CYKLA MED TOMMY PRIM - TEMA: GIRO DI ITALIA

 

EN VECKA BLAND BERG OCH DALAR PÅ KLASSISK GIRO DI ITALIA MARK! 

Att landsvägscykel är en nationalsport, ihop med fotboll, i landet Italien är ingen nyhet. Folk cyklar var dag, överallt och oftast i sociala sammanhang. Att Giro di Italia alltid har minst en etapp i Lombardiet och Bergamoregionen samt målgång på Monza utanför Milano är en självklarhet. I år, 2023, kommer etappen att delvis gå i vår dalgång, Valle Brembana och vad passar inte bättre då än att arrangera en cykelresa under självaste Girot och ihop med fd proffscyklisten Tommy Prim. Varmt välkomna till vårens höjdpunkt för er landsvägscyklister! 

Tommy Prim och Marco

Tommy Prim - en svensk pionjär inom landsvägscykling

Tommy Prim har vunnit det mesta som fanns att vinna under sin tid i Sverige och mellan 1980-1986 cyklade han för Italienska laget Bianchi. Med den matchningen kom även de stora resultaten. 1983 blev han den förste skandinav som vann en klassiker då han segrade i loppet Paris-Bryssel och efterföljande höjdpunkter är givetvis segrarna i Tirreno-Adriatico och Romandiet runt loppen. 
Självaste Giro di Italia har han cyklat ett flertal gånger och den allra första gången, 1980, blev han 4:a i totalen och vann även ungdomströjan, 1981 och 1982 har han två fina andraplatser i Girot och 1983 blev han vinnare på den inledande tempoetappen. 

Marco Rossi är en av Tommys vänner och de har cyklat många mil tillsammans. Marco bor och är uppvuxen i området kring Bergamo och kan de bästa cykelvägarna på sina tio fingrar. 

PROGRAM FÖR VECKAN

DAG 1, 15/5 ANKOMST BERGAMO OCH HOTELLET I SAN PELLEGRINO TERME                                                                 
För er som är på plats bjuder vi in till en lättare eftermiddagstur för att kolla av cyklar och värma upp benen.

Gemensam eftermiddagstur   36 km och 930 höjdmeter                                                                                                                          

DAG 2, 16/5 FÖRSTA BACKEN FÖR PROFFSCYKLISTERNA 
Vi delar gruppen i två olika tempogrupper för att få ut det mesta möjliga av dagen. Det är den första backen i proffscyklisternas långa bergsetapp  som står på schemat. Vi cyklar söderut ur dalgången och tar sikte på de härliga kurvorna i vår grann-dalgång Val Imagna. Härligt flow som blandas med branta snirkliga backar. Den tuffare gruppen tar en extra stigning i Val Imagna innan de kommer ner och tillbaka igen.
Den lättare gruppen kör 82 km och 1930 höjdmeter
Den tuffare gruppen kör 93 km och 2230 höjdmeter


DAG 3, 17/5 BERGAMO - SELVINO OCH TILLBAKA
Vi rullar ånyo söderut ur valle Brembana men viker av mot Bergamo och tar sats upp och in mot Val Seriana, dessa backar är tillika den tredje stigningen för proffscyklisterna under Giroetappen.  Här viker vi av uppåt mot Selvino och passerar ner mot dalgången igen via Dossena. Den lite tuffare gruppen tar omvägen över Passo di Zambla, en klassisk tur för Lombardiet runt, ett av våra större regionala lopp som går av stapeln under hösten.
Den lättare gruppen kör 73 km och 1400 höjdmeter
Den tuffare gruppen kör 90 km och 2040 höjdmeter

DAG 4, 18/5 CAPPUCCINO I CITTA ALTA, BERGAMO
En dag för lite återhämtning och avslappnad cykling mot Bergamo och gamla stan, Citta Alta. Ni passerar den avslutande målgången för Lombardiet runt, klassiskern vars final alltid avgörs upp mot Bergamo och Citta Alta. En traditionsenlig kaffe & glass på Piazza vecchia bör intas för att sedan lugnt rulla vidare hemåt igen. Eftermiddagen kan bli en spontan utflykt med gänget för de som vill eller ett gott besök på Spa QC Terme.
San Pellegrino Terme - Bergamo och tillbaka, ca 50 km och 390 höjdmeter.

