UTFORSKA LOMBARDIET PÅ CYKELSADELN

 

En cykelvecka bland sjöar, vingårdar och trevliga cykelvägar runt i Lombardiet

Om ni vill upptäcka det småskaliga Lombardiet, långt utanför pulserande Milano och turisttäta Gardasjön så är detta en resa för dig och dina vänner. Dario tar er med på cykelvägarna som bär fram och tillbaka mellan de charmiga vingårdarna i Franciacorta, ön MontIsola och trevliga Bergamo där ni stannar en extra natt för att sedan fortsätta mot dalgången Valle Brembana och fantastiska San Pellgrino Terme, en cykelvecka där mat, vin och historia får samsas med frisk luft och långa cykelturer - och du som vill cyklar naturligtvis E-bike, ett sätt att få med alla utan att vi har bråttom!

DATUM: APRIL-OKT

5 CYKELDAGAR
GRUPP:  EGEN, 4-12 PERSONER

SVÅRIGHET: UTFLYKTSCYKLING
TOTALT 8 DAGAR

NIVÅ: UTFLYKTSCYKLING

BAGAGETRANSPORT
BOENDE: HOTELL & B&B
LOKAL CYKELGUIDE (ENG)
HYRCYKEL E-BIKE

MAT & SERVICE

MAT ENL. PROGRAM
GUIDADE BESÖK
VINPROVING FRANCIACORTA
CHARMIGA MONTISOLA

PRIS: FRÅN 1695.00€ (4 personer)

KONTAKTA OSS FÖR ETT FÖRSLAG!

PROGRAMFÖRSLAG FÖR UPPLEVELSEN - CYKELSEMESTER I ITALIEN


Dag 1, Ankomst, samling på hotellet i Franciacorta - boka transfer från flygplats eller tågstation vid behov
Ni träffar er guide Dario och checkar in på ert hotell i hjärtat av vinområdet Franciacorta. Gemensam middag med avstämning av de kommande dagarna vi tillbringar på cykeln. 
Mat inkl: kvällsmiddag, exkl dryck

Dag 2, Utflyktscykling mellan vingårdarna i Franciacorta, ca 45 km, 430 höjdmeter
Morgonen startar med en snabb genomgång och anpassning av cyklar.
Under dagen trampar ni runt i vinområdet Franciacorta, känt för sin tillverkning av högklassiskt mousserande vin, ett hantverk enligt den klassiska metoden där bubblorna tillverkas naturligt i flaskan och med årslånga lagringstider. Franciacorta vinområde klassificeras på precis samma sätt som Frankrikes Champagne-område, men är ett ungt, dynamiskt och mycket spännande vinområde. Ni besöker bland annat vackra vingården Barisei och dess slottsaktiga gård från medeltiden. Trädgården är hänförande och väl värt besöket. 
På kvällen är ni tillbaka på hotellet och efter dusch och välbehövlig vila äter ni kvällsmiddag.
Mat inkl: Frukost,  kvällsmiddag exkl dryck.

Dag 3, Färja till vackra MontIsola och tid för ett dopp i sjön, ca 42 km och 700 höjdmeter.
Den vackra Iseosjön bjuder in till en härlig båttur, vi tar självklart med oss cyklarna och cyklar både till hamnen och runt ön. Montisola är den största bebodda insjö-ön i Europa och historiskt känd för de duktiga kvinnorna som binder nät till fiskeindustrin och de fick ett fantastiskt uppdrag till EM i fotboll och numer är knytandet av olika sport- och idrottsnät ett naturligt inslag på ön. Här fiskas den lilla sardin-fisken som torkas i solen och marineras eller friteras och äts rätt upp och ner. Historierna är många på och omkring ön och i modern tid, 2016, blev den en snackis när den världsberömda konstnären Christo installerade en flytande brygga "floating piers" mellan fastlandet och runt delar av ön, som att gå på vattnet - en fantastisk upplevelse! 
Till kvällen är ni tillbaka till hotellet och er sista natt i Franciacorta-området.
Mat inkl: Frukost, kvällsmiddag exkl dryck

