykelshuttle. Skicka in ditt formulär så hittar vi bästa lösningen för din grupp.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell*** beroende på vart ni vill ha er bas. I bergen bor vi på Rifugio, ett enklare boende, det ingår lakan & handdukar.  Rifugio och B&B är charmiga och drivs ofta av familjer som bor och verkar i området. Till kvällens middag lagas maträtter med produkter från området.
EGEN CYKEL - HYRCYKEL E-BIKE ELLER VANLIG MTB?
För den bästa upplevelsen på denna tur är det viktigt att gruppen är enade. Vill ni "trampa" MTB så är styrka och kondition viktiga nämnare för att hålla ihop gruppen så att alla hänger med. Oftast använder vi cyklar av typen E-bikes, fulldämpade av märket Specialized Levo (eller liknande). Detta ger oss alla förutsättningar att cykla både långt och länge utan att lägga för mycket energi på att komma upp på toppen, men vi har en riktigt bra cykel för våra utmanande nedfarter. I Valle Brembana finns inga liftsystem att nyttja - vi cyklar ofta upp i bergen. Du tar med privat utrustning såsom knäskydd, armbågsskydd, hjälm och pedaler. Kontakta oss gärna för frågor.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. Ni erbjuds innan er avresa från Sverige en cykelförsäkring från vår cykelbutik. Gäller ej stöld.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten MTB ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
RESA TILL ITALIEN
Resan till italien ingår ej, du väljer flyg, tåg eller bil från valfri flygplats. till Bergamo orio al Serio flyger bla Ryanair, Milano Linate har många internation avgångar och Milano Malpensa här landar oftast Norwiegan och Easy Jet. Vill ni ha hjälp med gruppbokning av flyg, så jobbar jag med Lingmerths resebyrå, en stabil och duktig resepartner.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien.
Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Din upplevelse med SarasItaly är fullt avbokningsbar fram till 20 dagar innan ankomst.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.

MOUNTAINBIKERESA - 1 VECKA