DAG 5, 19/5 ANDRA BACKEN SOM UTMANAR PROFFSEN...
Vi återvänder till Val Imagna, det är här som två av de tre stigningarna som proffscyklisterna har befinner sig, vi tar deras andra idag. Den lilla dalgången är mjukt kuperad och har fint skålformade bergsväggar som omsluter dalen och då det inte är någon genomfart så är trafiken ganska beskedlig, dvs en alldeles utmärkt cykel-dal.
Den lättare gruppen cyklar 70 km och 1240 höjdmeter 
Den tuffare gruppen cyklar 72 km och 1360 höjdmeter

DAG 6, 20/5 VAL TALEGGIO - OSTDALEN - BJUDER IN TILL DRAMATIK OCH BRA STIGNINGAR
Idag cyklar ni mestadels i Val Brembana och drar norr ut från San Pellegrino Terme och viker strax därefter av mot vänster och tar sikte mot Vedeseta. Här vänder ni in mot Val Imagna och avrundar tillbaka till San pellegrino igen. Detta är nog Marcos favoritslinga, den bjuder på det mesta i både uppför och utförsåkning. En dalgång kantad av dramatiska berg och forsande flod, snirkliga vägar och små byar som ni passerar. 
Den lättare gruppen cyklar 52 km och 980 höjdmeter
Den tuffare gruppen cyklar 68 km och 1510 höjdmeter. 

DAG 7, 21/5 DAGEN D FÖR PROFFSCYKLISTERNA ATT INTA VÅR DALGÅNG! 
Idag kommer vi att på något sätt ta oss till en bra åskådarplats för att uppleva Giro di Italia loppet på nära håll, i någon av de backarna som ni själva har avverkat under veckan. 

DAG 8, 22/5 AVRESA FRÅN SAN PELLEGRINO TERME
Idag är det avslut och avresa från San Pellegrino Terme och dalgången Val Brembana. Det ingår transfer till vår närliggande flygplats Orio al Serio i god tid för flygets avgång. Har du andra avresetider, tåg att passa eller annan flygplats så hjälper vi er att ordna transfer. 

Vill du se kartor och höjdmeter-diagram så kikar du in på Marcos hemsida här >>      Här hittar du mer om 2023 års upplaga av Giro di Italia >>

DATUM: 15-22 MAJ 2023

EXKLUSIVE CYKELRESA MED TOMMY PRIM
ITALIENSKA MARCO SOM LOKAL GUIDE
FLERA KLASSISKA GIRO DI ITALIA-ETAPPER

GRUPPEN

MINST 10 CYKLISTER
TVÅ FARTGRUPPER
GOD ANPASSNING EFTER VÄDER OCH ORK

PRIS: 12.655.- 

HALVPENSION, FRUKOST & MIDDAG
CYKELANPASSAT HOTELL
TRANSFER FRÅN BERGAMO ORIO AL SERIO

 

Bergamo, dalgångarna och San Pellegrino Terme

SarasItaly resebyrå och Marco Rossi cykelguide arrangerar resan till Bergamo, San Pellegrino och Giro di Italia 2023. Marco har, tillsammans med Tommy Prim, satt ihop ett cykelprogram med väl anpassade längder utmaningar och höjdmeter. Vårt boende är placerat i den lilla orten San Pellegrino Terme, känt för sitt vatten och sina fantastiska byggnader i Liberty stile från tidigt 1900-tal. Här ryms ett fd Casino och det gamla termal badet som idag är en fullmatad toppmodern Spa anläggning, väl värt ett besök. Grand Hotel tornar upp sig längs med floden och är under renovering, vi väntar med spänning tills de öppnar portarna igen. 
Vårt lokala ölbryggeri är ett kul och smakrikt besök, likaså en åktur med den gamla bergbanan, Funicolaren, som tar dig upp ovanför byn till "gräddhyllan" av vackra bostäder. 
Lokalbussen går direkt från Bergamo station till San Pellegrino Terme och ger enkla möjligheter att ta en egen tur in till staden Bergamo om man vill. 
Varmt välkomna till Italien, Bergamo och San Pellegrino Terme och en härlig cykelvecka med tema Giro di Italia bland berg och dalar! 

Vad ingår i resan?
  • Boende del i dubbelrum (enkelrum + 1340 kr)
  • Transfer från BERGAMO Orio al Serio flygplats på ankomst- och avresedagen
  • Frukost & middag 
  • Guidade cykelturer varje dag, två fartgrupper
  • Bergamo Citta Alta
  • Giro di Italia LIVE, 21 maj!
  • Möjlighet till utflykter, spabesök mm
  • SarasItaly har ställd resegaranti till K.kollegiet
BOKA DIN PLATS, CYKLA MED TOMMY PRIM, 15-22 MAJ

Finstilt och viktigt!

FÖRSÄKRINGAR
Glöm inte att titta över dina personliga försäkringar och om du hyr cykel, en sk drulle-försäkring för eventuella skador på hyrcykel. Dessa ev skador betalas till fullo på plats på rekommenderad verkstad. ERV's försäkringar av typen "extremsport" är ofta ett bra komplement till er vanliga hem- och reseförsäkring.
Privat olycksfallsförsäkring är obligatorisk, där aktiviteten landsvägscykling ingår. Vänligen ta med er EU's sjukvårdskort som du får via försäkringskassan.
BOKNING & AVBOKNING
Vid bokning faktureras 10% i bokningsavgift, ej avbokningsbar. Resterande summa faktureras och betalas senast 30 dagar innan ankomst. Fullständiga avbokningsregler finner du här >>