Dag 4, Fina cykelvägar till Bergamo stad, en transportsträcka med trevliga stopp för kaffe och lunch, ca 54 km och 470 höjdmeter
Idag hämtas ert bagage och transporteras in mot Bergamo, för er är det trevlig transportcykling till Bergamo stad. Under vägen in till Bergamo och gamla stan, Citta Alta, stannar vi både för kaffe och en god lunch. Det blir en trevlig cykeltur som passerar ett av Bergamos finaste slott, Malpensa och ni följer den snirkliga floden Serio hela vägen in till Bergamo. Här tar ni sats och cyklar hela vägen upp till gamla stan och ert hotell för två nätter. I den myllrande staden hittar ni med största säkerhet en trevlig restaurang för er kvällsmiddag och en skön promenad längs de smala gränderna.
Mat inkl: Frukost 

Dag 5, Ledig dag i charmiga Bergamo, Citta Alta och Citta Bassa och med spår från romartiden.
Frukost på hotellet sedan är det till att avnjuta en cykelledig dag, strosa genom staden, ät en god lunch och ta en drink på torget. Här finns bergbanan, Funicolare, 2 st, som tar er till den allra högsta toppen och en som förbinder citta Alta med citta Bassa. Nere i Bassa är det det vanliga Italienska livet som snurrar, små cafeér, lunchrestauranger och lokala butiker. Här finns ett litet men väl renomerat konstmuseum och varför inte titta in i Atalantas butik, kanske möter ni vår Svenske fotbollsguru, Glenn Strömberg, som fortfarande är väl aktad av laget som han så stolt var med och utvecklade upp i seriespelet. 
Mat inkl: Frukost

Dag 6, Cykeltur ut mot bergen och vackra San Pellegrino terme, ca 45 km och 470 höjdmeter
Det bär av ut från Bergamo och cykelvägen snirklar sig neråt över de välkända kullarna, Colli di Bergamo, ett grönt område som omsluter Bergamo stad. Cykelvägen går sedan över till den gamla järnvägen som sträckte sig ut från Bergamo station mot Valle Brembana. Ni snirklar er fram mot Val Imagna, tar den dansande bron över floden Brembo som alltid varit en viktig utpost innan bergen och dalgångarna tar vid. Här passerar vi romerska kyrkor, charmiga byar och intar vår lunch som tillika är en utomordentlig ost-provning.  Den vackra cykelbanan tar oss genom tågrunnlar och förbi gamla stationshus för att tillslut möta bergen och följa floden Brembo hela vägen till San Pellegrino Terme. Ni passerar den berömda vattenfabriken och cyklar in i den anrika kurorten San Pellegrino Terme, mitt i mellan pampiga Grand Hotell, Casino, Terme och stationshusen med anor från tidigt 1900-tal. Välkomna till dalgångens mest lysande stjärna! 

Ni checkar in på hotellet och äter en gemensam middag i matsalen.
Mat inkl: Frukost, lunch-ostprovning, kvällsmiddag exkl dryck

Dag 7, Utforska dalgången Valle Brembana, mitt i mellan de höga bergen, ca 28 km och 250 höjdmeter
En utflyktsdag utefter floden Brembo och fortsättning på den järnvägen som sträckte sig hela vägen upp till Piazza Brembana. Här har det alltid varit någon form av trafik och dalgången har en rik historia gällande handel och transport. Ni besöker charmiga Cornello dei Tasso där ni får insyn i hur den företagsamma familjen Tasso flyttade till Milano och Venedig, utvecklade postsystemet med frimärken och snabba leveranser för att senare flytta till Österrike, bli ingifta i adliga familjer och beblanda sig bland europas dåvarande elit. Ja, en historia väl värt att stanna till och lyssna på...
Ni avnjuter en härlig lunch på lantgård, agriturismo idag innan n
i är tillbaka tidig eftermiddag vid hotellet och för de som vill njuta av vårt vackra spa, QC Terme, är det dags att ägna en kväll åt egenvård och avslappning bland pooler och olika bastuar. Mycket uppskattat av trötta ben och kroppar. På Spa äter man en enklare plocktallrik och annars äter man en valfri kvällsmiddag på byn.
Mat inkl: Frukost,  lunch på Agriturismo

Dag 8, Utcheckning och avfart från San Pellegrino Terme
Er härliga cykelresa är till enda och det är dags att åka hem. vi hjälper er att ordna transfer efter era flygtider och tågavgångar. 

Vill ni stanna ytterligare nätter i vårt område hjälper vi er gärna med att tipsa och boka om trevliga områden och boenden.
Mat inkl: Frukost


Utforska Lombardiet på cykel

Denna cykelresan är för dig som gillar att vara utomhus och röra på dig, har stor vana av att cykla ett par timmar varje dag. Vi har hyrcyklar E-bike för att alla skal kunna hålla ihop i gruppen, ni som vill får självklart hyra en "vanlig" cykel. Här av er till oss för frågorResan har lokal guide (eng) som kan området, cykelvägar och traditioner - allt för att ge er en inblick i både det lokala livet och turistaktiviteter. Det blir en härlig blandning av upplevelser, mat och fin natur. 
Bergamo stad blir en fin paus i turen med en ledig dag för att på egen hand utforska den charmiga staden på kullarna, omslutenav den Unesco-certifierade muren.
Resan avslutas i den dramatiska dalgången Valle Brembana där cykelvägen snirklar sig fram mellan bergsväggarna och floden Brembo. 

Vad ingår i resan? 
  • Övernattning 7 nätter, del i tvåbäddsrum
  • Frukost, lunch, middagar enligt program
  • Bagagetransport mellan boenden
  • Vinprovning Franciacorta
  • Besök & guidningar
  • Lokal cykelguide & svensk support
  • Bergamo stad - ledig dag
Upptäck Lombardiet på cykel

Finstilt & viktigt

MINIMIANTAL DELTAGARE
Resan och priset anpassas efter er grupp, antal och önskemål.
PROGRAMÄNDRINGAR
Programmet kan komma att ändras pga yttre omständigheter som t ex vädrets lämplighet för aktiviteten.
BOENDE
Vi bor på B&B eller hotell*** / vingårdar i områdena vi passerar. Franciacorta och runt Iseosjön, Bergamo och mot Comosjön och dalgången Valle Brembana
HYRCYKLAR / EGNA CYKLAR
Här kan vi använda hyrcyklar, E-bikes eller vanliga på denna tur. Sportig modell med endast handbroms och växlar. vill ni hellre ta med er egna cyklar så planerar vi efter det.
FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina försäkringar för de aktiviteter som ingår i resan. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
FLYGRESA / TÅGRESA / BUSSRESA
Det ingår inte flyg eller annat färdsätt till resans start. Vi rekommenderar flygplatsen Bergamo/Orio al Serio och Milano/Linate eller Milano/Malpensa. Ryanair flyger till Bergamo från de flesta större europeiska städerna, Easy Jet från Stockholm och Köpenhamn till Milano. Även Lufthansa har flighter till Bergamo. Milano Centrale är en av Europas större tågstationer och har direkt koppling till Bergamo.
COVID-19
Vi håller strikt på lagar och rekomendationer som råder inom landet och vi rekomenderar att ni läser på och håller uppdaterade innan avresa från Sverige på gällande regler i Italien. Vi rekomenderar er att alltid boka flygresa med om- eller avbokningsskydd.
Ändras UD´s reserekommendationer till att inkludera Italien som ett land dit avrådan gäller, får resan avbokas med full återbetalning.
Utsätts resenären eller närstående av Covid-19, får resan avbokas kostnadsfritt om ett LÄKARINTYG bekräftar tillståndet.
RESEGARANTI
SarasItaly - SG Turismutveckling AB har ställt resegaranti till Kammarkollegiet - Det betyder att du kan få ersättning om din resa blir inställd eller avbruten om vi skulle drabbas av insolvens. Här hittar du mer information >>